Prøv denne herlige friske sitronterten med sukkersøt marengs på toppen. Denne desserten er den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig.
Prøv denne herlige friske sitronterten med sukkersøt marengs på toppen. Denne desserten er den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig.
romtemperert smør
hvetemel
melis
salt
mandler eller 15 g mandelmel
eggeplomme
skall av 1 sitron
vaniljestang
tertebunner
Lemon curd
eggehviter
sukker
Balsamico med sitron
melis til pynt
Miks mandler og melis sammen i en food processor.
Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt.
Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen men ikke for lenge.
Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i små terteformer.
Stikk bunnen med en gaffel.
Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.
Fyll tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.
Forvarm ovnen på 200 grader.
Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukker gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten til mikseren.
Tilsett Balsamico med sitron i eggehvitene i flere omganger.
Når eggehvitene er faste, dander over tertene.
Dryss melis over tertene og stek tertene i midten av ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.
Tilberedning
Miks mandler og melis sammen i en food processor.
Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt.
Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen men ikke for lenge.
Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i små terteformer.
Stikk bunnen med en gaffel.
Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.
Fyll tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.
Forvarm ovnen på 200 grader.
Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukker gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten til mikseren.
Tilsett Balsamico med sitron i eggehvitene i flere omganger.
Når eggehvitene er faste, dander over tertene.
Dryss melis over tertene og stek tertene i midten av ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.
ingredienser
romtemperert smør
hvetemel
melis
salt
mandler eller 15 g mandelmel
eggeplomme
skall av 1 sitron
vaniljestang
tertebunner
Lemon curd
eggehviter
sukker
Balsamico med sitron
melis til pynt