Prøv deg på disse myke, saftige og pannestekte flatbrødene med gresk yoghurt, hvitløksolje og Provenceurter. Perfekt i matpakken eller som tilbehør til sesongens grillmat, salater og supper.
Prøv deg på disse myke, saftige og pannestekte flatbrødene med gresk yoghurt, hvitløksolje og Provenceurter. Perfekt i matpakken eller som tilbehør til sesongens grillmat, salater og supper.
hvetemel
tørrgjær
salt
gresk yoghurt
Provenceurter
Olivenolje med hvitløk
Sikt sammen hvetemel og salt i en bakebolle, bland deretter inn tørrgjær og Provenceurter. Lag en fordypning i midten av melblandingen og hell i gresk yoghurt.
Bland inn melblandingen i yoghurten med en slikkepott, og form deigen til en ball. Dersom den blir for klebrig kan du tilsette litt ekstra hvetemel.
Ha deigen over på en arbeidsflate dekket med mel og form den til en jevn ball, før du deler den i 6 like deler. Rull hver del til en ball, og bruk deretter en kjevle til å forme flatbrødene.
Pensle den ene siden av flatbrødet med hvitløksoljen og stek flatbrødet med oljesiden ned i en varm panne til brødet har fått fin farge (ca. 1-2 minutter). Pensle oversiden med hvitløksolje før du snur brødet og steker det på den andre siden.
Server straks og dryss gjerne over litt ekstra Provenceurter før servering!
Tilberedning
Sikt sammen hvetemel og salt i en bakebolle, bland deretter inn tørrgjær og Provenceurter. Lag en fordypning i midten av melblandingen og hell i gresk yoghurt.
Bland inn melblandingen i yoghurten med en slikkepott, og form deigen til en ball. Dersom den blir for klebrig kan du tilsette litt ekstra hvetemel.
Ha deigen over på en arbeidsflate dekket med mel og form den til en jevn ball, før du deler den i 6 like deler. Rull hver del til en ball, og bruk deretter en kjevle til å forme flatbrødene.
Pensle den ene siden av flatbrødet med hvitløksoljen og stek flatbrødet med oljesiden ned i en varm panne til brødet har fått fin farge (ca. 1-2 minutter). Pensle oversiden med hvitløksolje før du snur brødet og steker det på den andre siden.
Server straks og dryss gjerne over litt ekstra Provenceurter før servering!
ingredienser
hvetemel
tørrgjær
salt
gresk yoghurt
Provenceurter
Olivenolje med hvitløk
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 119
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 119