SHAKSHUKA MED KRYDDER

Posjerte egg i tomatsaus med paprika, tomat, løk og kryddermiks til pasta og pizza. Perfekt til en lun helgefrokost eller lunsj.
OLIVEN1
Forberedelsestid 20 minutter
Koketid 25 minutter
Total tid 45 minutter
Porsjoner 4 porsjoner
Hva lager du Frokost, Lunsj

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Skyll paprikaen. Legg den på et stekebrett kledd med bakepapir, stek i ovnen på 200° til skinnet blir svart, mellom 20 og 25 minutter
  • Skrell paprikaen etter den er avkjølt. Del den i to, fjern frøene og strimle den
  • Skjær løken i tynne skiver eller små terninger og finhakk hvitløken. Ha løken (og evnt hvitløken) i en panne med olivenolje på middels varme (for ikke å brune dem). Dryss over kryddermiks og (evnt skallet fra den kandiserte sitronen). Deretter tilsettes tomatene, salt og pepper (hvis du valgte ferske tomater; skrell de (valgfritt) skjær dem i terninger og tilsett i pannen)
  • Kokes på lav varme i 20 minutter, la vannet fordampe fra tomatene, spesielt hvis de er ferske
  • Knekk eggene i pannen rett før servering. Smak til med salt og pepper, dekk til og la det hele koke tildekket på middels varme i 5 minutter. Drysser over finhakket koriander og en klype kryddermiks
  • Nytes varmt med ristet brød til
Catherine Kluger

Tilberedning
 

  • Skyll paprikaen. Legg den på et stekebrett kledd med bakepapir, stek i ovnen på 200° til skinnet blir svart, mellom 20 og 25 minutter
  • Skrell paprikaen etter den er avkjølt. Del den i to, fjern frøene og strimle den
  • Skjær løken i tynne skiver eller små terninger og finhakk hvitløken. Ha løken (og evnt hvitløken) i en panne med olivenolje på middels varme (for ikke å brune dem). Dryss over kryddermiks og (evnt skallet fra den kandiserte sitronen). Deretter tilsettes tomatene, salt og pepper (hvis du valgte ferske tomater; skrell de (valgfritt) skjær dem i terninger og tilsett i pannen)
  • Kokes på lav varme i 20 minutter, la vannet fordampe fra tomatene, spesielt hvis de er ferske
  • Knekk eggene i pannen rett før servering. Smak til med salt og pepper, dekk til og la det hele koke tildekket på middels varme i 5 minutter. Drysser over finhakket koriander og en klype kryddermiks
  • Nytes varmt med ristet brød til
Catherine Kluger
Loading...