Prøv denne herlige friske sitronterten med sukkersøt marengs på toppen. Denne desserten er den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig.
Prøv denne herlige friske sitronterten med sukkersøt marengs på toppen. Denne desserten er den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig.
finhakkede mandler eller 15 g mandelmel
melis
romtemperert smør
hvetemel
salt
eggeplomme
vaniljestang, frøene
skall av 1 sitron, revet
Lemon curd
eggehviter
sukker
Balsamico med sitron
melis til pynt
Miks mandler og melis sammen i en food processor.
Bland romtemperert smør med hvetemel, mandelblandingen og salt.
Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og revet sitronskall. Bland raskt sammen.
Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i 6 små terteformer.
Stikk bunnen med en gaffel og stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.
Fyll den avkjølte tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukkeret gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten på mikseren.
Tilsett Balsamico med sitron i eggehvitene litt og litt.
Når eggehvitene er blitt stivpisket marengs, dander den over tertene.
Dryss melis over tertene og stek midt i ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.
Tilberedning
Miks mandler og melis sammen i en food processor.
Bland romtemperert smør med hvetemel, mandelblandingen og salt.
Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og revet sitronskall. Bland raskt sammen.
Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i 6 små terteformer.
Stikk bunnen med en gaffel og stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.
Fyll den avkjølte tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukkeret gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten på mikseren.
Tilsett Balsamico med sitron i eggehvitene litt og litt.
Når eggehvitene er blitt stivpisket marengs, dander den over tertene.
Dryss melis over tertene og stek midt i ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.
ingredienser
finhakkede mandler eller 15 g mandelmel
melis
romtemperert smør
hvetemel
salt
eggeplomme
vaniljestang, frøene
skall av 1 sitron, revet
Lemon curd
eggehviter
sukker
Balsamico med sitron
melis til pynt
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 179
kr 179
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 179
kr 179