Frist for å varene før julaften var 16. des! - Klikk & Hent er midlertidig stengt i flere butikker grunnet stor pågang.

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

LINSESALAT MED BACON OG POSJERT EGG

Smakfull linsesalat med sprøstekt bacon og posjert egg, toppet med solbærbalsamico. En perfekt høstrett!

Totaltid: 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Lunsj, Middag, Salat
Enkel
4

Porsjoner

Smakfull linsesalat med sprøstekt bacon og posjert egg, toppet med solbærbalsamico. En perfekt høstrett!

1

boks grønne linser

4

egg

1 l

vann

1 ss

eddik

50 g

bacon, i terninger

1

gulrot

1

sjalottløk

2

fedd hvitløk

0.3

appelsinskall

0.1

sitronskall

0.3

mandarinskall

0.8 dl

kyllingkraft

1.3 dl

fløte

2 små ss

Røkt olivenolje

0.5 dl

hvitvin

Hverdagsolje

1. 

Til posjering av egg: kok opp vann sammen med eddik. 


2. 

Vask grønnsakene og rasp sitrufruktene 


3. 

Strimle sjalottløk, kutt gulroten i biter og knus hvitløksfeddene.  


4. 

I en kasserolle, fres sjalottløken og tilsett gulrot, hvitløk og bacon. Stek til baconet er gjennomstekt og tilsett hvitvin.  


5. 

Når hvitvinen har fordampet, tilsett linsene. Smak til med salt, pepper og sitrusskall. 


6. 

I en annen kasserolle, ha i kyllingkraft og fløte. Reduser til halvparten og smak til med røkt olivenolje, salt og pepper.  


7. 

Til posjering av egg: kok opp vann sammen med eddik. Posjer eggene.  


8. 

Anrett i dype tallerkner: ha i linseblandingen, de posjerte eggene og hell sausen av kyllingkraft og fløte over.  


Tilberedning

1. 

Til posjering av egg: kok opp vann sammen med eddik. 


2. 

Vask grønnsakene og rasp sitrufruktene 


3. 

Strimle sjalottløk, kutt gulroten i biter og knus hvitløksfeddene.  


4. 

I en kasserolle, fres sjalottløken og tilsett gulrot, hvitløk og bacon. Stek til baconet er gjennomstekt og tilsett hvitvin.  


5. 

Når hvitvinen har fordampet, tilsett linsene. Smak til med salt, pepper og sitrusskall. 


6. 

I en annen kasserolle, ha i kyllingkraft og fløte. Reduser til halvparten og smak til med røkt olivenolje, salt og pepper.  


7. 

Til posjering av egg: kok opp vann sammen med eddik. Posjer eggene.  


8. 

Anrett i dype tallerkner: ha i linseblandingen, de posjerte eggene og hell sausen av kyllingkraft og fløte over.  


ingredienser

1

boks grønne linser

4

egg

1 l

vann

1 ss

eddik

50 g

bacon, i terninger

1

gulrot

1

sjalottløk

2

fedd hvitløk

0.3

appelsinskall

0.1

sitronskall

0.3

mandarinskall

0.8 dl

kyllingkraft

1.3 dl

fløte

2 små ss

Røkt olivenolje

0.5 dl

hvitvin

Hverdagsolje

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer