Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smuldre gjæren over. Tilsett kald melk og egg. Elt sammen på lav fart i 15 minutter
Del kjøleskapskaldt smør i terninger. Tilsett et par terninger av gangen i 15 minutter. Deigen skal eltes til sammen 30 minutter på lav fart
Dekk bollen med folie og sett deigen til heving i 1 - 1 ½ time et lunt sted. Deigen skal dobles i størrelse
Ha litt mel utover benken. Kjevle ut deigen til et stort rektangel, ca 30 x 40 cm
Bland Pistasjkrem ut med Olivenolje med sitron (evt vanlig olivenolje) for å gjøre den lettere å smøre utover deigen. Fordel utover deigen, men ikke helt ut i kantene
Brett ⅓ av deigen inn mot midten fra langsiden, og den siste delen over der igjen. Klem sammen endene. Kjevle forsiktig utover til en lang ‘leiv’. Del i 12 korte strimler med en skarp kniv. Herfra blir det litt klissete, men hold ut
Finn frem to stekebrett og kle med bakepapir. Ta opp en strimmel og tvinn den mens du strekker den utover. Knyt en knute, og legg “skjøtene” ned på bakepapiret
Etterhev ca. 1 time på benken uten å dekke til med folie. Forvarm ovnen til 175°C, over- og undervarme. Stek ett brett av gangen i 18-20 minutter
Lag en enkel sukkerlake ved å koke opp 1 dl sukker og 1 dl vann. Pensle bollene når de kommer ut av ovnen. Slik får du glansfulle knuter!
Finhakk pistasjnøtter, eventuelt kjør dem i en liten blender/foodprocessor. Pensle bollene med sukkerlake enda en gang når de er avkjølt, og dryss over pistasjnøtter