Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
Laks m. tyttebaersaus hasselbak poteter lav scaled

LAKS MED TYTTEBÆRSAUS & HASSELBACKPOTETER

En delikat og smakfull julemiddag som garantert vil imponere gjestene!⁠
Ingen rating
Forberedelsestid 30 minutter
Koketid 1 %s t
Total tid 1 %s t 30 minutter
Hva lager du Jul, Middag
Porsjoner 4 porsjoner

Instruksjoner
 

  • Vask og skjær potetene, nesten helt igjennom, i jevne, ca. 2 mm., tynne skiver. Legg de i en ildfast form
  • Bland 4-5 ss hverdagsolje sammen gressløk, dill og espelette chilipulver. Pensle rikelig med blandingen over potetene. Smak til med nykvernet pepper og hasselnøttsalt. Stek i ovnen på 180°C i cirka 40 minutter
  • Fres sjalottløk i en liten kasserolle, tilsett julebalsamico og granateplebalsamico og reduser til halvparten. Tilsett vin og fortsett å småkoke sausen i 10 min. Kjør glatt med en stavmikser og tilsett gradvis 3 ss juleolje
  • Varm sausen forsiktig opp igjen og tilsett tyttebær. Hold sausen varm
  • Del laksen i 4 stykker, smaksett med dill, pepper og havsalt fra Camargue
  • Ha fisken i en ildfast form, dekk med folie og stek på 180°C i 10 – 15 min
  • Server laks med hasselbackpoteter og saus med tyttebær på en varm tallerken. Smak til med hasselnøttsalt og nykvernet hvitt pepper fra Kerala
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!

Laks m. tyttebaersaus hasselbak poteter lav scaled

LAKS MED TYTTEBÆRSAUS & HASSELBACKPOTETER

En delikat og smakfull julemiddag som garantert vil imponere gjestene!⁠
Ingen rating
Forberedelsestid 30 minutter
Koketid 1 %s t
Total tid 1 %s t 30 minutter
Hva lager du Jul, Middag
Porsjoner 4 porsjoner

Instruksjoner
 

  • Vask og skjær potetene, nesten helt igjennom, i jevne, ca. 2 mm., tynne skiver. Legg de i en ildfast form
  • Bland 4-5 ss hverdagsolje sammen gressløk, dill og espelette chilipulver. Pensle rikelig med blandingen over potetene. Smak til med nykvernet pepper og hasselnøttsalt. Stek i ovnen på 180°C i cirka 40 minutter
  • Fres sjalottløk i en liten kasserolle, tilsett julebalsamico og granateplebalsamico og reduser til halvparten. Tilsett vin og fortsett å småkoke sausen i 10 min. Kjør glatt med en stavmikser og tilsett gradvis 3 ss juleolje
  • Varm sausen forsiktig opp igjen og tilsett tyttebær. Hold sausen varm
  • Del laksen i 4 stykker, smaksett med dill, pepper og havsalt fra Camargue
  • Ha fisken i en ildfast form, dekk med folie og stek på 180°C i 10 – 15 min
  • Server laks med hasselbackpoteter og saus med tyttebær på en varm tallerken. Smak til med hasselnøttsalt og nykvernet hvitt pepper fra Kerala
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!