Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

LAKS CEVICHE MARINERT I LIMONCELLO MED POPCORN

Nydelig og frisk ceviche laget med vår limoncino drinkmiks og toppet med popcorn

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Lunsj, Middag
Enkel
4

Porsjoner

Nydelig og frisk ceviche laget med vår limoncino drinkmiks og toppet med popcorn

60 g laks av sashimikvalitet
1 fedd hvitløk
1 stk appelsin
2 stk økologiske sitroner
2 ss Limoncino balsamico
2 stk vårløk
1.5 ts Espelette Chilipulver AOP
1.5 bunt bunt med persille
40 g popcorn mais
2 ts honning
1 ss kumminfrø
1.2 ss Hverdagsolje
Balansert Grand Cru olivenolje
salt og pepper
1. 

Skjær laksen i tynne skiver.


2. 

Skrell hvitløksfeddet, del i to og gni den over et fat.


3. 

Press sitronsaft og appelsinsaft, bland inn 2 ss Limoncino balsamico.


4. 

Ha deretter lakseskivene på et fat. Lakseskivene må ikke overlappe hverandre. Hell over juicesaften, pass på at all fisken blir marinert og ligger i juice.


5. 

Vask vårløken, fjern den grønn delen, strimle i tynne skiver og fordel over fisken. Dryss over Espelette chilipulver AOP. Ha over filmplast og sett til side i minst 1 time i kjøleskap.


6. 

Vask persillebladene, halvparten skal blandes med 1-2 ss balansert olivenolje, resten strimles. Sett til side.


7. 

Gjør klar popcorn: ha 1 ss hverdagsolje i en kjele, hell i popcorn-maisen og stek i 3-4 minutter. Tilsett deretter honning og smak til med kummin-frø. Bland alt godt sammen.


8. 

Sil fiskeskivene for å få vekk overflødig juice. Bland fiskeskivene med marinaden av strimlet persille og balansert olivenolje.


9. 

Dander lakseskivene over tallerkenen.


10. 

Smak til resten av persillebladene med pepper og ha over fisken. Smak til med havsalt over popcornet, og fordel over retten


11. 

Til slutt, smak til med Espelette Chilipulver AOP


Tilberedning

1. 

Skjær laksen i tynne skiver.


2. 

Skrell hvitløksfeddet, del i to og gni den over et fat.


3. 

Press sitronsaft og appelsinsaft, bland inn 2 ss Limoncino balsamico.


4. 

Ha deretter lakseskivene på et fat. Lakseskivene må ikke overlappe hverandre. Hell over juicesaften, pass på at all fisken blir marinert og ligger i juice.


5. 

Vask vårløken, fjern den grønn delen, strimle i tynne skiver og fordel over fisken. Dryss over Espelette chilipulver AOP. Ha over filmplast og sett til side i minst 1 time i kjøleskap.


6. 

Vask persillebladene, halvparten skal blandes med 1-2 ss balansert olivenolje, resten strimles. Sett til side.


7. 

Gjør klar popcorn: ha 1 ss hverdagsolje i en kjele, hell i popcorn-maisen og stek i 3-4 minutter. Tilsett deretter honning og smak til med kummin-frø. Bland alt godt sammen.


8. 

Sil fiskeskivene for å få vekk overflødig juice. Bland fiskeskivene med marinaden av strimlet persille og balansert olivenolje.


9. 

Dander lakseskivene over tallerkenen.


10. 

Smak til resten av persillebladene med pepper og ha over fisken. Smak til med havsalt over popcornet, og fordel over retten


11. 

Til slutt, smak til med Espelette Chilipulver AOP


Ingridienser

60 g laks av sashimikvalitet
1 fedd hvitløk
1 stk appelsin
2 stk økologiske sitroner
2 ss Limoncino balsamico
2 stk vårløk
1.5 ts Espelette Chilipulver AOP
1.5 bunt bunt med persille
40 g popcorn mais
2 ts honning
1 ss kumminfrø
1.2 ss Hverdagsolje
Balansert Grand Cru olivenolje
salt og pepper

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter