Bestill innen 16. desember for å få varene før julaften!

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

LAMMESKANK MED ROSMARINOLJE

Lam er en klassiker – særlig til påske! Her har vi laget en oppskrift på lammeskank med vår smakfulle rosmarinolje.

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Enkel
4

Porsjoner

Lam er en klassiker – særlig til påske! Her har vi laget en oppskrift på lammeskank med vår smakfulle rosmarinolje.

4 stk

lammeskank

2 ss

Hverdagsolje

1 stk

Bouquet garnis

2 stilker

rosmarin

200

røkt bacon i skiver

1 stk

hel hvitløk

1 ss

enebær

2 stk

Saltsyltede Beldi sitroner*

5 dl

øl

15 korn

Kampot pepper

800 g

pastinak

200 g

mandelpoteter

2 dl

melk

4 knivspiss

raspet muskatnøtt

2 ss

intens olivenolje

4 ts

Rosmarinolje

*kan erstattes med 1 økologisk sitron delt i båter

1. 

Forvarm ovnen til 170 grader


2. 

Knus Kampot pepper med en morter, og gni inn lammeskankene med pepperet


3. 

Bruk en stor kasserolle og brun lammeskankene på hver side, på medium varme, med Hverdagsolje


4. 

Deretter, ha i baconskiver, bouquet garnis, hvitløk med skall, rosmarin, enebær, grovhakkede Saltsyltede Beldi sitroner og til slutt øl


5. 

Ha kjelen med lokk i midten av ovnen 1 time og 45 minutter. Det er viktig å snu lammeskanken ca. hvert 20 minutt. Fjern lokket de siste 30 minuttene av steketiden og vann kjøttet med kraft hvert tiende minutt


6. 

Skrell pastinakk og mandelpoteter og kok dem i kokende vann i 15 - 20 minutter


7. 

Varm opp melk og muskatnøtt til kokepunktet. Kjør potet og pastinakk fint med en stavmikser, og bland inn den varme melken. Smak gjerne til med litt intens olivenolje


8. 

Vann lammeskanken med kraft før servering


9. 

Server varmt og ringle Rosmarinolje over retten


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 170 grader


2. 

Knus Kampot pepper med en morter, og gni inn lammeskankene med pepperet


3. 

Bruk en stor kasserolle og brun lammeskankene på hver side, på medium varme, med Hverdagsolje


4. 

Deretter, ha i baconskiver, bouquet garnis, hvitløk med skall, rosmarin, enebær, grovhakkede Saltsyltede Beldi sitroner og til slutt øl


5. 

Ha kjelen med lokk i midten av ovnen 1 time og 45 minutter. Det er viktig å snu lammeskanken ca. hvert 20 minutt. Fjern lokket de siste 30 minuttene av steketiden og vann kjøttet med kraft hvert tiende minutt


6. 

Skrell pastinakk og mandelpoteter og kok dem i kokende vann i 15 - 20 minutter


7. 

Varm opp melk og muskatnøtt til kokepunktet. Kjør potet og pastinakk fint med en stavmikser, og bland inn den varme melken. Smak gjerne til med litt intens olivenolje


8. 

Vann lammeskanken med kraft før servering


9. 

Server varmt og ringle Rosmarinolje over retten


ingredienser

4 stk

lammeskank

2 ss

Hverdagsolje

1 stk

Bouquet garnis

2 stilker

rosmarin

200

røkt bacon i skiver

1 stk

hel hvitløk

1 ss

enebær

2 stk

Saltsyltede Beldi sitroner*

5 dl

øl

15 korn

Kampot pepper

800 g

pastinak

200 g

mandelpoteter

2 dl

melk

4 knivspiss

raspet muskatnøtt

2 ss

intens olivenolje

4 ts

Rosmarinolje

*kan erstattes med 1 økologisk sitron delt i båter

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer