Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

KYLLING TAJINE

Varmende og smaksrik rett som passer for hele familien.

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Enkel
4

Porsjoner

Varmende og smaksrik rett som passer for hele familien.

6 stk kyllinglår
3 stk løk, kuttet i terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
50 g tørkede druer
12 stk tørkede aprikoser
3 ts Økologisk kryddermiks til marinader & gryteretter
1 ts kanel
2 stk tomater, kuttet i terninger
1 bunt koriander
2 stk sitroner*, delt i fileter
4.5 dl vann
1 ss Kastanjehonning (liten ss)
1 boks kikerter
15 stk Cherrytomater med olivenolje
ss Pesto rosso med soltørkede tomater
2 ss Pesto rosso med soltørkede tomater
80 g mandler
3 ss Hverdagsolje
6 ss intens olivenolje
1. 

Ha tørkede aprikoser og rosiner i lunkent vann i 30 minutter


2. 

Bland sammen tomater i terninger, koriander og filetert sitron i en bolle


3. 

Bland alle krydderne i en egen bolle


4. 

Brun kyllinglårene med hverdagsolje i en stor kasserolle


5. 

Fjern kyllinglårene, ha løk i kasserollen og stek til den får farge. Til slutt tilsett finhakket hvitløk i gryten og fortsette å steke i 1 minutt til


6. 

Tilsett så krydderblandingen, tomat/koriander/sitron og ha i kyllinglårene igjen


7. 

Ha 4-5 dl vann i gryten og la det småkoke i 30 minutter


8. 

Tilsett aprikoser, rosiner, honning og kikerter, og la det småkoke i 20 minutter til


9. 

Når det er 2 minutter igjen av koketiden, tilsett soltørkede tomater og pesto rosso. Ha i mandler og ringler over intens olivenolje


10. 

Serveres varmt


Tilberedning

1. 

Ha tørkede aprikoser og rosiner i lunkent vann i 30 minutter


2. 

Bland sammen tomater i terninger, koriander og filetert sitron i en bolle


3. 

Bland alle krydderne i en egen bolle


4. 

Brun kyllinglårene med hverdagsolje i en stor kasserolle


5. 

Fjern kyllinglårene, ha løk i kasserollen og stek til den får farge. Til slutt tilsett finhakket hvitløk i gryten og fortsette å steke i 1 minutt til


6. 

Tilsett så krydderblandingen, tomat/koriander/sitron og ha i kyllinglårene igjen


7. 

Ha 4-5 dl vann i gryten og la det småkoke i 30 minutter


8. 

Tilsett aprikoser, rosiner, honning og kikerter, og la det småkoke i 20 minutter til


9. 

Når det er 2 minutter igjen av koketiden, tilsett soltørkede tomater og pesto rosso. Ha i mandler og ringler over intens olivenolje


10. 

Serveres varmt


Ingridienser

6 stk kyllinglår
3 stk løk, kuttet i terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
50 g tørkede druer
12 stk tørkede aprikoser
3 ts Økologisk kryddermiks til marinader & gryteretter
1 ts kanel
2 stk tomater, kuttet i terninger
1 bunt koriander
2 stk sitroner*, delt i fileter
4.5 dl vann
1 ss Kastanjehonning (liten ss)
1 boks kikerter
15 stk Cherrytomater med olivenolje
ss Pesto rosso med soltørkede tomater
2 ss Pesto rosso med soltørkede tomater
80 g mandler
3 ss Hverdagsolje
6 ss intens olivenolje

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter