Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PINNEBRØD

Pinnebrød er alltid populært rundt bålet. Denne deigen er også veldig lett å pakke med seg i sekken om man skal på tur.

Koketid Under 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst
Enkel
4

Porsjoner

Pinnebrød er alltid populært rundt bålet. Denne deigen er også veldig lett å pakke med seg i sekken om man skal på tur.

600 g

hvitt (siktet) mel

2 ts

salt

2 ts

sukker

3 ts

bakepulver

50 ml

Hverdagsolje

400 ml

vann

1. 

Bland sammen alle de tørre ingrediensene (mel, salt, sukker, bakepulver)


2. 

Lag en fordypning i midten av den tørre blandingen og tilsett de våte ingrediensene (vann, olje)


3. 

Bland sammen ved å gradvis røre det tørre fra kantene inn i de våte ingrediensene. Så snart en deig begynner å formes, kan du bruke hendene dine til å blande alt ferdig sammen


4. 

Kna deigen og ha den ut på en flate dekket med mel. Kna inn litt mer mel hvis deigen oppleves klissete. Du vil merke at den trenger mer vann hvis den begynner å smuldre seg, eller mer mel hvis den klistrer seg til hendene og underlaget. Etter å ha knadd deigen i 5 – 10 minutter skal den være glatt og smidig


5. 

Ha olje i en bolle og ha deigen oppi. Oppbevares i kjøleskapet til den skal brukes. Alternativt, pakk den med i sekken om du skal ut på tur


6. 

Når pinnebrødene skal stekes, tar du en liten del av deigen og ruller den mellom hendene til du får en lang «pølse». Snurr den rundt enden på pinnen du skal steke brødet med


7. 

Stek over bålet og snurr langsomt rundt så den blir jevnt stekt og ikke brenner seg. Brødet er ferdig når det har fått en gyllen farge og er gjennomstekt


Tilberedning

1. 

Bland sammen alle de tørre ingrediensene (mel, salt, sukker, bakepulver)


2. 

Lag en fordypning i midten av den tørre blandingen og tilsett de våte ingrediensene (vann, olje)


3. 

Bland sammen ved å gradvis røre det tørre fra kantene inn i de våte ingrediensene. Så snart en deig begynner å formes, kan du bruke hendene dine til å blande alt ferdig sammen


4. 

Kna deigen og ha den ut på en flate dekket med mel. Kna inn litt mer mel hvis deigen oppleves klissete. Du vil merke at den trenger mer vann hvis den begynner å smuldre seg, eller mer mel hvis den klistrer seg til hendene og underlaget. Etter å ha knadd deigen i 5 – 10 minutter skal den være glatt og smidig


5. 

Ha olje i en bolle og ha deigen oppi. Oppbevares i kjøleskapet til den skal brukes. Alternativt, pakk den med i sekken om du skal ut på tur


6. 

Når pinnebrødene skal stekes, tar du en liten del av deigen og ruller den mellom hendene til du får en lang «pølse». Snurr den rundt enden på pinnen du skal steke brødet med


7. 

Stek over bålet og snurr langsomt rundt så den blir jevnt stekt og ikke brenner seg. Brødet er ferdig når det har fått en gyllen farge og er gjennomstekt


ingredienser

600 g

hvitt (siktet) mel

2 ts

salt

2 ts

sukker

3 ts

bakepulver

50 ml

Hverdagsolje

400 ml

vann

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter