Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SITRONTERTE MED MARENGS

Prøv denne herlige friske sitronterten med sukkersøt marengs på toppen. Denne desserten er den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert
Middels
4

Porsjoner

Prøv denne herlige friske sitronterten med sukkersøt marengs på toppen. Denne desserten er den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig.

65 g

romtemperert smør

100 g

hvetemel

45 g

melis

2 g

salt

15 g

mandler eller 15 g mandelmel

1

eggeplomme

skall av 1 sitron

1

vaniljestang

6 små

tertebunner

1 glass

Lemon curd

3

eggehviter

40 g

sukker

3 ss

Balsamico med sitron

melis til pynt

1. 

Miks mandler og melis sammen i en food processor.


2. 

Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt.


3. 

Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen men ikke for lenge.


4. 

Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.


5. 

Forvarm ovnen til 180 grader.


6. 

Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i små terteformer.


7. 

Stikk bunnen med en gaffel.


8. 

Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.


9. 

Fyll tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.


10. 

Forvarm ovnen på 200 grader.


11. 

Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukker gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten til mikseren.


12. 

Tilsett Balsamico med sitron i eggehvitene i flere omganger.


13. 

Når eggehvitene er faste, dander over tertene.


14. 

Dryss melis over tertene og stek tertene i midten av ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.


Tilberedning

1. 

Miks mandler og melis sammen i en food processor.


2. 

Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt.


3. 

Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen men ikke for lenge.


4. 

Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.


5. 

Forvarm ovnen til 180 grader.


6. 

Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i små terteformer.


7. 

Stikk bunnen med en gaffel.


8. 

Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.


9. 

Fyll tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.


10. 

Forvarm ovnen på 200 grader.


11. 

Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukker gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten til mikseren.


12. 

Tilsett Balsamico med sitron i eggehvitene i flere omganger.


13. 

Når eggehvitene er faste, dander over tertene.


14. 

Dryss melis over tertene og stek tertene i midten av ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.


ingredienser

65 g

romtemperert smør

100 g

hvetemel

45 g

melis

2 g

salt

15 g

mandler eller 15 g mandelmel

1

eggeplomme

skall av 1 sitron

1

vaniljestang

6 små

tertebunner

1 glass

Lemon curd

3

eggehviter

40 g

sukker

3 ss

Balsamico med sitron

melis til pynt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter