LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

MYKE FLATBRØD MED PROVENCEURTER

Prøv deg på disse myke, saftige og pannestekte flatbrødene med gresk yoghurt, hvitløksolje og Provenceurter. Perfekt i matpakken eller som tilbehør til sesongens grillmat, salater og supper.

Totaltid: 30 minutter
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst, Lunsj, Tilbehør
Enkel
4

Porsjoner

Prøv deg på disse myke, saftige og pannestekte flatbrødene med gresk yoghurt, hvitløksolje og Provenceurter. Perfekt i matpakken eller som tilbehør til sesongens grillmat, salater og supper.

290 g

hvetemel

3 ts

tørrgjær

0.5 ts

salt

300 g

gresk yoghurt

2 ts

Provenceurter

Olivenolje med hvitløk

1. 

Sikt sammen hvetemel og salt i en bakebolle, bland deretter inn tørrgjær og Provenceurter. Lag en fordypning i midten av melblandingen og hell i gresk yoghurt.


2. 

Bland inn melblandingen i yoghurten med en slikkepott, og form deigen til en ball. Dersom den blir for klebrig kan du tilsette litt ekstra hvetemel.


3. 

Ha deigen over på en arbeidsflate dekket med mel og form den til en jevn ball, før du deler den i 6 like deler. Rull hver del til en ball, og bruk deretter en kjevle til å forme flatbrødene.


4. 

Pensle den ene siden av flatbrødet med hvitløksoljen og stek flatbrødet med oljesiden ned i en varm panne til brødet har fått fin farge (ca. 1-2 minutter). Pensle oversiden med hvitløksolje før du snur brødet og steker det på den andre siden.


5. 

Server straks og dryss gjerne over litt ekstra Provenceurter før servering!


Tilberedning

1. 

Sikt sammen hvetemel og salt i en bakebolle, bland deretter inn tørrgjær og Provenceurter. Lag en fordypning i midten av melblandingen og hell i gresk yoghurt.


2. 

Bland inn melblandingen i yoghurten med en slikkepott, og form deigen til en ball. Dersom den blir for klebrig kan du tilsette litt ekstra hvetemel.


3. 

Ha deigen over på en arbeidsflate dekket med mel og form den til en jevn ball, før du deler den i 6 like deler. Rull hver del til en ball, og bruk deretter en kjevle til å forme flatbrødene.


4. 

Pensle den ene siden av flatbrødet med hvitløksoljen og stek flatbrødet med oljesiden ned i en varm panne til brødet har fått fin farge (ca. 1-2 minutter). Pensle oversiden med hvitløksolje før du snur brødet og steker det på den andre siden.


5. 

Server straks og dryss gjerne over litt ekstra Provenceurter før servering!


ingredienser

290 g

hvetemel

3 ts

tørrgjær

0.5 ts

salt

300 g

gresk yoghurt

2 ts

Provenceurter

Olivenolje med hvitløk

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer