Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

RUCCOLASALAT MED SYLTET FENNIKEL & JORDBÆR

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Lunsj, Salat
Enkel
4

Porsjoner

30 ml Jordbærbalsamico
15 ml Granateplebalsamico
25 ml Jordbær Kombucha
30 ml Eplesidereddik
2 stk medium fennikler
0.5 stk liten rødløk
skylt, syltet fennikel og løk
400 g jordbær
150 g ruccola
50 g geitost eller vegansk feta (valgfritt)
50 g lake fra fennikel-syltingen
50 g Liá olivenolje + litt til å ringle over
1 ss honning eller annet valgfritt søtningsmiddel
Kosher salt
nykvernet pepper
1. 

Fjern det kraftige, ytterste laget av fenniklene og del de i tynne skiver på tvers. Del løken i tynne skiver på tvers


2. 

Bland fennikelskivene og løkskivene med ingrediensene til laken i en bolle. Bland varsomt i ett par minutter så fennikelen blir myk


3. 

Flytt alt over i en ikke reaktiv beholder med lokk og la det hvile i 30 minutter, rist hvert 10 minutt


4. 

Del jordbærene på langs og vask og tørk ruccolaen


5. 

Så snart de syltede fenniklene er klare, sil av laken fra fenniklene. Ta vare på laken!


6. 

Visp inn laken fra de syltede fenniklene, tilsett Liá olivenolje og ønsket søtningsmiddel


7. 

Smak til med salt og pepper


8. 

Bruk en stor eller grunn bolle, tilsett syltede fennikler og løk, bland inn ruccola og jordbærskiver, hell over vinaigretten og bland alt sammen


9. 

Ringle over Lía olivenolje og server med ristet brød


Tilberedning

1. 

Fjern det kraftige, ytterste laget av fenniklene og del de i tynne skiver på tvers. Del løken i tynne skiver på tvers


2. 

Bland fennikelskivene og løkskivene med ingrediensene til laken i en bolle. Bland varsomt i ett par minutter så fennikelen blir myk


3. 

Flytt alt over i en ikke reaktiv beholder med lokk og la det hvile i 30 minutter, rist hvert 10 minutt


4. 

Del jordbærene på langs og vask og tørk ruccolaen


5. 

Så snart de syltede fenniklene er klare, sil av laken fra fenniklene. Ta vare på laken!


6. 

Visp inn laken fra de syltede fenniklene, tilsett Liá olivenolje og ønsket søtningsmiddel


7. 

Smak til med salt og pepper


8. 

Bruk en stor eller grunn bolle, tilsett syltede fennikler og løk, bland inn ruccola og jordbærskiver, hell over vinaigretten og bland alt sammen


9. 

Ringle over Lía olivenolje og server med ristet brød


Ingridienser

30 ml Jordbærbalsamico
15 ml Granateplebalsamico
25 ml Jordbær Kombucha
30 ml Eplesidereddik
2 stk medium fennikler
0.5 stk liten rødløk
skylt, syltet fennikel og løk
400 g jordbær
150 g ruccola
50 g geitost eller vegansk feta (valgfritt)
50 g lake fra fennikel-syltingen
50 g Liá olivenolje + litt til å ringle over
1 ss honning eller annet valgfritt søtningsmiddel
Kosher salt
nykvernet pepper

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter