LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

LINSESALAT MED GRESSKAR OG MOZZARELLA

Det er ingenting som en trøstende rett for å ønske høsten velkommen! Denne oppskriften med linser og squash og smeltende mozzarella fremhever de søte, sjenerøse smakene fra sesongens råvarer, perfekt for et balansert og solid måltid.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Lunsj, Salat
Enkel
4

Porsjoner

Det er ingenting som en trøstende rett for å ønske høsten velkommen! Denne oppskriften med linser og squash og smeltende mozzarella fremhever de søte, sjenerøse smakene fra sesongens råvarer, perfekt for et balansert og solid måltid.

250 g

ferdigkokte linser

2

sjalottløk

Hverdagsolivenolje

3 ss

Balsamico med bjørnebær 

 

1 dl

grønnsakskraft

0.5

Hokkaido-gresskar eller annen valgfri grønnsak, ca 600 g

3

kvister fersk timian

2

kuler fersk mozzarella

saften av 1/2 sitron

0.5 ts

sennep med Balsamico og honning

1 ts

blomsterhonning

Høstolje - balansert olivenolje

En klype havsalt

Nykvernet sort pepper

1. 

Skrell sjalottløk og del i terninger.  


2. 

Fres sjalottløk med 1 ss hverdagsolivenolje og la det karamellisere sammen med 1 ss balsamico med bjørnebær.  


3. 

Tilsett 1 dl grønnsakskraft. La det koke ned i ca 10 minutter for å lage en sirupsaktig væske.  


4. 

Bland linsene godt med balsamicokremen og la avkjøle.  


5. 

Skrell gresskaret og skjær den i terninger på ca 1 cm. 


6. 

Varm opp ca 2 ss olivenolje i en stekepanne, stek gresskarbitene i terningene sammen med timiankvistene i 2-3 minutter, tilsett resten av grønnsakskraften og la kraften koke inn.


7. 

Bland de stekte gresskarterningene med balsamicolinsene og legg på dype tallerkener. Legg en ball med mozzarella til hver rett.  


8. 

Lag en dressing med 2 ss olivenolje, 1,5 ss balsamico med bjørnebær, 1 ts sennep, 1 ts honning. Smak til med salt og pepper og ringle over salaten og mozzarellaen.


9. 

Server og nyt umiddelbart.


Tilberedning

1. 

Skrell sjalottløk og del i terninger.  


2. 

Fres sjalottløk med 1 ss hverdagsolivenolje og la det karamellisere sammen med 1 ss balsamico med bjørnebær.  


3. 

Tilsett 1 dl grønnsakskraft. La det koke ned i ca 10 minutter for å lage en sirupsaktig væske.  


4. 

Bland linsene godt med balsamicokremen og la avkjøle.  


5. 

Skrell gresskaret og skjær den i terninger på ca 1 cm. 


6. 

Varm opp ca 2 ss olivenolje i en stekepanne, stek gresskarbitene i terningene sammen med timiankvistene i 2-3 minutter, tilsett resten av grønnsakskraften og la kraften koke inn.


7. 

Bland de stekte gresskarterningene med balsamicolinsene og legg på dype tallerkener. Legg en ball med mozzarella til hver rett.  


8. 

Lag en dressing med 2 ss olivenolje, 1,5 ss balsamico med bjørnebær, 1 ts sennep, 1 ts honning. Smak til med salt og pepper og ringle over salaten og mozzarellaen.


9. 

Server og nyt umiddelbart.


ingredienser

250 g

ferdigkokte linser

2

sjalottløk

Hverdagsolivenolje

3 ss

Balsamico med bjørnebær 

 

1 dl

grønnsakskraft

0.5

Hokkaido-gresskar eller annen valgfri grønnsak, ca 600 g

3

kvister fersk timian

2

kuler fersk mozzarella

saften av 1/2 sitron

0.5 ts

sennep med Balsamico og honning

1 ts

blomsterhonning

Høstolje - balansert olivenolje

En klype havsalt

Nykvernet sort pepper

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer