Skjær laksen i tynne skiver.
Skrell hvitløksfeddet, del i to og gni den over et fat.
Press sitronsaft og appelsinsaft, bland inn 2 ss Limoncino balsamico.
Ha deretter lakseskivene på et fat. Lakseskivene må ikke overlappe hverandre. Hell over juicesaften, pass på at all fisken blir marinert og ligger i juice.
Vask vårløken, fjern den grønn delen, strimle i tynne skiver og fordel over fisken. Dryss over Espelette chilipulver AOP. Ha over filmplast og sett til side i minst 1 time i kjøleskap.
Vask persillebladene, halvparten skal blandes med 1-2 ss balansert olivenolje, resten strimles. Sett til side.
Gjør klar popcorn: ha 1 ss hverdagsolje i en kjele, hell i popcorn-maisen og stek i 3-4 minutter. Tilsett deretter honning og smak til med kummin-frø. Bland alt godt sammen.
Sil fiskeskivene for å få vekk overflødig juice. Bland fiskeskivene med marinaden av strimlet persille og balansert olivenolje.
Dander lakseskivene over tallerkenen.
Smak til resten av persillebladene med pepper og ha over fisken. Smak til med havsalt over popcornet, og fordel over retten
Til slutt; smak til med Espelette Chilipulver AOP