Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SAFTIG SITRUSKAKE MED OLIVENOLJE

Her har Julie fra @juliesmatblogg laget en nydelig, frisk sitruskake med Olivenolje med sitrusfrukt. Kaken er toppet med sitron, appelsin og klementin

Totaltid: 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst, Dessert, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Enkel
4

Porsjoner

Her har Julie fra @juliesmatblogg laget en nydelig, frisk sitruskake med Olivenolje med sitrusfrukt. Kaken er toppet med sitron, appelsin og klementin

1

økologisk sitron

1

økologisk appelsin

1

økologisk klementin

2 dl

sukker (til sukkerlake)

2 dl

vann

0.1 ts

vaniljepulver / frø fra ½ vaniljestang (til sukkerlake)

1.5 dl

sukker (til kakerøre)

1 ss

sitrus-zest

2

egg

1 dl

Olivenolje med sitrus

3 ss

sitrussaft

1.5 ts

havsalt

0.5 ts

bakepulver

0.1 ts

natron

200 g

hvetemel

1 beger

creme fraîche

1 ts

vaniljepulver / frø fra 1 vaniljestang (til kremen)

1 ss

sukker (til kremen)

1. 

Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Pensle en springform på 24 cm med litt olivenolje. Dekk bunnen og sidene med bakepapir


2. 

Skjær sitrusfrukt i ca. 3 mm tynne skiver. Fjern steiner. Kok opp vann og sukker til sukkerlake i en kjele. Tilsett vanilje. Skru ned varmen og legg i sitrusskivene. Pass på så alt dekkes, og la det småkoke i 15-20 minutter. Ta av varmen og sett til side


3. 

Finrasp ca. 1 ss sitrusskall og bland sammen med sukkeret. Visp sammen egg og sitrus-sukker med en håndmikser eller i kjøkkenmaskin. Tilsett Olivenoljen mens du visper


4. 

Skvis saft fra sitron og appelsin/klementin, til sammen ca. 3 ss


5. 

Bland sammen de tørre ingrediensene og vend inn røren med en slikkepott eller blandekrok i kjøkkenmaskin


6. 

Dekk hele bunnen av springformen med sitrusskivene. Spar på sukkerlaken! Hell kakerøren forsiktig over og bre utover med en slikkepott


7. 

Stek i 30 – 35 minutter midt i ovnen


8. 

Pensle kaken med sukkerlake mens den er varm. La kaken avkjøles 30 minutter før du snur den opp-ned på et kakefat og tar av bakepapiret. Pensle toppen og sidene med mer sukkerlake


9. 

Pisk creme fraîche, vanilje og sukker med en håndmikser til en luftig og stiv krem. Server sitruskaken i stykker med en klatt pisket creme fraîche


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Pensle en springform på 24 cm med litt olivenolje. Dekk bunnen og sidene med bakepapir


2. 

Skjær sitrusfrukt i ca. 3 mm tynne skiver. Fjern steiner. Kok opp vann og sukker til sukkerlake i en kjele. Tilsett vanilje. Skru ned varmen og legg i sitrusskivene. Pass på så alt dekkes, og la det småkoke i 15-20 minutter. Ta av varmen og sett til side


3. 

Finrasp ca. 1 ss sitrusskall og bland sammen med sukkeret. Visp sammen egg og sitrus-sukker med en håndmikser eller i kjøkkenmaskin. Tilsett Olivenoljen mens du visper


4. 

Skvis saft fra sitron og appelsin/klementin, til sammen ca. 3 ss


5. 

Bland sammen de tørre ingrediensene og vend inn røren med en slikkepott eller blandekrok i kjøkkenmaskin


6. 

Dekk hele bunnen av springformen med sitrusskivene. Spar på sukkerlaken! Hell kakerøren forsiktig over og bre utover med en slikkepott


7. 

Stek i 30 – 35 minutter midt i ovnen


8. 

Pensle kaken med sukkerlake mens den er varm. La kaken avkjøles 30 minutter før du snur den opp-ned på et kakefat og tar av bakepapiret. Pensle toppen og sidene med mer sukkerlake


9. 

Pisk creme fraîche, vanilje og sukker med en håndmikser til en luftig og stiv krem. Server sitruskaken i stykker med en klatt pisket creme fraîche


Ingridienser

1

økologisk sitron

1

økologisk appelsin

1

økologisk klementin

2 dl

sukker (til sukkerlake)

2 dl

vann

0.1 ts

vaniljepulver / frø fra ½ vaniljestang (til sukkerlake)

1.5 dl

sukker (til kakerøre)

1 ss

sitrus-zest

2

egg

1 dl

Olivenolje med sitrus

3 ss

sitrussaft

1.5 ts

havsalt

0.5 ts

bakepulver

0.1 ts

natron

200 g

hvetemel

1 beger

creme fraîche

1 ts

vaniljepulver / frø fra 1 vaniljestang (til kremen)

1 ss

sukker (til kremen)

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter