Bestill innen 16. desember for å få varene før julaften!

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SITRUSMARINERT KYLLINGBRYST MED SALAT

En enkel og lett rett som passer like godt en vinterdag som til sommeren. Tilsett gjerne noen av sesongens grønnsaker til salaten.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Lunsj, Middag
Enkel
4

Porsjoner

En enkel og lett rett som passer like godt en vinterdag som til sommeren. Tilsett gjerne noen av sesongens grønnsaker til salaten.

4 stk

kyllingbryst

3 stk

mandariner (saft og skall)

1 stk

sitron (saft og skall)

1 stk

lime (saft og skall)

2 ss

Extra virgin olivenolje

Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter

1 stk

sjalottløk eller 1 liten rødløk (skrelt og hakket)

salt

ruccola eller strimlet rødkål

1 stilk

selleri (vasket og hakket)

1 stk

mandarin (skrellet og hakket)

1 stk

mandarin (saften)

1 ss

Balsamicoeddik

2 ss

Extra virgin olivenolje

salt og pepper

1. 

Legg kyllingbrystene på ett brett, gjerne mellom to bakeark, og klem de flate


2. 

Lag marinaden med saften og skallet av sitrusfruktene, olivenolje, litt salt og kryddermiks til marinader og gryteretter


3. 

Ha kylling og marinade i en bolle og la det marinere i kjøleskapet i alt fra 1 time til en hel dag


4. 

Varm opp olivenolje i en stekepanne, ha i kyllingen og sjalottløken og stek på høy varme i 3 minutter på hver side


5. 

Bland alle ingrediensene til salaten. Lag en dressing av mandarinsaften, balsamicoeddik og olivenolje. Smak til med salt og pepper


6. 

Ta kyllingen ut av pannen og legg til side. Hell marinaden i pannen og la den redusere


7. 

Når marinaden har redusert en stund og blitt tykkere, ha kyllingen tilbake i pannen og varm den opp


8. 

Server umiddelbart sammen med salaten. Smak til med litt ekstra kryddermiks om ønskelig


Tilberedning

1. 

Legg kyllingbrystene på ett brett, gjerne mellom to bakeark, og klem de flate


2. 

Lag marinaden med saften og skallet av sitrusfruktene, olivenolje, litt salt og kryddermiks til marinader og gryteretter


3. 

Ha kylling og marinade i en bolle og la det marinere i kjøleskapet i alt fra 1 time til en hel dag


4. 

Varm opp olivenolje i en stekepanne, ha i kyllingen og sjalottløken og stek på høy varme i 3 minutter på hver side


5. 

Bland alle ingrediensene til salaten. Lag en dressing av mandarinsaften, balsamicoeddik og olivenolje. Smak til med salt og pepper


6. 

Ta kyllingen ut av pannen og legg til side. Hell marinaden i pannen og la den redusere


7. 

Når marinaden har redusert en stund og blitt tykkere, ha kyllingen tilbake i pannen og varm den opp


8. 

Server umiddelbart sammen med salaten. Smak til med litt ekstra kryddermiks om ønskelig


ingredienser

4 stk

kyllingbryst

3 stk

mandariner (saft og skall)

1 stk

sitron (saft og skall)

1 stk

lime (saft og skall)

2 ss

Extra virgin olivenolje

Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter

1 stk

sjalottløk eller 1 liten rødløk (skrelt og hakket)

salt

ruccola eller strimlet rødkål

1 stilk

selleri (vasket og hakket)

1 stk

mandarin (skrellet og hakket)

1 stk

mandarin (saften)

1 ss

Balsamicoeddik

2 ss

Extra virgin olivenolje

salt og pepper

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer