Potetsalat med frisk sitron, gul sitronolje, sitronbalsamico, rause mengder parmesan, fritert kapers og urter. Denne passer veldig bra til koldtbordet på 17. mai, eller bare når som helst gjennom sommeren.
Potetsalat med frisk sitron, gul sitronolje, sitronbalsamico, rause mengder parmesan, fritert kapers og urter. Denne passer veldig bra til koldtbordet på 17. mai, eller bare når som helst gjennom sommeren.
kapers
olje til fritering
småpoteter
Parmesan
økologisk sitron, raspet skall og juice
Gul sitronolje
Havsalt og nykvernet pepper
kjørvel, dill eller gressløk
Start med å fritere kapers. Varm olje i en liten gryte over medium høy temperatur. Når oljen begynner å boble eller frese litt, tilsetter du kapersen forsiktig. Rør litt rundt med en tresleiv
Etter 10 – 15 minutter vil kapersen bli mørkere i fargen og «åpne» seg som en blomst. Da er de ferdig. Løft kapersen ut med en hullsleiv og la det renne av seg på kjøkkenpapir
Del potetene i store biter. Kok eller damp i ca. 10 – 15 minutter, men følg med underveis så de ikke blir overkokt! Avkjøl potetene litt
Rasp masse parmesan og sitronskallet i en stor bolle. Bland sammen med sitronsaft, sitronolje og sitronbalsamico. Vend inn de lune potetbitene og smak til med havsalt og nykvernet pepper. Eventuelt bruk det grønne urtesaltet til salat og pasta fra Olivenlunden 1830
Vend inn grovhakkede urter og fritert kapers
Tilberedning
Start med å fritere kapers. Varm olje i en liten gryte over medium høy temperatur. Når oljen begynner å boble eller frese litt, tilsetter du kapersen forsiktig. Rør litt rundt med en tresleiv
Etter 10 – 15 minutter vil kapersen bli mørkere i fargen og «åpne» seg som en blomst. Da er de ferdig. Løft kapersen ut med en hullsleiv og la det renne av seg på kjøkkenpapir
Del potetene i store biter. Kok eller damp i ca. 10 – 15 minutter, men følg med underveis så de ikke blir overkokt! Avkjøl potetene litt
Rasp masse parmesan og sitronskallet i en stor bolle. Bland sammen med sitronsaft, sitronolje og sitronbalsamico. Vend inn de lune potetbitene og smak til med havsalt og nykvernet pepper. Eventuelt bruk det grønne urtesaltet til salat og pasta fra Olivenlunden 1830
Vend inn grovhakkede urter og fritert kapers
ingredienser
kapers
olje til fritering
småpoteter
Parmesan
økologisk sitron, raspet skall og juice
Gul sitronolje
Havsalt og nykvernet pepper
kjørvel, dill eller gressløk