Kremet tomatsuppe med linser og balsamico. En nydelig varmende suppe som metter til mørke og kalde dager
Kremet tomatsuppe med linser og balsamico. En nydelig varmende suppe som metter til mørke og kalde dager
Hverdagsolje
løk, hakket
hvitløksfedd, finhakket
gulrøtter, hakket
tomatpure
sukker
bokser hermetiske tomater, hakkede
røde linser
grønnsakbuljong (vann og terninger)
bladpersille-kvast
tørket basilikum
fløte
Balsamico med kirsebær
salt og pepper
Høstolje eller Il Viuzzo
Varm Hverdagsoljen i en gryte og fres løk, hvitløk, gulrot i et par minutter under omrøring.
Ha i tomatpure og fres litt til.
Tilsett sukker, tomater og linser. Ha i vann, buljongterninger og persille og kok opp.
Reduser varmen og la suppen småkoke under lokk i omtrent 20 minutter eller til grønnsakene er møre. Rør noen ganger i gryten mens den koker.
Tilsett tørket basilikum og Balsamico med kirsebær.
Kjør suppen glatt og jevn i en hurtigmikser eller med stavmikser.
Rør fløte i suppen tynn ut med kokende vann om den er for tykk.
Smak til med salt og pepper.
Topp suppen eventuelt med mer fløte, Balsamico med kirsebær eller Høstolje eller Il Viuzzo olivenolje
Gni ristet brød med hvitløk og ringle over litt Høstolje eller Il Viuzzo olivenolje. Server sammen med suppen.
Tilberedning
Varm Hverdagsoljen i en gryte og fres løk, hvitløk, gulrot i et par minutter under omrøring.
Ha i tomatpure og fres litt til.
Tilsett sukker, tomater og linser. Ha i vann, buljongterninger og persille og kok opp.
Reduser varmen og la suppen småkoke under lokk i omtrent 20 minutter eller til grønnsakene er møre. Rør noen ganger i gryten mens den koker.
Tilsett tørket basilikum og Balsamico med kirsebær.
Kjør suppen glatt og jevn i en hurtigmikser eller med stavmikser.
Rør fløte i suppen tynn ut med kokende vann om den er for tykk.
Smak til med salt og pepper.
Topp suppen eventuelt med mer fløte, Balsamico med kirsebær eller Høstolje eller Il Viuzzo olivenolje
Gni ristet brød med hvitløk og ringle over litt Høstolje eller Il Viuzzo olivenolje. Server sammen med suppen.
ingredienser
Hverdagsolje
løk, hakket
hvitløksfedd, finhakket
gulrøtter, hakket
tomatpure
sukker
bokser hermetiske tomater, hakkede
røde linser
grønnsakbuljong (vann og terninger)
bladpersille-kvast
tørket basilikum
fløte
Balsamico med kirsebær
salt og pepper
Høstolje eller Il Viuzzo
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: