OMELETTE NORVÉGIENNE À LA OLIVENLUNDEN

Omelette norvégienne er en klassisk fransk dessertkake som består av sukkerbrødbunn, iskrem og marengs. Prøv vår versjon med lemon curd og sitronolje, bon appétit!
Omelette norvegienne a la Olivenlunden lav scaled
Forberedelsestid 40 minutter
Koketid 15 minutter
Total tid 55 minutter
Porsjoner 6 porsjoner
Hva lager du Bakst, Dessert, Jul

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Forvarm stekeovnen til 200°C
  • Del mangoen i terninger og mariner sammen med vaniljestang, sitronbalsamico og sitronolje i 2 timer
  • Kjør potetmel og mandler glatt i en kjøkkenmaskin og bland inn hvetemel og maizena. Pisk eggeplommene med 35 g sukker i 10 minutter. Pisk så eggehvitene og tilsett gradvis resten av sukkeret
  • Vend forsiktig eggehvitene inn med eggedosisen, så vend inn tørrblandingen og til slutt sitronoljen.
  • Ha deigen over på et stekebrett med bakepapir. Stek på 200°C, midt i ovnen i 4-5 minutter. Kjøl bunnen ned.
  • Lag så marengs: Piske opp eggehviter forsiktig og tilsett gradvis sukker til du får en fast konsistens. Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn melis i marengsen
  • Pensle kakebunnen med landingen av lemon curd og sitronolje. Ha marinert mango og basilikumblader over kakebunnen og dryss med hasselnøttsalt
  • Fordel iskremen (gjerne i skiver) over kakebunnen. Dander marengsen over iskremen, bruk en sprøytepose eller slikkepott
  • Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent. Her er det viktig å følge med så den ikke blir brent.
  • Hvis ønskelig kan du heller bruke brenner for å få marengsen gyllen.

Ingredienser

Ingredienser
  

RULLEKAKEN

BUNNEN

MARENGS

Tilberedning
 

  • Forvarm stekeovnen til 200°C
  • Del mangoen i terninger og mariner sammen med vaniljestang, sitronbalsamico og sitronolje i 2 timer
  • Kjør potetmel og mandler glatt i en kjøkkenmaskin og bland inn hvetemel og maizena. Pisk eggeplommene med 35 g sukker i 10 minutter. Pisk så eggehvitene og tilsett gradvis resten av sukkeret
  • Vend forsiktig eggehvitene inn med eggedosisen, så vend inn tørrblandingen og til slutt sitronoljen.
  • Ha deigen over på et stekebrett med bakepapir. Stek på 200°C, midt i ovnen i 4-5 minutter. Kjøl bunnen ned.
  • Lag så marengs: Piske opp eggehviter forsiktig og tilsett gradvis sukker til du får en fast konsistens. Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn melis i marengsen
  • Pensle kakebunnen med landingen av lemon curd og sitronolje. Ha marinert mango og basilikumblader over kakebunnen og dryss med hasselnøttsalt
  • Fordel iskremen (gjerne i skiver) over kakebunnen. Dander marengsen over iskremen, bruk en sprøytepose eller slikkepott
  • Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent. Her er det viktig å følge med så den ikke blir brent.
  • Hvis ønskelig kan du heller bruke brenner for å få marengsen gyllen.
Loading...