Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PISTASJKNUTER

Nydelige og saftige boller fylt med pistasjkrem! Oppskrift utarbeidet av Julie fra @juliesmatblogg

Totaltid: 3 timer
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst, Dessert, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Middels
4

Porsjoner

Nydelige og saftige boller fylt med pistasjkrem! Oppskrift utarbeidet av Julie fra @juliesmatblogg

0.5 kg

hvetemel

75 g

sukker

0.5 ts

salt

0.5 ts

kardemomme

25 g

fersk gjær

2.5 dl

helmelk

1

lite egg

75 g

kaldt smør i terninger

1

glass Pistasjkrem (220 g)

2 ss

Olivenolje med sitron

1 dl

sukker

1 dl

vann

2 ss

pistasjnøtter uten skall

1. 

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smuldre gjæren over. Tilsett kald melk og egg. Elt sammen på lav fart i 15 minutter


2. 

Del kjøleskapskaldt smør i terninger. Tilsett et par terninger av gangen i 15 minutter. Deigen skal eltes til sammen 30 minutter på lav fart


3. 

Dekk bollen med folie og sett deigen til heving i 1 - 1 ½ time et lunt sted. Deigen skal dobles i størrelse


4. 

Ha litt mel utover benken. Kjevle ut deigen til et stort rektangel, ca 30 x 40 cm


5. 

Bland Pistasjkrem ut med Olivenolje med sitron (evt vanlig olivenolje) for å gjøre den lettere å smøre utover deigen. Fordel utover deigen, men ikke helt ut i kantene


6. 

Brett ⅓ av deigen inn mot midten fra langsiden, og den siste delen over der igjen. Klem sammen endene. Kjevle forsiktig utover til en lang ‘leiv’. Del i 12 korte strimler med en skarp kniv. Herfra blir det litt klissete, men hold ut


7. 

Finn frem to stekebrett og kle med bakepapir. Ta opp en strimmel og tvinn den mens du strekker den utover. Knyt en knute, og legg “skjøtene” ned på bakepapiret


8. 

Etterhev ca. 1 time på benken uten å dekke til med folie. Forvarm ovnen til 175°C, over- og undervarme. Stek ett brett av gangen i 18-20 minutter


9. 

Lag en enkel sukkerlake ved å koke opp 1 dl sukker og 1 dl vann. Pensle bollene når de kommer ut av ovnen. Slik får du glansfulle knuter!


10. 

Finhakk pistasjnøtter, eventuelt kjør dem i en liten blender/foodprocessor. Pensle bollene med sukkerlake enda en gang når de er avkjølt, og dryss over pistasjnøtter


Tilberedning

1. 

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smuldre gjæren over. Tilsett kald melk og egg. Elt sammen på lav fart i 15 minutter


2. 

Del kjøleskapskaldt smør i terninger. Tilsett et par terninger av gangen i 15 minutter. Deigen skal eltes til sammen 30 minutter på lav fart


3. 

Dekk bollen med folie og sett deigen til heving i 1 - 1 ½ time et lunt sted. Deigen skal dobles i størrelse


4. 

Ha litt mel utover benken. Kjevle ut deigen til et stort rektangel, ca 30 x 40 cm


5. 

Bland Pistasjkrem ut med Olivenolje med sitron (evt vanlig olivenolje) for å gjøre den lettere å smøre utover deigen. Fordel utover deigen, men ikke helt ut i kantene


6. 

Brett ⅓ av deigen inn mot midten fra langsiden, og den siste delen over der igjen. Klem sammen endene. Kjevle forsiktig utover til en lang ‘leiv’. Del i 12 korte strimler med en skarp kniv. Herfra blir det litt klissete, men hold ut


7. 

Finn frem to stekebrett og kle med bakepapir. Ta opp en strimmel og tvinn den mens du strekker den utover. Knyt en knute, og legg “skjøtene” ned på bakepapiret


8. 

Etterhev ca. 1 time på benken uten å dekke til med folie. Forvarm ovnen til 175°C, over- og undervarme. Stek ett brett av gangen i 18-20 minutter


9. 

Lag en enkel sukkerlake ved å koke opp 1 dl sukker og 1 dl vann. Pensle bollene når de kommer ut av ovnen. Slik får du glansfulle knuter!


10. 

Finhakk pistasjnøtter, eventuelt kjør dem i en liten blender/foodprocessor. Pensle bollene med sukkerlake enda en gang når de er avkjølt, og dryss over pistasjnøtter


ingredienser

0.5 kg

hvetemel

75 g

sukker

0.5 ts

salt

0.5 ts

kardemomme

25 g

fersk gjær

2.5 dl

helmelk

1

lite egg

75 g

kaldt smør i terninger

1

glass Pistasjkrem (220 g)

2 ss

Olivenolje med sitron

1 dl

sukker

1 dl

vann

2 ss

pistasjnøtter uten skall

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter