MIDTØSTEN INSPIRERT JULELAKS

En Midtøsten-inspirert lakserett som skaper den rette julestemningen, utviklet av Aicha Bouhlou. Dette er en nydelig oppskrift som er lett å lykkes med og krever lite tid.
header julelaks liggende

Produkter Brukt I Denne Oppskriften:

Forberedelsestid 20 minutter
Koketid 20 minutter
Total tid 40 minutter
Porsjoner 4 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 200°
  • Rør sammen alle ingrediensene til krydderblanding. Rens og skjær opp grønnsakene og legg de i en stekeform eller på en stekeplate
  • Dryss over litt salt, tilsett 1 ss krydderblanding og litt Olivenolje og bland godt. Skyv grønnsakene til side for å lage plass i midten. Legg laksen i midten av grønnsakene. Krydre med salt, og smør krydderblandingen over fisken

Yoghurt- og tahini

  • Ha tahini, sitron, hvitløk og salt i en bolle. Visp tahini luftig med en gaffel. Tahini vil endre tekstur fra rennende til kremaktig. Du kan enkelt justere mengden tahini etter smak. Litt for mild og mer for mer tahini-smak
  • Tilsett gresk yoghurt og bland. Smak til med salt og eventuelt mer sitron. Rist pinjekjerner i tørr stekepanne, rens granateple for kjerner og sett til side
  • Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Ta ut og la kjøle litt ned. (Hvis du liker grønnsakene dine godt stekt kan du gi rosenkålen 10 minutter først i ovn, før du legger til laksesiden)
  • Fordel yoghurt- og tahini jevnt over laksen. Topp med granatepler, persille og pinjekjerner. Ringle over Olivenolje og godt med Balsamico til slutt
  • Server lakseretten med resten av yoghurten, couscous, brød og oliven
    Julelaks
Aicha Bouhlou

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 200°
  • Rør sammen alle ingrediensene til krydderblanding. Rens og skjær opp grønnsakene og legg de i en stekeform eller på en stekeplate
  • Dryss over litt salt, tilsett 1 ss krydderblanding og litt Olivenolje og bland godt. Skyv grønnsakene til side for å lage plass i midten. Legg laksen i midten av grønnsakene. Krydre med salt, og smør krydderblandingen over fisken

Yoghurt- og tahini

  • Ha tahini, sitron, hvitløk og salt i en bolle. Visp tahini luftig med en gaffel. Tahini vil endre tekstur fra rennende til kremaktig. Du kan enkelt justere mengden tahini etter smak. Litt for mild og mer for mer tahini-smak
  • Tilsett gresk yoghurt og bland. Smak til med salt og eventuelt mer sitron. Rist pinjekjerner i tørr stekepanne, rens granateple for kjerner og sett til side
  • Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Ta ut og la kjøle litt ned. (Hvis du liker grønnsakene dine godt stekt kan du gi rosenkålen 10 minutter først i ovn, før du legger til laksesiden)
  • Fordel yoghurt- og tahini jevnt over laksen. Topp med granatepler, persille og pinjekjerner. Ringle over Olivenolje og godt med Balsamico til slutt
  • Server lakseretten med resten av yoghurten, couscous, brød og oliven
    Julelaks
Aicha Bouhlou
Loading...