Lam er en klassiker – særlig til påske! Her har vi laget en oppskrift på lammeskank med vår smakfulle rosmarinolje.
Lam er en klassiker – særlig til påske! Her har vi laget en oppskrift på lammeskank med vår smakfulle rosmarinolje.
lammeskank
Hverdagsolje
Bouquet garnis
rosmarin
røkt bacon i skiver
hel hvitløk
enebær
Saltsyltede Beldi sitroner*
øl
Kampot pepper
pastinak
mandelpoteter
melk
raspet muskatnøtt
intens olivenolje
Rosmarinolje
*kan erstattes med 1 økologisk sitron delt i båter
Forvarm ovnen til 170 grader
Knus Kampot pepper med en morter, og gni inn lammeskankene med pepperet
Bruk en stor kasserolle og brun lammeskankene på hver side, på medium varme, med Hverdagsolje
Deretter, ha i baconskiver, bouquet garnis, hvitløk med skall, rosmarin, enebær, grovhakkede Saltsyltede Beldi sitroner og til slutt øl
Ha kjelen med lokk i midten av ovnen 1 time og 45 minutter. Det er viktig å snu lammeskanken ca. hvert 20 minutt. Fjern lokket de siste 30 minuttene av steketiden og vann kjøttet med kraft hvert tiende minutt
Skrell pastinakk og mandelpoteter og kok dem i kokende vann i 15 - 20 minutter
Varm opp melk og muskatnøtt til kokepunktet. Kjør potet og pastinakk fint med en stavmikser, og bland inn den varme melken. Smak gjerne til med litt intens olivenolje
Vann lammeskanken med kraft før servering
Server varmt og ringle Rosmarinolje over retten
Tilberedning
Forvarm ovnen til 170 grader
Knus Kampot pepper med en morter, og gni inn lammeskankene med pepperet
Bruk en stor kasserolle og brun lammeskankene på hver side, på medium varme, med Hverdagsolje
Deretter, ha i baconskiver, bouquet garnis, hvitløk med skall, rosmarin, enebær, grovhakkede Saltsyltede Beldi sitroner og til slutt øl
Ha kjelen med lokk i midten av ovnen 1 time og 45 minutter. Det er viktig å snu lammeskanken ca. hvert 20 minutt. Fjern lokket de siste 30 minuttene av steketiden og vann kjøttet med kraft hvert tiende minutt
Skrell pastinakk og mandelpoteter og kok dem i kokende vann i 15 - 20 minutter
Varm opp melk og muskatnøtt til kokepunktet. Kjør potet og pastinakk fint med en stavmikser, og bland inn den varme melken. Smak gjerne til med litt intens olivenolje
Vann lammeskanken med kraft før servering
Server varmt og ringle Rosmarinolje over retten
ingredienser
lammeskank
Hverdagsolje
Bouquet garnis
rosmarin
røkt bacon i skiver
hel hvitløk
enebær
Saltsyltede Beldi sitroner*
øl
Kampot pepper
pastinak
mandelpoteter
melk
raspet muskatnøtt
intens olivenolje
Rosmarinolje
*kan erstattes med 1 økologisk sitron delt i båter