Lun vintersalat med søtpotet, grønnkål og fetaost fra Julies Matblogg. Smakssatt med årets juleolje og balsamico med kirsebær – en salat full av sesongens beste smaker.
Lun vintersalat med søtpotet, grønnkål og fetaost fra Julies Matblogg. Smakssatt med årets juleolje og balsamico med kirsebær – en salat full av sesongens beste smaker.
søtpoteter (ca 2 stk)
Hverdagsolje
havsalt, gjerne Havsalt fra Camargue
sitron
stilker rosmarin
spiss rødkål (ca en halv)
Balsamico med kirsebær
Juleolje
grønnkål (en pakke)
pekannøtter
honning, gjerne Blomsterhonning fra Provence
granateple
rødt eple
håndfull mynteblader
fetaost (en pakke)
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Hvis søtpoteten har helt og fint skall, kutter du dem opp i 1 cm terninger med skallet på. Har de sett sine bedre dager, skreller du dem først. Fordel søtpoteten utover et stekebrett. Ha 3 ss hverdagsolje, havsalt og sitronsaft over. Bland godt sammen. Legg på to stilker rosmarin. Stek i 35-40 minutter.
Finn frem en stor salatbolle. Del rødkålen i to, og kutt den ene delen i tynne strimler. Ha over i salatbollen sammen med balsamico med kirsebær og juleolje. Bland godt sammen.
Skyll grønnkålen, og riv bladene fra stilken. Ha bladene i en bolle sammen med 3 ss hverdagsolje og en liten klype havsalt. Gi bladene en liten massasje, da blir de mykere og bedre. Ha bladene over på et stekebrett og stek i 5-10 minutter. Pass på så de ikke blir svidde.
Finn frem en stekepanne. Rist pekannøttene 2-3 minutter på medium temperatur. Ha honning over, og stek videre i 2-3 minutter. Legg til side.
Skjær toppen av granateplet, og skjær så båter av det. Riv løs båtene og plukk løs kjernene.
Del eplet i tynne skiver. Hakk nøttene. Finhakk mynten. Bland sammen rødkålen, søtpoteten, grønnkålen og eplene. Smuldre over fetaosten. Topp med granateplekjernene, nøttene og mynten. Ha til slutt litt ekstra juleolje på toppen.
Tilberedning
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Hvis søtpoteten har helt og fint skall, kutter du dem opp i 1 cm terninger med skallet på. Har de sett sine bedre dager, skreller du dem først. Fordel søtpoteten utover et stekebrett. Ha 3 ss hverdagsolje, havsalt og sitronsaft over. Bland godt sammen. Legg på to stilker rosmarin. Stek i 35-40 minutter.
Finn frem en stor salatbolle. Del rødkålen i to, og kutt den ene delen i tynne strimler. Ha over i salatbollen sammen med balsamico med kirsebær og juleolje. Bland godt sammen.
Skyll grønnkålen, og riv bladene fra stilken. Ha bladene i en bolle sammen med 3 ss hverdagsolje og en liten klype havsalt. Gi bladene en liten massasje, da blir de mykere og bedre. Ha bladene over på et stekebrett og stek i 5-10 minutter. Pass på så de ikke blir svidde.
Finn frem en stekepanne. Rist pekannøttene 2-3 minutter på medium temperatur. Ha honning over, og stek videre i 2-3 minutter. Legg til side.
Skjær toppen av granateplet, og skjær så båter av det. Riv løs båtene og plukk løs kjernene.
Del eplet i tynne skiver. Hakk nøttene. Finhakk mynten. Bland sammen rødkålen, søtpoteten, grønnkålen og eplene. Smuldre over fetaosten. Topp med granateplekjernene, nøttene og mynten. Ha til slutt litt ekstra juleolje på toppen.
ingredienser
søtpoteter (ca 2 stk)
Hverdagsolje
havsalt, gjerne Havsalt fra Camargue
sitron
stilker rosmarin
spiss rødkål (ca en halv)
Balsamico med kirsebær
Juleolje
grønnkål (en pakke)
pekannøtter
honning, gjerne Blomsterhonning fra Provence
granateple
rødt eple
håndfull mynteblader
fetaost (en pakke)
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 209
kr 109
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 209
kr 109