Frist for å varene før julaften var 16. des! - Klikk & Hent er midlertidig stengt i flere butikker grunnet stor pågang.

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PLOMMEPAI

Denne plommepaien fra Julies Matblogg er laget med søte Mallard-plommer marinert i solbærbalsamico, olivenoljepaibunn og frangipane-fyll. Liker du marsipan, kommer du til å elske denne.

Totaltid: 1,5 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst, Dessert, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Middels
4

Porsjoner

Denne plommepaien fra Julies Matblogg er laget med søte Mallard-plommer marinert i solbærbalsamico, olivenoljepaibunn og frangipane-fyll. Liker du marsipan, kommer du til å elske denne.

200 g

hvetemel

1 ts

havsalt

60 ml

kaldt vann

60 ml

balansert og urtepreget olivenolje

6 plommer
2 ss

balsansert og urtepreget olivenolje, f.eks. Høstolje

150 g

mandler

200 g

romtemperert smør

200 g

sukker

3 egg
1 ts

havsalt

3 ss

mandelflak

Rips eller solbær til pynt

Melis til pynt

1. 

Forvarm ovnen til 180 grader.


2. 

Lag paideigne. Ha mel, salt og vann i en bakebolle. Bland sammen med en sleiv. Tilsett olivenolje sakte mens du blander deigen for hånd. Deigen skal være myk og smidig, ikke smuldrete. Er den smuldrete kan du tilsette litt ekstra olivenolje. La den hvile i kjøleskapet i 15 minutter.


3. 

Rull ut deigen mellom to flak bakepapir eller vokspapir. Legg den over i formen og press deigen forsiktig ned langs kantene. Prikk deigen med gaffel.


4. 

Legg et lite flak bakepapir over deigen og fyll med tørkede bønner eller linser. Forstek paibunnen i 15-20 minutter midt i ovnen. Avkjøl helt og fjern bønner og papir. Nå er paien klar for å fylles.


5. 

Del plommer i 2 og ha dem over i en skål. Tilsett 2 ss høstolje og 2 ss balsamico med solbær. Bland sammen og la det marineres mens du lager frangipane-fyllet.


6. 

Kjør mandlene i en foodprocessor til de er finmalte. Eventuelt kan du bruke ferdig finmalte mandler.


7. 

Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett egg av gangen og bland godt sammen. Ha i salt og bland inn mandlene til slutt.


8. 

Ha frangipanen over i den forstekte paibunnen. Fordel jevnt utover. Legg de marinerte plommene utover med skinnet opp. Press dem litt ned i frangipanen. Topp med mandelflak.


9. 

Stek midt i oven på 180 grader i ca. 40 - 50 minutter, til fyllet føles ganske fast. Hvis paien blir for brun under steking kan du legge et flak bakepapir på toppen under resten av steketiden.


10. 

Avkjøl på rist før servering. Dryss litt melis over toppen, og pynt med rips eller solbær.


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 180 grader.


2. 

Lag paideigne. Ha mel, salt og vann i en bakebolle. Bland sammen med en sleiv. Tilsett olivenolje sakte mens du blander deigen for hånd. Deigen skal være myk og smidig, ikke smuldrete. Er den smuldrete kan du tilsette litt ekstra olivenolje. La den hvile i kjøleskapet i 15 minutter.


3. 

Rull ut deigen mellom to flak bakepapir eller vokspapir. Legg den over i formen og press deigen forsiktig ned langs kantene. Prikk deigen med gaffel.


4. 

Legg et lite flak bakepapir over deigen og fyll med tørkede bønner eller linser. Forstek paibunnen i 15-20 minutter midt i ovnen. Avkjøl helt og fjern bønner og papir. Nå er paien klar for å fylles.


5. 

Del plommer i 2 og ha dem over i en skål. Tilsett 2 ss høstolje og 2 ss balsamico med solbær. Bland sammen og la det marineres mens du lager frangipane-fyllet.


6. 

Kjør mandlene i en foodprocessor til de er finmalte. Eventuelt kan du bruke ferdig finmalte mandler.


7. 

Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett egg av gangen og bland godt sammen. Ha i salt og bland inn mandlene til slutt.


8. 

Ha frangipanen over i den forstekte paibunnen. Fordel jevnt utover. Legg de marinerte plommene utover med skinnet opp. Press dem litt ned i frangipanen. Topp med mandelflak.


9. 

Stek midt i oven på 180 grader i ca. 40 - 50 minutter, til fyllet føles ganske fast. Hvis paien blir for brun under steking kan du legge et flak bakepapir på toppen under resten av steketiden.


10. 

Avkjøl på rist før servering. Dryss litt melis over toppen, og pynt med rips eller solbær.


ingredienser

200 g

hvetemel

1 ts

havsalt

60 ml

kaldt vann

60 ml

balansert og urtepreget olivenolje

6 plommer
2 ss

balsansert og urtepreget olivenolje, f.eks. Høstolje

150 g

mandler

200 g

romtemperert smør

200 g

sukker

3 egg
1 ts

havsalt

3 ss

mandelflak

Rips eller solbær til pynt

Melis til pynt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer