Det er ingenting som en trøstende rett for å ønske høsten velkommen! Denne oppskriften med linser og squash og smeltende mozzarella fremhever de søte, sjenerøse smakene fra sesongens råvarer, perfekt for et balansert og solid måltid.
Det er ingenting som en trøstende rett for å ønske høsten velkommen! Denne oppskriften med linser og squash og smeltende mozzarella fremhever de søte, sjenerøse smakene fra sesongens råvarer, perfekt for et balansert og solid måltid.
ferdigkokte linser
sjalottløk
Hverdagsolivenolje
Balsamico med bjørnebær
grønnsakskraft
Hokkaido-gresskar eller annen valgfri grønnsak, ca 600 g
kvister fersk timian
kuler fersk mozzarella
saften av 1/2 sitron
sennep med Balsamico og honning
blomsterhonning
Høstolje - balansert olivenolje
En klype havsalt
Nykvernet sort pepper
Skrell sjalottløk og del i terninger.
Fres sjalottløk med 1 ss hverdagsolivenolje og la det karamellisere sammen med 1 ss balsamico med bjørnebær.
Tilsett 1 dl grønnsakskraft. La det koke ned i ca 10 minutter for å lage en sirupsaktig væske.
Bland linsene godt med balsamicokremen og la avkjøle.
Skrell gresskaret og skjær den i terninger på ca 1 cm.
Varm opp ca 2 ss olivenolje i en stekepanne, stek gresskarbitene i terningene sammen med timiankvistene i 2-3 minutter, tilsett resten av grønnsakskraften og la kraften koke inn.
Bland de stekte gresskarterningene med balsamicolinsene og legg på dype tallerkener. Legg en ball med mozzarella til hver rett.
Lag en dressing med 2 ss olivenolje, 1,5 ss balsamico med bjørnebær, 1 ts sennep, 1 ts honning. Smak til med salt og pepper og ringle over salaten og mozzarellaen.
Server og nyt umiddelbart.
Tilberedning
Skrell sjalottløk og del i terninger.
Fres sjalottløk med 1 ss hverdagsolivenolje og la det karamellisere sammen med 1 ss balsamico med bjørnebær.
Tilsett 1 dl grønnsakskraft. La det koke ned i ca 10 minutter for å lage en sirupsaktig væske.
Bland linsene godt med balsamicokremen og la avkjøle.
Skrell gresskaret og skjær den i terninger på ca 1 cm.
Varm opp ca 2 ss olivenolje i en stekepanne, stek gresskarbitene i terningene sammen med timiankvistene i 2-3 minutter, tilsett resten av grønnsakskraften og la kraften koke inn.
Bland de stekte gresskarterningene med balsamicolinsene og legg på dype tallerkener. Legg en ball med mozzarella til hver rett.
Lag en dressing med 2 ss olivenolje, 1,5 ss balsamico med bjørnebær, 1 ts sennep, 1 ts honning. Smak til med salt og pepper og ringle over salaten og mozzarellaen.
Server og nyt umiddelbart.
ingredienser
ferdigkokte linser
sjalottløk
Hverdagsolivenolje
Balsamico med bjørnebær
grønnsakskraft
Hokkaido-gresskar eller annen valgfri grønnsak, ca 600 g
kvister fersk timian
kuler fersk mozzarella
saften av 1/2 sitron
sennep med Balsamico og honning
blomsterhonning
Høstolje - balansert olivenolje
En klype havsalt
Nykvernet sort pepper
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 299
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 299