LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

LUN VINTERSALAT

Lun vintersalat med søtpotet, grønnkål og fetaost fra Julies Matblogg. Smakssatt med årets juleolje og balsamico med kirsebær – en salat full av sesongens beste smaker.

Totaltid: 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Jul, Lunsj, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg, Salat
Enkel
4

Porsjoner

Lun vintersalat med søtpotet, grønnkål og fetaost fra Julies Matblogg. Smakssatt med årets juleolje og balsamico med kirsebær – en salat full av sesongens beste smaker.

500 g

søtpoteter (ca 2 stk)

ss

Hverdagsolje

2 ts

havsalt, gjerne Havsalt fra Camargue

0.5

sitron

2

stilker rosmarin

400 g

spiss rødkål (ca en halv)

2 ss

Balsamico med kirsebær

3 ss

Juleolje 

400 g

grønnkål (en pakke)

40 g

pekannøtter

1 ts

honning, gjerne Blomsterhonning fra Provence

0.5

granateple

0.5

rødt eple

1

håndfull mynteblader

100 g

fetaost (en pakke)

1. 

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Hvis søtpoteten har helt og fint skall, kutter du dem opp i 1 cm terninger med skallet på. Har de sett sine bedre dager, skreller du dem først. Fordel søtpoteten utover et stekebrett. Ha 3 ss hverdagsolje, havsalt og sitronsaft over. Bland godt sammen. Legg på to stilker rosmarin. Stek i 35-40 minutter.


2. 

Finn frem en stor salatbolle. Del rødkålen i to, og kutt den ene delen i tynne strimler. Ha over i salatbollen sammen med balsamico med kirsebær og juleolje. Bland godt sammen.


3. 

Skyll grønnkålen, og riv bladene fra stilken. Ha bladene i en bolle sammen med 3 ss hverdagsolje og en liten klype havsalt. Gi bladene en liten massasje, da blir de mykere og bedre. Ha bladene over på et stekebrett og stek i 5-10 minutter. Pass på så de ikke blir svidde.


4. 

Finn frem en stekepanne. Rist pekannøttene 2-3 minutter på medium temperatur. Ha honning over, og stek videre i 2-3 minutter. Legg til side.


5. 

Skjær toppen av granateplet, og skjær så båter av det. Riv løs båtene og plukk løs kjernene.


6. 

Del eplet i tynne skiver. Hakk nøttene. Finhakk mynten. Bland sammen rødkålen, søtpoteten, grønnkålen og eplene. Smuldre over fetaosten. Topp med granateplekjernene, nøttene og mynten. Ha til slutt litt ekstra juleolje på toppen.


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Hvis søtpoteten har helt og fint skall, kutter du dem opp i 1 cm terninger med skallet på. Har de sett sine bedre dager, skreller du dem først. Fordel søtpoteten utover et stekebrett. Ha 3 ss hverdagsolje, havsalt og sitronsaft over. Bland godt sammen. Legg på to stilker rosmarin. Stek i 35-40 minutter.


2. 

Finn frem en stor salatbolle. Del rødkålen i to, og kutt den ene delen i tynne strimler. Ha over i salatbollen sammen med balsamico med kirsebær og juleolje. Bland godt sammen.


3. 

Skyll grønnkålen, og riv bladene fra stilken. Ha bladene i en bolle sammen med 3 ss hverdagsolje og en liten klype havsalt. Gi bladene en liten massasje, da blir de mykere og bedre. Ha bladene over på et stekebrett og stek i 5-10 minutter. Pass på så de ikke blir svidde.


4. 

Finn frem en stekepanne. Rist pekannøttene 2-3 minutter på medium temperatur. Ha honning over, og stek videre i 2-3 minutter. Legg til side.


5. 

Skjær toppen av granateplet, og skjær så båter av det. Riv løs båtene og plukk løs kjernene.


6. 

Del eplet i tynne skiver. Hakk nøttene. Finhakk mynten. Bland sammen rødkålen, søtpoteten, grønnkålen og eplene. Smuldre over fetaosten. Topp med granateplekjernene, nøttene og mynten. Ha til slutt litt ekstra juleolje på toppen.


ingredienser

500 g

søtpoteter (ca 2 stk)

ss

Hverdagsolje

2 ts

havsalt, gjerne Havsalt fra Camargue

0.5

sitron

2

stilker rosmarin

400 g

spiss rødkål (ca en halv)

2 ss

Balsamico med kirsebær

3 ss

Juleolje 

400 g

grønnkål (en pakke)

40 g

pekannøtter

1 ts

honning, gjerne Blomsterhonning fra Provence

0.5

granateple

0.5

rødt eple

1

håndfull mynteblader

100 g

fetaost (en pakke)

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer