LAMMESKANK MED ROSMARINOLJE
Olivier PeanLam er en klassiker - særlig til påske! Her har vi laget en oppskrift på lammeskank med vår smakfulle rosmarinolje.
Ingen rating
Forberedelsestid 30 minutter min
Koketid 2 %s t timer
Total tid 2 %s t timer 30 minutter min
Ingredienser
- 4 stk lammeskank
- 2 ss Hverdagsolje
- 1 stk Bouquet garnis
- 2 stilker rosmarin
- 200 g røkt bacon i skiver
- 1 stk hel hvitløk
- 1 ss enebær
- 2 stk Saltsyltede Beldi sitroner*
- 5 dl øl
- 15 korn Kampot pepper
- 800 g pastinak
- 200 g mandelpoteter
- 2 dl melk
- 4 knivspiss raspet muskatnøtt
- 2 ss intens olivenolje
- 4 ts Rosmarinolje
- *kan erstattes med 1 økologisk sitron delt i båter
Instruksjoner
- Forvarm ovnen til 170 grader
- Knus Kampot pepper med en morter, og gni inn lammeskankene med pepperet
- Bruk en stor kasserolle og brun lammeskankene på hver side, på medium varme, med Hverdagsolje
- Deretter, ha i baconskiver, bouquet garnis, hvitløk med skall, rosmarin, enebær, grovhakkede Saltsyltede Beldi sitroner og til slutt øl
- Ha kjelen med lokk i midten av ovnen 1 time og 45 minutter. Det er viktig å snu lammeskanken ca. hvert 20 minutt. Fjern lokket de siste 30 minuttene av steketiden og vann kjøttet med kraft hvert tiende minutt
- Skrell pastinakk og mandelpoteter og kok dem i kokende vann i 15 - 20 minutter
- Varm opp melk og muskatnøtt til kokepunktet. Kjør potet og pastinakk fint med en stavmikser, og bland inn den varme melken. Smak gjerne til med litt intens olivenolje
- Vann lammeskanken med kraft før servering
- Server varmt og ringle Rosmarinolje over retten
Tid Jeg har all tid i verden
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!
LAMMESKANK MED ROSMARINOLJE
Olivier PeanLam er en klassiker - særlig til påske! Her har vi laget en oppskrift på lammeskank med vår smakfulle rosmarinolje.
Ingen rating
Forberedelsestid 30 minutter min
Koketid 2 %s t timer
Total tid 2 %s t timer 30 minutter min
Ingredienser
- 4 stk lammeskank
- 2 ss Hverdagsolje
- 1 stk Bouquet garnis
- 2 stilker rosmarin
- 200 g røkt bacon i skiver
- 1 stk hel hvitløk
- 1 ss enebær
- 2 stk Saltsyltede Beldi sitroner*
- 5 dl øl
- 15 korn Kampot pepper
- 800 g pastinak
- 200 g mandelpoteter
- 2 dl melk
- 4 knivspiss raspet muskatnøtt
- 2 ss intens olivenolje
- 4 ts Rosmarinolje
- *kan erstattes med 1 økologisk sitron delt i båter
Instruksjoner
- Forvarm ovnen til 170 grader
- Knus Kampot pepper med en morter, og gni inn lammeskankene med pepperet
- Bruk en stor kasserolle og brun lammeskankene på hver side, på medium varme, med Hverdagsolje
- Deretter, ha i baconskiver, bouquet garnis, hvitløk med skall, rosmarin, enebær, grovhakkede Saltsyltede Beldi sitroner og til slutt øl
- Ha kjelen med lokk i midten av ovnen 1 time og 45 minutter. Det er viktig å snu lammeskanken ca. hvert 20 minutt. Fjern lokket de siste 30 minuttene av steketiden og vann kjøttet med kraft hvert tiende minutt
- Skrell pastinakk og mandelpoteter og kok dem i kokende vann i 15 - 20 minutter
- Varm opp melk og muskatnøtt til kokepunktet. Kjør potet og pastinakk fint med en stavmikser, og bland inn den varme melken. Smak gjerne til med litt intens olivenolje
- Vann lammeskanken med kraft før servering
- Server varmt og ringle Rosmarinolje over retten
Tid Jeg har all tid i verden
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!