SITRONTERTE MED MARENGS
Prøv denne herlige friske sitronterten med sukkersøt marengs på toppen. Denne desserten er den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig.
Ingen rating
Koketid 1 %s t hr
12 %s t timer
Hva lager du Dessert
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
DEIG
- 65 g romtemperert smør
- 100 g hvetemel
- 45 g melis
- 2 g salt
- 15 g mandler eller 15 g mandelmel
- 1 eggeplomme
- skall av 1 sitron
- 1 vaniljestang
SITRONTERTE
- 4-6 små tertebunner
- 1 glass Lemon curd
- 3 eggehviter
- 40 g sukker
- 3 ss Balsamico med sitron
- melis til pynt
Instruksjoner
DEIG
- Miks mandler og melis sammen i en food processor.
- Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt.
- Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen men ikke for lenge.
- Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i små terteformer.
- Stikk bunnen med en gaffel.
- Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.
SITRONTERTE
- Fyll tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.
- Forvarm ovnen på 200 grader.
- Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukker gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten til mikseren.
- Tilsett Balsamico med sitron i eggehvitene i flere omganger.
- Når eggehvitene er faste, dander over tertene.
- Dryss melis over tertene og stek tertene i midten av ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!
SITRONTERTE MED MARENGS
Prøv denne herlige friske sitronterten med sukkersøt marengs på toppen. Denne desserten er den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig.
Ingen rating
Koketid 1 %s t hr
12 %s t timer
Hva lager du Dessert
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
DEIG
- 65 g romtemperert smør
- 100 g hvetemel
- 45 g melis
- 2 g salt
- 15 g mandler eller 15 g mandelmel
- 1 eggeplomme
- skall av 1 sitron
- 1 vaniljestang
SITRONTERTE
- 4-6 små tertebunner
- 1 glass Lemon curd
- 3 eggehviter
- 40 g sukker
- 3 ss Balsamico med sitron
- melis til pynt
Instruksjoner
DEIG
- Miks mandler og melis sammen i en food processor.
- Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt.
- Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen men ikke for lenge.
- Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i små terteformer.
- Stikk bunnen med en gaffel.
- Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.
SITRONTERTE
- Fyll tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.
- Forvarm ovnen på 200 grader.
- Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukker gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten til mikseren.
- Tilsett Balsamico med sitron i eggehvitene i flere omganger.
- Når eggehvitene er faste, dander over tertene.
- Dryss melis over tertene og stek tertene i midten av ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!