Vask og skjær potetene, nesten helt igjennom, i jevne, ca. 2 mm., tynne skiver. Legg de i en ildfast form
Bland 4-5 ss hverdagsolje sammen gressløk, dill og espelette chilipulver. Pensle rikelig med blandingen over potetene. Smak til med nykvernet pepper og hasselnøttsalt. Stek i ovnen på 180°C i cirka 40 minutter
Fres sjalottløk i en liten kasserolle, tilsett julebalsamico og granateplebalsamico og reduser til halvparten. Tilsett vin og fortsett å småkoke sausen i 10 min. Kjør glatt med en stavmikser og tilsett gradvis 3 ss juleolje
Varm sausen forsiktig opp igjen og tilsett tyttebær. Hold sausen varm
Del laksen i 4 stykker, smaksett med dill, pepper og havsalt fra Camargue
Ha fisken i en ildfast form, dekk med folie og stek på 180°C i 10 – 15 min
Server laks med hasselbackpoteter og saus med tyttebær på en varm tallerken. Smak til med hasselnøttsalt og nykvernet hvitt pepper fra Kerala