Denne plommepaien fra Julies Matblogg er laget med søte Mallard-plommer marinert i solbærbalsamico, olivenoljepaibunn og frangipane-fyll. Liker du marsipan, kommer du til å elske denne.
Denne plommepaien fra Julies Matblogg er laget med søte Mallard-plommer marinert i solbærbalsamico, olivenoljepaibunn og frangipane-fyll. Liker du marsipan, kommer du til å elske denne.
hvetemel
havsalt
kaldt vann
balansert og urtepreget olivenolje
balsansert og urtepreget olivenolje, f.eks. Høstolje
mandler
romtemperert smør
sukker
havsalt
mandelflak
Rips eller solbær til pynt
Melis til pynt
Forvarm ovnen til 180 grader.
Lag paideigne. Ha mel, salt og vann i en bakebolle. Bland sammen med en sleiv. Tilsett olivenolje sakte mens du blander deigen for hånd. Deigen skal være myk og smidig, ikke smuldrete. Er den smuldrete kan du tilsette litt ekstra olivenolje. La den hvile i kjøleskapet i 15 minutter.
Rull ut deigen mellom to flak bakepapir eller vokspapir. Legg den over i formen og press deigen forsiktig ned langs kantene. Prikk deigen med gaffel.
Legg et lite flak bakepapir over deigen og fyll med tørkede bønner eller linser. Forstek paibunnen i 15-20 minutter midt i ovnen. Avkjøl helt og fjern bønner og papir. Nå er paien klar for å fylles.
Del plommer i 2 og ha dem over i en skål. Tilsett 2 ss høstolje og 2 ss balsamico med solbær. Bland sammen og la det marineres mens du lager frangipane-fyllet.
Kjør mandlene i en foodprocessor til de er finmalte. Eventuelt kan du bruke ferdig finmalte mandler.
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett egg av gangen og bland godt sammen. Ha i salt og bland inn mandlene til slutt.
Ha frangipanen over i den forstekte paibunnen. Fordel jevnt utover. Legg de marinerte plommene utover med skinnet opp. Press dem litt ned i frangipanen. Topp med mandelflak.
Stek midt i oven på 180 grader i ca. 40 - 50 minutter, til fyllet føles ganske fast. Hvis paien blir for brun under steking kan du legge et flak bakepapir på toppen under resten av steketiden.
Avkjøl på rist før servering. Dryss litt melis over toppen, og pynt med rips eller solbær.
Tilberedning
Forvarm ovnen til 180 grader.
Lag paideigne. Ha mel, salt og vann i en bakebolle. Bland sammen med en sleiv. Tilsett olivenolje sakte mens du blander deigen for hånd. Deigen skal være myk og smidig, ikke smuldrete. Er den smuldrete kan du tilsette litt ekstra olivenolje. La den hvile i kjøleskapet i 15 minutter.
Rull ut deigen mellom to flak bakepapir eller vokspapir. Legg den over i formen og press deigen forsiktig ned langs kantene. Prikk deigen med gaffel.
Legg et lite flak bakepapir over deigen og fyll med tørkede bønner eller linser. Forstek paibunnen i 15-20 minutter midt i ovnen. Avkjøl helt og fjern bønner og papir. Nå er paien klar for å fylles.
Del plommer i 2 og ha dem over i en skål. Tilsett 2 ss høstolje og 2 ss balsamico med solbær. Bland sammen og la det marineres mens du lager frangipane-fyllet.
Kjør mandlene i en foodprocessor til de er finmalte. Eventuelt kan du bruke ferdig finmalte mandler.
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett egg av gangen og bland godt sammen. Ha i salt og bland inn mandlene til slutt.
Ha frangipanen over i den forstekte paibunnen. Fordel jevnt utover. Legg de marinerte plommene utover med skinnet opp. Press dem litt ned i frangipanen. Topp med mandelflak.
Stek midt i oven på 180 grader i ca. 40 - 50 minutter, til fyllet føles ganske fast. Hvis paien blir for brun under steking kan du legge et flak bakepapir på toppen under resten av steketiden.
Avkjøl på rist før servering. Dryss litt melis over toppen, og pynt med rips eller solbær.
ingredienser
hvetemel
havsalt
kaldt vann
balansert og urtepreget olivenolje
balsansert og urtepreget olivenolje, f.eks. Høstolje
mandler
romtemperert smør
sukker
havsalt
mandelflak
Rips eller solbær til pynt
Melis til pynt