Frist for å varene før julaften var 16. des! - Klikk & Hent er midlertidig stengt i flere butikker grunnet stor pågang.

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

RISKREM MED KARAMELLKREM OG BALSAMICO

Nyt en klassisk riskrem med en ny vri – tilsatt karamellkrem som gir en rund og søt smak. Et lite drypp balsamicoeddik løfter smakene og gir en balansert avslutning. Perfekt som dessert til julens måltider eller som en enkel søt glede i vintermørket.

Tilberedning: 10 minutter
Koketid 45 minutter
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert, Jul
Enkel
4

Porsjoner

Nyt en klassisk riskrem med en ny vri – tilsatt karamellkrem som gir en rund og søt smak. Et lite drypp balsamicoeddik løfter smakene og gir en balansert avslutning. Perfekt som dessert til julens måltider eller som en enkel søt glede i vintermørket.

150 g

grøtris

750 ml

melk 

1 ts

salt

1

vaniljestang 

1

økologisk appelsin 

1 ss

rosiner 

2 ss

Balsamico med karamell

2 dl

pisket fløte 

1 ss

Karamellkrem med olivenolje og havsalt

1. 

Bland 1-2 ss balsamico med karamell med rosiner. Rosinene tilfører sødme og dybde til desserten.


2. 

Dekk til med en tallerken og la blandingen stå i romtemperatur over natten. Dette lar rosinene trekke smak fra balsamicoen.


3. 

Riv appelsinskall med et zestjern og forvell (kok raskt og avkjøl) appelsinzesten flere ganger for å fjerne eventuell bitterhet.


4. 

Skyll grøtrisen godt i kaldt vann og kok den deretter i melk sammen med en vaniljestang (delt i to) og appelsinskall.


5. 

La det småkoke på svak varme i en tykkbunnet kjele med lokk i ca. 45 minutter, til risen er myk og kremet. Rør ofte slik at det ikke brenner seg.


6. 

Når risen er ferdigkokt, tilsett rosinene og bland godt. Avkjøl risen til romtemperatur.


7. 

Pisk kremfløten stiv, og vend den forsiktig inn i den avkjølte risen.


8. 

Bland 1 ss karamellkrem med 3 ts balsamico med karamell til en saus.


9. 

Server riskremen med en liten spiseskje av karamell- og balsamicosausen på toppen, og pynt gjerne med appelsinzest eller noen ekstra rosiner.


Tilberedning

1. 

Bland 1-2 ss balsamico med karamell med rosiner. Rosinene tilfører sødme og dybde til desserten.


2. 

Dekk til med en tallerken og la blandingen stå i romtemperatur over natten. Dette lar rosinene trekke smak fra balsamicoen.


3. 

Riv appelsinskall med et zestjern og forvell (kok raskt og avkjøl) appelsinzesten flere ganger for å fjerne eventuell bitterhet.


4. 

Skyll grøtrisen godt i kaldt vann og kok den deretter i melk sammen med en vaniljestang (delt i to) og appelsinskall.


5. 

La det småkoke på svak varme i en tykkbunnet kjele med lokk i ca. 45 minutter, til risen er myk og kremet. Rør ofte slik at det ikke brenner seg.


6. 

Når risen er ferdigkokt, tilsett rosinene og bland godt. Avkjøl risen til romtemperatur.


7. 

Pisk kremfløten stiv, og vend den forsiktig inn i den avkjølte risen.


8. 

Bland 1 ss karamellkrem med 3 ts balsamico med karamell til en saus.


9. 

Server riskremen med en liten spiseskje av karamell- og balsamicosausen på toppen, og pynt gjerne med appelsinzest eller noen ekstra rosiner.


ingredienser

150 g

grøtris

750 ml

melk 

1 ts

salt

1

vaniljestang 

1

økologisk appelsin 

1 ss

rosiner 

2 ss

Balsamico med karamell

2 dl

pisket fløte 

1 ss

Karamellkrem med olivenolje og havsalt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer