Frist for å varene før julaften var 16. des! - Klikk & Hent er midlertidig stengt i flere butikker grunnet stor pågang.

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

LANGTIDSKOKT KALVEGRYTE FRA KORSIKA

Smaksrik, varmende gryte – perfekt for kjølige dager!

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Middels
4

Porsjoner

Smaksrik, varmende gryte – perfekt for kjølige dager!

1 kg

kalvekjøtt

3 skiver

røkt bacon

1

liten løk

1

selleristang

3 ss

mandler eller mandelmel

4 ss

Hverdagsolje

1 glass

rosévin eller lett rødvin

3

hvitløksfedd

3 ss

tomatpuré

2

laurbærblad

4

timianstilker

0.3

økologisk appelsin - kun skallet

160 g

Leccino oliven uten stein

nykvernet sort pepper

Havsalt fra Camargue

6 ss

First Harvest olivenolje, eller en annen intens olivenolje

1. 

Denne gryten kan gjerne lages en dag eller to i forkant og varmes opp sakte før servering!


2. 

Del kalvekjøttet i store biter, hver baconskive i 5 biter, strimle løken, hakk selleristangen i grove biter og kjør mandlene til mel i en mikser


3. 

Varm 2 ss Hverdagsolje i en gryte og brun kalvekjøttet til det får en gyllen farge. Ta det ut av gryten


4. 

Bruk en annen kasserolle for å varme og flambere vinen


5. 

Ha litt mer Hverdagsolje i gryten og stek løken blank, tilsett 2 hvitløksfedd, seleristang og bacon, stek videre i 2-3 minutter


6. 

Tilsett tomatpuré og kalvekjøtt og stek i 2-3 minutter under stadig omrøring. Ha flambert vin, timianstilker og laurbærblad i gryten, la vinen koke nesten inn


7. 

Hell i vann så det akkurat dekker kjøttet, og rasp over skallet av en kvart appelsin


8. 

Kok opp og la det småkoke på svak varme i 2 til 2,5 timer. Etter 1 time, tilsett Leccino oliven uten stein i gryten


9. 

Bland litt kraft fra gryten med mandelmelet og ha det tilbake i gryten med det siste hvitløksfeddet. Smak til med nykvernet sort pepper og Havsalt fra Camargue. La gryten småkoke videre i 10 minutter


10. 

Ringle 1-2 ss FIRST Harvest olivenolje over hver porsjon før servering


Tilberedning

1. 

Denne gryten kan gjerne lages en dag eller to i forkant og varmes opp sakte før servering!


2. 

Del kalvekjøttet i store biter, hver baconskive i 5 biter, strimle løken, hakk selleristangen i grove biter og kjør mandlene til mel i en mikser


3. 

Varm 2 ss Hverdagsolje i en gryte og brun kalvekjøttet til det får en gyllen farge. Ta det ut av gryten


4. 

Bruk en annen kasserolle for å varme og flambere vinen


5. 

Ha litt mer Hverdagsolje i gryten og stek løken blank, tilsett 2 hvitløksfedd, seleristang og bacon, stek videre i 2-3 minutter


6. 

Tilsett tomatpuré og kalvekjøtt og stek i 2-3 minutter under stadig omrøring. Ha flambert vin, timianstilker og laurbærblad i gryten, la vinen koke nesten inn


7. 

Hell i vann så det akkurat dekker kjøttet, og rasp over skallet av en kvart appelsin


8. 

Kok opp og la det småkoke på svak varme i 2 til 2,5 timer. Etter 1 time, tilsett Leccino oliven uten stein i gryten


9. 

Bland litt kraft fra gryten med mandelmelet og ha det tilbake i gryten med det siste hvitløksfeddet. Smak til med nykvernet sort pepper og Havsalt fra Camargue. La gryten småkoke videre i 10 minutter


10. 

Ringle 1-2 ss FIRST Harvest olivenolje over hver porsjon før servering


ingredienser

1 kg

kalvekjøtt

3 skiver

røkt bacon

1

liten løk

1

selleristang

3 ss

mandler eller mandelmel

4 ss

Hverdagsolje

1 glass

rosévin eller lett rødvin

3

hvitløksfedd

3 ss

tomatpuré

2

laurbærblad

4

timianstilker

0.3

økologisk appelsin - kun skallet

160 g

Leccino oliven uten stein

nykvernet sort pepper

Havsalt fra Camargue

6 ss

First Harvest olivenolje, eller en annen intens olivenolje

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer