Nyt en klassisk riskrem med en ny vri – tilsatt karamellkrem som gir en rund og søt smak. Et lite drypp balsamicoeddik løfter smakene og gir en balansert avslutning. Perfekt som dessert til julens måltider eller som en enkel søt glede i vintermørket.
Nyt en klassisk riskrem med en ny vri – tilsatt karamellkrem som gir en rund og søt smak. Et lite drypp balsamicoeddik løfter smakene og gir en balansert avslutning. Perfekt som dessert til julens måltider eller som en enkel søt glede i vintermørket.
grøtris
melk
salt
vaniljestang
økologisk appelsin
rosiner
Balsamico med karamell
pisket fløte
Karamellkrem med olivenolje og havsalt
Bland 1-2 ss balsamico med karamell med rosiner. Rosinene tilfører sødme og dybde til desserten.
Dekk til med en tallerken og la blandingen stå i romtemperatur over natten. Dette lar rosinene trekke smak fra balsamicoen.
Riv appelsinskall med et zestjern og forvell (kok raskt og avkjøl) appelsinzesten flere ganger for å fjerne eventuell bitterhet.
Skyll grøtrisen godt i kaldt vann og kok den deretter i melk sammen med en vaniljestang (delt i to) og appelsinskall.
La det småkoke på svak varme i en tykkbunnet kjele med lokk i ca. 45 minutter, til risen er myk og kremet. Rør ofte slik at det ikke brenner seg.
Når risen er ferdigkokt, tilsett rosinene og bland godt. Avkjøl risen til romtemperatur.
Pisk kremfløten stiv, og vend den forsiktig inn i den avkjølte risen.
Bland 1 ss karamellkrem med 3 ts balsamico med karamell til en saus.
Server riskremen med en liten spiseskje av karamell- og balsamicosausen på toppen, og pynt gjerne med appelsinzest eller noen ekstra rosiner.
Tilberedning
Bland 1-2 ss balsamico med karamell med rosiner. Rosinene tilfører sødme og dybde til desserten.
Dekk til med en tallerken og la blandingen stå i romtemperatur over natten. Dette lar rosinene trekke smak fra balsamicoen.
Riv appelsinskall med et zestjern og forvell (kok raskt og avkjøl) appelsinzesten flere ganger for å fjerne eventuell bitterhet.
Skyll grøtrisen godt i kaldt vann og kok den deretter i melk sammen med en vaniljestang (delt i to) og appelsinskall.
La det småkoke på svak varme i en tykkbunnet kjele med lokk i ca. 45 minutter, til risen er myk og kremet. Rør ofte slik at det ikke brenner seg.
Når risen er ferdigkokt, tilsett rosinene og bland godt. Avkjøl risen til romtemperatur.
Pisk kremfløten stiv, og vend den forsiktig inn i den avkjølte risen.
Bland 1 ss karamellkrem med 3 ts balsamico med karamell til en saus.
Server riskremen med en liten spiseskje av karamell- og balsamicosausen på toppen, og pynt gjerne med appelsinzest eller noen ekstra rosiner.
ingredienser
grøtris
melk
salt
vaniljestang
økologisk appelsin
rosiner
Balsamico med karamell
pisket fløte
Karamellkrem med olivenolje og havsalt
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: