Panzanella er en tradisjonell brødsalat fra Italia og kjennetegnes av solmodne tomater og brødbiter. Tips! Bruk gjerne opp brød som begynner å bli tørt.
Panzanella er en tradisjonell brødsalat fra Italia og kjennetegnes av solmodne tomater og brødbiter. Tips! Bruk gjerne opp brød som begynner å bli tørt.
4 skiver godt brød, gjerne baguette eller fransk landbrød
agurk
hvitløk
modne tomater
romanosalat
Stenfrie Taggiasca oliven
Mild Grand Cru olivenolje, f.eks. Sommerolje
Balsamico med persille og hvitløk
Fersk basilikum
Urtesalt til salat og pasta
Nykvernet sort pepper
Skrell agurken, fjern innmaten og kutt i store biter. Ha i en liten bolle og dryss over 1/2 ts av urtesalt til salat & pasta.
Del tomatene i båter (alle utenom 1 stk) og ha i en serveringsbolle. Sett i kjøleskap.
Del brødet i biter og ha brødet i en skål. Del den siste tomaten i 2 og press juicen over brødet. Kutt deretter tomaten i små biter og bland med brødbitene. Finhakk ett fedd hvitløk og bland inn.
Ha resten av urtesalt til salat pasta, nykvernet sort pepper og 4 ss Grand Cru mild olivenolje over brødblandingen.
Vask Romanosalaten og riv bladene, grovhakk oliven og ha det i salatbollen sammen med tomatene.
Ringle 3 ss Grand Cru olivenolje og 2 ss balsamico med hvitløk og persille over salaten.
Sil av agurken dersom den har sluppet veske og bland inn med salaten.
Ha brødbitene over, la hvile i 15 minutter. Tilsett friske basilikumblader før servering.
Tilberedning
Skrell agurken, fjern innmaten og kutt i store biter. Ha i en liten bolle og dryss over 1/2 ts av urtesalt til salat & pasta.
Del tomatene i båter (alle utenom 1 stk) og ha i en serveringsbolle. Sett i kjøleskap.
Del brødet i biter og ha brødet i en skål. Del den siste tomaten i 2 og press juicen over brødet. Kutt deretter tomaten i små biter og bland med brødbitene. Finhakk ett fedd hvitløk og bland inn.
Ha resten av urtesalt til salat pasta, nykvernet sort pepper og 4 ss Grand Cru mild olivenolje over brødblandingen.
Vask Romanosalaten og riv bladene, grovhakk oliven og ha det i salatbollen sammen med tomatene.
Ringle 3 ss Grand Cru olivenolje og 2 ss balsamico med hvitløk og persille over salaten.
Sil av agurken dersom den har sluppet veske og bland inn med salaten.
Ha brødbitene over, la hvile i 15 minutter. Tilsett friske basilikumblader før servering.
ingredienser
4 skiver godt brød, gjerne baguette eller fransk landbrød
agurk
hvitløk
modne tomater
romanosalat
Stenfrie Taggiasca oliven
Mild Grand Cru olivenolje, f.eks. Sommerolje
Balsamico med persille og hvitløk
Fersk basilikum
Urtesalt til salat og pasta
Nykvernet sort pepper
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 299
kr 119
kr 139
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 299
kr 119
kr 139