En Midtøsten-inspirert lakserett utviklet av Aicha Bouhlou. Dette er en nydelig oppskrift som er lett å lykkes med og krever lite tid.
En Midtøsten-inspirert lakserett utviklet av Aicha Bouhlou. Dette er en nydelig oppskrift som er lett å lykkes med og krever lite tid.
mellomstor lakseside, ca. 800 kg laksefilet
rosenkål, renset og skjære i skiver eller halve
rødløk, i skiver
granateple
Juleolje
Julebalsamico
pinjekjerner, ristet i panne
Persille, hakket
Krydderblanding
spisskummen, malt
koriander, malt
chiliflak (kan sløyfes hvis du ikke vil ha det sterkt)
paprikapulver
litt pepper
salt
Hverdagsolje
Yoghurt- og tahini
tahini (den lyse varianten)
gresk yoghurt
hvitløk, knust
sitron, saften
salt
Forvarm ovnen til 200°
Rør sammen alle ingrediensene til krydderblanding. Rens og skjær opp grønnsakene og legg de i en stekeform eller på en stekeplate
Dryss over litt salt, tilsett 1 ss krydderblanding og litt Olivenolje og bland godt. Skyv grønnsakene til side for å lage plass i midten. Legg laksen i midten av grønnsakene. Krydre med salt, og smør krydderblandingen over fisken
Ha tahini, sitron, hvitløk og salt i en bolle. Visp tahini luftig med en gaffel. Tahini vil endre tekstur fra rennende til kremaktig. Du kan enkelt justere mengden tahini etter smak. Litt for mild og mer for mer tahini-smak
Tilsett gresk yoghurt og bland. Smak til med salt og eventuelt mer sitron. Rist pinjekjerner i tørr stekepanne, rens granateple for kjerner og sett til side
Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Ta ut og la kjøle litt ned. (Hvis du liker grønnsakene dine godt stekt kan du gi rosenkålen 10 minutter først i ovn, før du legger til laksesiden)
Fordel yoghurt- og tahini jevnt over laksen. Topp med granatepler, persille og pinjekjerner. Ringle over Olivenolje og godt med Balsamico til slutt
Server lakseretten med resten av yoghurten, couscous, brød og oliven
Tilberedning
Forvarm ovnen til 200°
Rør sammen alle ingrediensene til krydderblanding. Rens og skjær opp grønnsakene og legg de i en stekeform eller på en stekeplate
Dryss over litt salt, tilsett 1 ss krydderblanding og litt Olivenolje og bland godt. Skyv grønnsakene til side for å lage plass i midten. Legg laksen i midten av grønnsakene. Krydre med salt, og smør krydderblandingen over fisken
Ha tahini, sitron, hvitløk og salt i en bolle. Visp tahini luftig med en gaffel. Tahini vil endre tekstur fra rennende til kremaktig. Du kan enkelt justere mengden tahini etter smak. Litt for mild og mer for mer tahini-smak
Tilsett gresk yoghurt og bland. Smak til med salt og eventuelt mer sitron. Rist pinjekjerner i tørr stekepanne, rens granateple for kjerner og sett til side
Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Ta ut og la kjøle litt ned. (Hvis du liker grønnsakene dine godt stekt kan du gi rosenkålen 10 minutter først i ovn, før du legger til laksesiden)
Fordel yoghurt- og tahini jevnt over laksen. Topp med granatepler, persille og pinjekjerner. Ringle over Olivenolje og godt med Balsamico til slutt
Server lakseretten med resten av yoghurten, couscous, brød og oliven
ingredienser
mellomstor lakseside, ca. 800 kg laksefilet
rosenkål, renset og skjære i skiver eller halve
rødløk, i skiver
granateple
Juleolje
Julebalsamico
pinjekjerner, ristet i panne
Persille, hakket
Krydderblanding
spisskummen, malt
koriander, malt
chiliflak (kan sløyfes hvis du ikke vil ha det sterkt)
paprikapulver
litt pepper
salt
Hverdagsolje
Yoghurt- og tahini
tahini (den lyse varianten)
gresk yoghurt
hvitløk, knust
sitron, saften
salt
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699