LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SITRONTERTE MED MARENGS

Prøv denne herlige friske sitronterten med sukkersøt marengs på toppen. Denne desserten er den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert
Middels
4

Porsjoner

Prøv denne herlige friske sitronterten med sukkersøt marengs på toppen. Denne desserten er den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig.

15 g

finhakkede mandler eller 15 g mandelmel

45 g

melis

65 g

romtemperert smør

100 g

hvetemel

2 g

salt

1

eggeplomme

1

vaniljestang, frøene

skall av 1 sitron, revet

1 glass

Lemon curd

3

eggehviter

40 g

sukker

3 ss

Balsamico med sitron

melis til pynt

1. 

Miks mandler og melis sammen i en food processor.


2. 

Bland romtemperert smør med hvetemel, mandelblandingen og salt.


3. 

Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og revet sitronskall. Bland raskt sammen.


4. 

Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.


5. 

Forvarm ovnen til 180 grader.


6. 

Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i 6 små terteformer.


7. 

Stikk bunnen med en gaffel og stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.


8. 

Fyll den avkjølte tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.


9. 

Forvarm ovnen til 200 grader.


10. 

Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukkeret gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten på mikseren.


11. 

Tilsett Balsamico med sitron i eggehvitene litt og litt.


12. 

Når eggehvitene er blitt stivpisket marengs, dander den over tertene.


13. 

Dryss melis over tertene og stek midt i ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.


Tilberedning

1. 

Miks mandler og melis sammen i en food processor.


2. 

Bland romtemperert smør med hvetemel, mandelblandingen og salt.


3. 

Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og revet sitronskall. Bland raskt sammen.


4. 

Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.


5. 

Forvarm ovnen til 180 grader.


6. 

Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i 6 små terteformer.


7. 

Stikk bunnen med en gaffel og stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.


8. 

Fyll den avkjølte tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.


9. 

Forvarm ovnen til 200 grader.


10. 

Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukkeret gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten på mikseren.


11. 

Tilsett Balsamico med sitron i eggehvitene litt og litt.


12. 

Når eggehvitene er blitt stivpisket marengs, dander den over tertene.


13. 

Dryss melis over tertene og stek midt i ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.


ingredienser

15 g

finhakkede mandler eller 15 g mandelmel

45 g

melis

65 g

romtemperert smør

100 g

hvetemel

2 g

salt

1

eggeplomme

1

vaniljestang, frøene

skall av 1 sitron, revet

1 glass

Lemon curd

3

eggehviter

40 g

sukker

3 ss

Balsamico med sitron

melis til pynt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer