Smaksrik, varmende gryte – perfekt for kjølige dager!
Smaksrik, varmende gryte – perfekt for kjølige dager!
kalvekjøtt
røkt bacon
liten løk
selleristang
mandler eller mandelmel
Hverdagsolje
rosévin eller lett rødvin
hvitløksfedd
tomatpuré
laurbærblad
timianstilker
økologisk appelsin - kun skallet
Leccino oliven uten stein
nykvernet sort pepper
Havsalt fra Camargue
First Harvest olivenolje, eller en annen intens olivenolje
Denne gryten kan gjerne lages en dag eller to i forkant og varmes opp sakte før servering!
Del kalvekjøttet i store biter, hver baconskive i 5 biter, strimle løken, hakk selleristangen i grove biter og kjør mandlene til mel i en mikser
Varm 2 ss Hverdagsolje i en gryte og brun kalvekjøttet til det får en gyllen farge. Ta det ut av gryten
Bruk en annen kasserolle for å varme og flambere vinen
Ha litt mer Hverdagsolje i gryten og stek løken blank, tilsett 2 hvitløksfedd, seleristang og bacon, stek videre i 2-3 minutter
Tilsett tomatpuré og kalvekjøtt og stek i 2-3 minutter under stadig omrøring. Ha flambert vin, timianstilker og laurbærblad i gryten, la vinen koke nesten inn
Hell i vann så det akkurat dekker kjøttet, og rasp over skallet av en kvart appelsin
Kok opp og la det småkoke på svak varme i 2 til 2,5 timer. Etter 1 time, tilsett Leccino oliven uten stein i gryten
Bland litt kraft fra gryten med mandelmelet og ha det tilbake i gryten med det siste hvitløksfeddet. Smak til med nykvernet sort pepper og Havsalt fra Camargue. La gryten småkoke videre i 10 minutter
Ringle 1-2 ss FIRST Harvest olivenolje over hver porsjon før servering
Tilberedning
Denne gryten kan gjerne lages en dag eller to i forkant og varmes opp sakte før servering!
Del kalvekjøttet i store biter, hver baconskive i 5 biter, strimle løken, hakk selleristangen i grove biter og kjør mandlene til mel i en mikser
Varm 2 ss Hverdagsolje i en gryte og brun kalvekjøttet til det får en gyllen farge. Ta det ut av gryten
Bruk en annen kasserolle for å varme og flambere vinen
Ha litt mer Hverdagsolje i gryten og stek løken blank, tilsett 2 hvitløksfedd, seleristang og bacon, stek videre i 2-3 minutter
Tilsett tomatpuré og kalvekjøtt og stek i 2-3 minutter under stadig omrøring. Ha flambert vin, timianstilker og laurbærblad i gryten, la vinen koke nesten inn
Hell i vann så det akkurat dekker kjøttet, og rasp over skallet av en kvart appelsin
Kok opp og la det småkoke på svak varme i 2 til 2,5 timer. Etter 1 time, tilsett Leccino oliven uten stein i gryten
Bland litt kraft fra gryten med mandelmelet og ha det tilbake i gryten med det siste hvitløksfeddet. Smak til med nykvernet sort pepper og Havsalt fra Camargue. La gryten småkoke videre i 10 minutter
Ringle 1-2 ss FIRST Harvest olivenolje over hver porsjon før servering
ingredienser
kalvekjøtt
røkt bacon
liten løk
selleristang
mandler eller mandelmel
Hverdagsolje
rosévin eller lett rødvin
hvitløksfedd
tomatpuré
laurbærblad
timianstilker
økologisk appelsin - kun skallet
Leccino oliven uten stein
nykvernet sort pepper
Havsalt fra Camargue
First Harvest olivenolje, eller en annen intens olivenolje
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699
kr 109
kr 139
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699
kr 109
kr 139