Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
Omelette norvegienne a la Olivenlunden lav scaled

OMELETTE NORVÉGIENNE À LA OLIVENLUNDEN

Omelette norvégienne er en klassisk fransk dessertkake som består av sukkerbrødbunn, iskrem og marengs. Prøv vår versjon med lemon curd og sitronolje, bon appétit!
Ingen rating
Forberedelsestid 40 minutter
Koketid 15 minutter
Total tid 55 minutter
Hva lager du Bakst, Dessert, Jul
Porsjoner 6 porsjoner

Ingredienser
  

RULLEKAKEN

BUNNEN

MARENGS

Instruksjoner
 

  • Forvarm stekeovnen til 200°C
  • Del mangoen i terninger og mariner sammen med vaniljestang, sitronbalsamico og sitronolje i 2 timer
  • Kjør potetmel og mandler glatt i en kjøkkenmaskin og bland inn hvetemel og maizena. Pisk eggeplommene med 35 g sukker i 10 minutter. Pisk så eggehvitene og tilsett gradvis resten av sukkeret
  • Vend forsiktig eggehvitene inn med eggedosisen, så vend inn tørrblandingen og til slutt sitronoljen.
  • Ha deigen over på et stekebrett med bakepapir. Stek på 200°C, midt i ovnen i 4-5 minutter. Kjøl bunnen ned.
  • Lag så marengs: Piske opp eggehviter forsiktig og tilsett gradvis sukker til du får en fast konsistens. Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn melis i marengsen
  • Pensle kakebunnen med landingen av lemon curd og sitronolje. Ha marinert mango og basilikumblader over kakebunnen og dryss med hasselnøttsalt
  • Fordel iskremen (gjerne i skiver) over kakebunnen. Dander marengsen over iskremen, bruk en sprøytepose eller slikkepott
  • Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent. Her er det viktig å følge med så den ikke blir brent.
  • Hvis ønskelig kan du heller bruke brenner for å få marengsen gyllen.
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!

Omelette norvegienne a la Olivenlunden lav scaled

OMELETTE NORVÉGIENNE À LA OLIVENLUNDEN

Omelette norvégienne er en klassisk fransk dessertkake som består av sukkerbrødbunn, iskrem og marengs. Prøv vår versjon med lemon curd og sitronolje, bon appétit!
Ingen rating
Forberedelsestid 40 minutter
Koketid 15 minutter
Total tid 55 minutter
Hva lager du Bakst, Dessert, Jul
Porsjoner 6 porsjoner

Ingredienser
  

RULLEKAKEN

BUNNEN

MARENGS

Instruksjoner
 

  • Forvarm stekeovnen til 200°C
  • Del mangoen i terninger og mariner sammen med vaniljestang, sitronbalsamico og sitronolje i 2 timer
  • Kjør potetmel og mandler glatt i en kjøkkenmaskin og bland inn hvetemel og maizena. Pisk eggeplommene med 35 g sukker i 10 minutter. Pisk så eggehvitene og tilsett gradvis resten av sukkeret
  • Vend forsiktig eggehvitene inn med eggedosisen, så vend inn tørrblandingen og til slutt sitronoljen.
  • Ha deigen over på et stekebrett med bakepapir. Stek på 200°C, midt i ovnen i 4-5 minutter. Kjøl bunnen ned.
  • Lag så marengs: Piske opp eggehviter forsiktig og tilsett gradvis sukker til du får en fast konsistens. Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn melis i marengsen
  • Pensle kakebunnen med landingen av lemon curd og sitronolje. Ha marinert mango og basilikumblader over kakebunnen og dryss med hasselnøttsalt
  • Fordel iskremen (gjerne i skiver) over kakebunnen. Dander marengsen over iskremen, bruk en sprøytepose eller slikkepott
  • Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent. Her er det viktig å følge med så den ikke blir brent.
  • Hvis ønskelig kan du heller bruke brenner for å få marengsen gyllen.
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!