Pinnebrød er alltid populært rundt bålet. Denne deigen er også veldig lett å pakke med seg i sekken om man skal på tur.
Pinnebrød er alltid populært rundt bålet. Denne deigen er også veldig lett å pakke med seg i sekken om man skal på tur.
hvitt (siktet) mel
salt
sukker
bakepulver
Hverdagsolje
vann
Bland sammen alle de tørre ingrediensene (mel, salt, sukker, bakepulver)
Lag en fordypning i midten av den tørre blandingen og tilsett de våte ingrediensene (vann, olje)
Bland sammen ved å gradvis røre det tørre fra kantene inn i de våte ingrediensene. Så snart en deig begynner å formes, kan du bruke hendene dine til å blande alt ferdig sammen
Kna deigen og ha den ut på en flate dekket med mel. Kna inn litt mer mel hvis deigen oppleves klissete. Du vil merke at den trenger mer vann hvis den begynner å smuldre seg, eller mer mel hvis den klistrer seg til hendene og underlaget. Etter å ha knadd deigen i 5 – 10 minutter skal den være glatt og smidig
Ha olje i en bolle og ha deigen oppi. Oppbevares i kjøleskapet til den skal brukes. Alternativt, pakk den med i sekken om du skal ut på tur
Når pinnebrødene skal stekes, tar du en liten del av deigen og ruller den mellom hendene til du får en lang «pølse». Snurr den rundt enden på pinnen du skal steke brødet med
Stek over bålet og snurr langsomt rundt så den blir jevnt stekt og ikke brenner seg. Brødet er ferdig når det har fått en gyllen farge og er gjennomstekt
Tips! Hverdagsolje kan gjerne erstattes med en av våre smaksatte olivenoljer dersom du ønsker å sette litt mer smak på selve deigen. Prøv gjerne olivenolje med basilikum, sitron eller chili!
Tilberedning
Bland sammen alle de tørre ingrediensene (mel, salt, sukker, bakepulver)
Lag en fordypning i midten av den tørre blandingen og tilsett de våte ingrediensene (vann, olje)
Bland sammen ved å gradvis røre det tørre fra kantene inn i de våte ingrediensene. Så snart en deig begynner å formes, kan du bruke hendene dine til å blande alt ferdig sammen
Kna deigen og ha den ut på en flate dekket med mel. Kna inn litt mer mel hvis deigen oppleves klissete. Du vil merke at den trenger mer vann hvis den begynner å smuldre seg, eller mer mel hvis den klistrer seg til hendene og underlaget. Etter å ha knadd deigen i 5 – 10 minutter skal den være glatt og smidig
Ha olje i en bolle og ha deigen oppi. Oppbevares i kjøleskapet til den skal brukes. Alternativt, pakk den med i sekken om du skal ut på tur
Når pinnebrødene skal stekes, tar du en liten del av deigen og ruller den mellom hendene til du får en lang «pølse». Snurr den rundt enden på pinnen du skal steke brødet med
Stek over bålet og snurr langsomt rundt så den blir jevnt stekt og ikke brenner seg. Brødet er ferdig når det har fått en gyllen farge og er gjennomstekt
Tips! Hverdagsolje kan gjerne erstattes med en av våre smaksatte olivenoljer dersom du ønsker å sette litt mer smak på selve deigen. Prøv gjerne olivenolje med basilikum, sitron eller chili!
ingredienser
hvitt (siktet) mel
salt
sukker
bakepulver
Hverdagsolje
vann
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699
kr 269
kr 269
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699
kr 269
kr 269