LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PANZANELLA – TRADISJONELL TOSCANSK BRØDSALAT

Panzanella er en tradisjonell brødsalat fra Italia og kjennetegnes av solmodne tomater og brødbiter. Tips! Bruk gjerne opp brød som begynner å bli tørt.

Totaltid: 30 minutter
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Lunsj, Salat
Enkel
4

Porsjoner

Panzanella er en tradisjonell brødsalat fra Italia og kjennetegnes av solmodne tomater og brødbiter. Tips! Bruk gjerne opp brød som begynner å bli tørt.

4 skiver godt brød, gjerne baguette eller fransk landbrød

1

agurk

1 fedd

hvitløk

750 g

modne tomater

1

romanosalat

12

Stenfrie Taggiasca oliven

8 ss

Mild Grand Cru olivenolje, f.eks. Sommerolje

3 ss

Balsamico med persille og hvitløk

Fersk basilikum

Urtesalt til salat og pasta 

Nykvernet sort pepper

1. 

Skrell agurken, fjern innmaten og kutt i store biter. Ha i en liten bolle og dryss over 1/2 ts av urtesalt til salat & pasta


2. 

Del tomatene i båter (alle utenom 1 stk) og ha i en serveringsbolle. Sett i kjøleskap. 


3. 

Del brødet i biter og ha brødet i en skål. Del den siste tomaten i 2 og press juicen over brødet. Kutt deretter tomaten i små biter og bland med brødbitene. Finhakk ett fedd hvitløk og bland inn. 


4. 

Ha resten av urtesalt til salat pasta, nykvernet sort pepper og 4 ss Grand Cru mild olivenolje over brødblandingen.  


5. 

Vask Romanosalaten og riv bladene, grovhakk oliven og ha det i salatbollen sammen med tomatene. 


6. 

Ringle 3 ss Grand Cru olivenolje og 2 ss balsamico med hvitløk og persille over salaten. 


7. 

Sil av agurken dersom den har sluppet veske og bland inn med salaten. 


8. 

Ha brødbitene over, la hvile i 15 minutter. Tilsett friske basilikumblader før servering.


Tilberedning

1. 

Skrell agurken, fjern innmaten og kutt i store biter. Ha i en liten bolle og dryss over 1/2 ts av urtesalt til salat & pasta


2. 

Del tomatene i båter (alle utenom 1 stk) og ha i en serveringsbolle. Sett i kjøleskap. 


3. 

Del brødet i biter og ha brødet i en skål. Del den siste tomaten i 2 og press juicen over brødet. Kutt deretter tomaten i små biter og bland med brødbitene. Finhakk ett fedd hvitløk og bland inn. 


4. 

Ha resten av urtesalt til salat pasta, nykvernet sort pepper og 4 ss Grand Cru mild olivenolje over brødblandingen.  


5. 

Vask Romanosalaten og riv bladene, grovhakk oliven og ha det i salatbollen sammen med tomatene. 


6. 

Ringle 3 ss Grand Cru olivenolje og 2 ss balsamico med hvitløk og persille over salaten. 


7. 

Sil av agurken dersom den har sluppet veske og bland inn med salaten. 


8. 

Ha brødbitene over, la hvile i 15 minutter. Tilsett friske basilikumblader før servering.


ingredienser

4 skiver godt brød, gjerne baguette eller fransk landbrød

1

agurk

1 fedd

hvitløk

750 g

modne tomater

1

romanosalat

12

Stenfrie Taggiasca oliven

8 ss

Mild Grand Cru olivenolje, f.eks. Sommerolje

3 ss

Balsamico med persille og hvitløk

Fersk basilikum

Urtesalt til salat og pasta 

Nykvernet sort pepper

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer