En enkel og lett rett som passer like godt en vinterdag som til sommeren. Tilsett gjerne noen av sesongens grønnsaker til salaten.
En enkel og lett rett som passer like godt en vinterdag som til sommeren. Tilsett gjerne noen av sesongens grønnsaker til salaten.
kyllingbryst
mandariner (saft og skall)
sitron (saft og skall)
lime (saft og skall)
Extra virgin olivenolje
Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter
sjalottløk eller 1 liten rødløk (skrelt og hakket)
salt
ruccola eller strimlet rødkål
selleri (vasket og hakket)
mandarin (skrellet og hakket)
mandarin (saften)
Balsamicoeddik
Extra virgin olivenolje
salt og pepper
Legg kyllingbrystene på ett brett, gjerne mellom to bakeark, og klem de flate
Lag marinaden med saften og skallet av sitrusfruktene, olivenolje, litt salt og kryddermiks til marinader og gryteretter
Ha kylling og marinade i en bolle og la det marinere i kjøleskapet i alt fra 1 time til en hel dag
Varm opp olivenolje i en stekepanne, ha i kyllingen og sjalottløken og stek på høy varme i 3 minutter på hver side
Bland alle ingrediensene til salaten. Lag en dressing av mandarinsaften, balsamicoeddik og olivenolje. Smak til med salt og pepper
Ta kyllingen ut av pannen og legg til side. Hell marinaden i pannen og la den redusere
Når marinaden har redusert en stund og blitt tykkere, ha kyllingen tilbake i pannen og varm den opp
Server umiddelbart sammen med salaten. Smak til med litt ekstra kryddermiks om ønskelig
Tilberedning
Legg kyllingbrystene på ett brett, gjerne mellom to bakeark, og klem de flate
Lag marinaden med saften og skallet av sitrusfruktene, olivenolje, litt salt og kryddermiks til marinader og gryteretter
Ha kylling og marinade i en bolle og la det marinere i kjøleskapet i alt fra 1 time til en hel dag
Varm opp olivenolje i en stekepanne, ha i kyllingen og sjalottløken og stek på høy varme i 3 minutter på hver side
Bland alle ingrediensene til salaten. Lag en dressing av mandarinsaften, balsamicoeddik og olivenolje. Smak til med salt og pepper
Ta kyllingen ut av pannen og legg til side. Hell marinaden i pannen og la den redusere
Når marinaden har redusert en stund og blitt tykkere, ha kyllingen tilbake i pannen og varm den opp
Server umiddelbart sammen med salaten. Smak til med litt ekstra kryddermiks om ønskelig
ingredienser
kyllingbryst
mandariner (saft og skall)
sitron (saft og skall)
lime (saft og skall)
Extra virgin olivenolje
Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter
sjalottløk eller 1 liten rødløk (skrelt og hakket)
salt
ruccola eller strimlet rødkål
selleri (vasket og hakket)
mandarin (skrellet og hakket)
mandarin (saften)
Balsamicoeddik
Extra virgin olivenolje
salt og pepper