Omelette norvégienne er en klassisk fransk dessertkake som består av sukkerbrødbunn, iskrem og marengs. Prøv vår versjon med lemon curd og sitronolje, bon appétit!
Omelette norvégienne er en klassisk fransk dessertkake som består av sukkerbrødbunn, iskrem og marengs. Prøv vår versjon med lemon curd og sitronolje, bon appétit!
god vaniljeis
moden mango
vaniljestang
Sitronbalsamico
Gul sitronolje
basilikumblader
Hasselnøttsalt
Lemon curd
Gul sitronolje
egg à 50 g
hvetemel
maizena
potetmel
mandler
Gul sitronolje
sukker
sukker
melis
eggehviter
Forvarm stekeovnen til 200°C
Del mangoen i terninger og mariner sammen med vaniljestang, sitronbalsamico og sitronolje i 2 timer
Kjør potetmel og mandler glatt i en kjøkkenmaskin og bland inn hvetemel og maizena. Pisk eggeplommene med 35 g sukker i 10 minutter. Pisk så eggehvitene og tilsett gradvis resten av sukkeret
Vend forsiktig eggehvitene inn med eggedosisen, så vend inn tørrblandingen og til slutt sitronoljen.
Ha deigen over på et stekebrett med bakepapir. Stek på 200°C, midt i ovnen i 4-5 minutter. Kjøl bunnen ned.
Lag så marengs: Piske opp eggehviter forsiktig og tilsett gradvis sukker til du får en fast konsistens. Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn melis i marengsen
Pensle kakebunnen med landingen av lemon curd og sitronolje. Ha marinert mango og basilikumblader over kakebunnen og dryss med hasselnøttsalt
Fordel iskremen (gjerne i skiver) over kakebunnen. Dander marengsen over iskremen, bruk en sprøytepose eller slikkepott
Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent. Her er det viktig å følge med så den ikke blir brent.
Hvis ønskelig kan du heller bruke brenner for å få marengsen gyllen.
Tilberedning
Forvarm stekeovnen til 200°C
Del mangoen i terninger og mariner sammen med vaniljestang, sitronbalsamico og sitronolje i 2 timer
Kjør potetmel og mandler glatt i en kjøkkenmaskin og bland inn hvetemel og maizena. Pisk eggeplommene med 35 g sukker i 10 minutter. Pisk så eggehvitene og tilsett gradvis resten av sukkeret
Vend forsiktig eggehvitene inn med eggedosisen, så vend inn tørrblandingen og til slutt sitronoljen.
Ha deigen over på et stekebrett med bakepapir. Stek på 200°C, midt i ovnen i 4-5 minutter. Kjøl bunnen ned.
Lag så marengs: Piske opp eggehviter forsiktig og tilsett gradvis sukker til du får en fast konsistens. Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn melis i marengsen
Pensle kakebunnen med landingen av lemon curd og sitronolje. Ha marinert mango og basilikumblader over kakebunnen og dryss med hasselnøttsalt
Fordel iskremen (gjerne i skiver) over kakebunnen. Dander marengsen over iskremen, bruk en sprøytepose eller slikkepott
Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent. Her er det viktig å følge med så den ikke blir brent.
Hvis ønskelig kan du heller bruke brenner for å få marengsen gyllen.
ingredienser
god vaniljeis
moden mango
vaniljestang
Sitronbalsamico
Gul sitronolje
basilikumblader
Hasselnøttsalt
Lemon curd
Gul sitronolje
egg à 50 g
hvetemel
maizena
potetmel
mandler
Gul sitronolje
sukker
sukker
melis
eggehviter