Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SITRON- OG PASJONSFRUKTRUTER

Disse sitron- og pasjonsfruktrutene smaker som sommer! Laget med masse nypresset sitronsaft, frisk pasjonsfrukt og pasjonsfruktbalsamico.

Koketid 1 time + tre timer hviletid
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst, Dessert, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Enkel
4

Porsjoner

Disse sitron- og pasjonsfruktrutene smaker som sommer! Laget med masse nypresset sitronsaft, frisk pasjonsfrukt og pasjonsfruktbalsamico.

TIL BUNN:

200 g

smør

100 g

sukker

1 ts

vaniljepulver / vaniljeekstrakt

0.5 ts

salt

280 g

hvetemel

TIL FYLL:

400 g

sukker

50 g

hvetemel

6

store egg

2 dll

sitronsaft (5-6 sitroner)

0.5 dll

pasjonsfruktsaft (2-3 pasjonsfrukt)

2 ss

Balsamico med pasjonsfrukt

melis til pynt

1. 

Forvarm ovnen til 165 grader, over- og undervarme. Finn frem en form som er ca 20 x 30 cm og kle den med bakepapir.


2. 

Smelt smøret i en stor kjele. Slå av varmen. Rør inn sukker, vanilje og salt. Tilsett melet til slutt og rør deigen sammen med en sleiv eller slikkepott.


3. 

Ha deigen over i formen og press den jevnt utover bunnen. Forstek bunnen i 25-30 minutter, til kantene er lett gylne.


4. 

Mens bunnen stekes lager du fyllet. Sikt sukkeret og melet sammen i en stor bolle. Dette er et viktig steg for å unngå klumper i fyllet. Tilsett eggene og visp sammen.


5. 

Skvis sitronsaften i et litermål. Del pasjonsfrukt i to og ha innholdet over i en liten sil over litermålet. Press ut saften ved å klemme frøene flate mot silen med en liten øse eller skje.


6. 

Hell sitron- og pasjonsfruktsaft i eggeblandingen. Tilsett Balsamico med pasjonsfrukt. Visp godt sammen.


7. 

Ta den ferdigstekte bunnen ut av ovnen. Prikk hull med en gaffel i overflaten av bunnen, ikke lag hull helt gjennom!


8. 

Hell fyllet over den varme bunnen og sett formen forsiktig tilbake midt i ovnen. Stek i 25-30 minutter.


9. 

Avkjøl i formen i minst en time, og sett deretter hele formen i kjøleskap en time eller to, til det er helt avkjølt.


10. 

Løft ut av formen og del opp i ruter med en skarp kniv. Tørk av kniven mellom hvert kutt. Sikt litt melis over toppen.


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 165 grader, over- og undervarme. Finn frem en form som er ca 20 x 30 cm og kle den med bakepapir.


2. 

Smelt smøret i en stor kjele. Slå av varmen. Rør inn sukker, vanilje og salt. Tilsett melet til slutt og rør deigen sammen med en sleiv eller slikkepott.


3. 

Ha deigen over i formen og press den jevnt utover bunnen. Forstek bunnen i 25-30 minutter, til kantene er lett gylne.


4. 

Mens bunnen stekes lager du fyllet. Sikt sukkeret og melet sammen i en stor bolle. Dette er et viktig steg for å unngå klumper i fyllet. Tilsett eggene og visp sammen.


5. 

Skvis sitronsaften i et litermål. Del pasjonsfrukt i to og ha innholdet over i en liten sil over litermålet. Press ut saften ved å klemme frøene flate mot silen med en liten øse eller skje.


6. 

Hell sitron- og pasjonsfruktsaft i eggeblandingen. Tilsett Balsamico med pasjonsfrukt. Visp godt sammen.


7. 

Ta den ferdigstekte bunnen ut av ovnen. Prikk hull med en gaffel i overflaten av bunnen, ikke lag hull helt gjennom!


8. 

Hell fyllet over den varme bunnen og sett formen forsiktig tilbake midt i ovnen. Stek i 25-30 minutter.


9. 

Avkjøl i formen i minst en time, og sett deretter hele formen i kjøleskap en time eller to, til det er helt avkjølt.


10. 

Løft ut av formen og del opp i ruter med en skarp kniv. Tørk av kniven mellom hvert kutt. Sikt litt melis over toppen.


Ingridienser

TIL BUNN:

200 g

smør

100 g

sukker

1 ts

vaniljepulver / vaniljeekstrakt

0.5 ts

salt

280 g

hvetemel

TIL FYLL:

400 g

sukker

50 g

hvetemel

6

store egg

2 dll

sitronsaft (5-6 sitroner)

0.5 dll

pasjonsfruktsaft (2-3 pasjonsfrukt)

2 ss

Balsamico med pasjonsfrukt

melis til pynt

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter