PISTASJKNUTER

Nydelige og saftige boller fylt med pistasjkrem! Oppskrift utarbeidet av Julie fra @juliesmatblogg
header pistasjknuter
Forberedelsestid 3 %s t 40 minutter
Koketid 20 minutter
Total tid 4 %s t
Porsjoner 12 boller

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smuldre gjæren over. Tilsett kald melk og egg. Elt sammen på lav fart i 15 minutter
  • Del kjøleskapskaldt smør i terninger. Tilsett et par terninger av gangen i 15 minutter. Deigen skal eltes til sammen 30 minutter på lav fart
  • Dekk bollen med folie og sett deigen til heving i 1 - 1 ½ time et lunt sted. Deigen skal dobles i størrelse
  • Ha litt mel utover benken. Kjevle ut deigen til et stort rektangel, ca 30 x 40 cm
  • Bland Pistasjkrem ut med Olivenolje med sitron (evt vanlig olivenolje) for å gjøre den lettere å smøre utover deigen. Fordel utover deigen, men ikke helt ut i kantene
  • Brett ⅓ av deigen inn mot midten fra langsiden, og den siste delen over der igjen. Klem sammen endene. Kjevle forsiktig utover til en lang ‘leiv’. Del i 12 korte strimler med en skarp kniv. Herfra blir det litt klissete, men hold ut
  • Finn frem to stekebrett og kle med bakepapir. Ta opp en strimmel og tvinn den mens du strekker den utover. Knyt en knute, og legg “skjøtene” ned på bakepapiret
  • Etterhev ca. 1 time på benken uten å dekke til med folie. Forvarm ovnen til 175°C, over- og undervarme. Stek ett brett av gangen i 18-20 minutter
  • Lag en enkel sukkerlake ved å koke opp 1 dl sukker og 1 dl vann. Pensle bollene når de kommer ut av ovnen. Slik får du glansfulle knuter!
  • Finhakk pistasjnøtter, eventuelt kjør dem i en liten blender/foodprocessor. Pensle bollene med sukkerlake enda en gang når de er avkjølt, og dryss over pistasjnøtter
    pistasjknuter
@juliesmatblogg

Ingredienser

Ingredienser
  

Tilberedning
 

  • Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smuldre gjæren over. Tilsett kald melk og egg. Elt sammen på lav fart i 15 minutter
  • Del kjøleskapskaldt smør i terninger. Tilsett et par terninger av gangen i 15 minutter. Deigen skal eltes til sammen 30 minutter på lav fart
  • Dekk bollen med folie og sett deigen til heving i 1 - 1 ½ time et lunt sted. Deigen skal dobles i størrelse
  • Ha litt mel utover benken. Kjevle ut deigen til et stort rektangel, ca 30 x 40 cm
  • Bland Pistasjkrem ut med Olivenolje med sitron (evt vanlig olivenolje) for å gjøre den lettere å smøre utover deigen. Fordel utover deigen, men ikke helt ut i kantene
  • Brett ⅓ av deigen inn mot midten fra langsiden, og den siste delen over der igjen. Klem sammen endene. Kjevle forsiktig utover til en lang ‘leiv’. Del i 12 korte strimler med en skarp kniv. Herfra blir det litt klissete, men hold ut
  • Finn frem to stekebrett og kle med bakepapir. Ta opp en strimmel og tvinn den mens du strekker den utover. Knyt en knute, og legg “skjøtene” ned på bakepapiret
  • Etterhev ca. 1 time på benken uten å dekke til med folie. Forvarm ovnen til 175°C, over- og undervarme. Stek ett brett av gangen i 18-20 minutter
  • Lag en enkel sukkerlake ved å koke opp 1 dl sukker og 1 dl vann. Pensle bollene når de kommer ut av ovnen. Slik får du glansfulle knuter!
  • Finhakk pistasjnøtter, eventuelt kjør dem i en liten blender/foodprocessor. Pensle bollene med sukkerlake enda en gang når de er avkjølt, og dryss over pistasjnøtter
    pistasjknuter
@juliesmatblogg
Loading...