LAMMEGRYTE

Nydelig gryte med alt høsten har å by på
Lammegryte
Forberedelsestid 20 minutter
Koketid 1 %s t 30 minutter
Total tid 1 %s t 50 minutter
Porsjoner 6 porsjoner
Hva lager du Middag

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 160 grader (varmluft)
  • Skrell hvitløksfeddet og del det i to. Finhakk løk
  • Skjær kjøttet i ca 3 cm tykke terninger. Krydre det med Havsalt og pepper
  • Varm Hverdagsolje i en gryte. Brun lammekjøttet i 5-6 minutter mens du rører om
  • Tilsett hvitløken, løken, timianstilkene, provencekrydderet og laurbærbladet. La det surre i 1 minutt
  • Tilsett 1 ss konsentrert tomatpure og stek videre i 1 minutt
  • Tilsett hvitvinen. La det redusere i 3-4 minutter til det er ca 3-4 ss hvitvin igjen
  • Ha lamme- eller kalvekraften over kjøttet og kok opp
  • Sett gryten i ovnen med lokk i 1 time
  • Skjær persilleroten og gulrøttene i ca 4 cm tykke biter. Skjær selleriroten og søtpoteten i ca 1 cm tykke terninger. Del eplene, pærene og plommene i båter.
  • Dekk frukten og grønnsakene med fuktig tørkepapir.
  • Ta gryten ut av ovnen etter 1 time og tilsett fruktene og grønnsakene som er saltet på forhånd
  • Bland alt godt sammen. Tilsett litt vann hvis det ikke er nok kraft
  • Ha gryten i ovnen i ytterligere 30 minutter
  • Sjekk konsistensen på grønnsakene og kjøttet med en spiss kniv
  • I mellomtiden lag en dressing av Olivenolje og Balsamico
  • Når gryten er klar, hell 1 ss av balsamicodressingen over hver porsjon
    Lammegryte

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 160 grader (varmluft)
  • Skrell hvitløksfeddet og del det i to. Finhakk løk
  • Skjær kjøttet i ca 3 cm tykke terninger. Krydre det med Havsalt og pepper
  • Varm Hverdagsolje i en gryte. Brun lammekjøttet i 5-6 minutter mens du rører om
  • Tilsett hvitløken, løken, timianstilkene, provencekrydderet og laurbærbladet. La det surre i 1 minutt
  • Tilsett 1 ss konsentrert tomatpure og stek videre i 1 minutt
  • Tilsett hvitvinen. La det redusere i 3-4 minutter til det er ca 3-4 ss hvitvin igjen
  • Ha lamme- eller kalvekraften over kjøttet og kok opp
  • Sett gryten i ovnen med lokk i 1 time
  • Skjær persilleroten og gulrøttene i ca 4 cm tykke biter. Skjær selleriroten og søtpoteten i ca 1 cm tykke terninger. Del eplene, pærene og plommene i båter.
  • Dekk frukten og grønnsakene med fuktig tørkepapir.
  • Ta gryten ut av ovnen etter 1 time og tilsett fruktene og grønnsakene som er saltet på forhånd
  • Bland alt godt sammen. Tilsett litt vann hvis det ikke er nok kraft
  • Ha gryten i ovnen i ytterligere 30 minutter
  • Sjekk konsistensen på grønnsakene og kjøttet med en spiss kniv
  • I mellomtiden lag en dressing av Olivenolje og Balsamico
  • Når gryten er klar, hell 1 ss av balsamicodressingen over hver porsjon
    Lammegryte
Loading...