Frist for å varene før julaften var 16. des! - Klikk & Hent er midlertidig stengt i flere butikker grunnet stor pågang.

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

KJØTTBOLLER MED RØRTE TYTTEBÆR, RØDBETCONFITSAUS OG SENNEPSSAUS

Dette er en skikkelig god høst og vinterrett med mange gode smaker. Prøv denne varianten med rødbetconfitsaus og sennepsaus, vi tørr nesten garantere at den vil falle i smak!

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Middels
4

Porsjoner

Dette er en skikkelig god høst og vinterrett med mange gode smaker. Prøv denne varianten med rødbetconfitsaus og sennepsaus, vi tørr nesten garantere at den vil falle i smak!

400 g

kjøttdeig

1 dl

melk

1 ss

persilleblad

1 ss

persilleblad

1 ss

timian

laurbærblad

1 skive

gammelt eller tørt brød

1 ts

nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala

0.5 ts

Espelette Chilipulver AOP

Urtesalt til kjøtt

1 stk

egg

2 ss

Julebalsamico*

Hverdagsolje

2 stk

sjalottløk

3 ss

Hverdagsolje

1 ss

Økologisk svart pepper fra Kerala

1 ss

Økologisk hvitt pepper fra Kerala

1 ss

korianderfrø eller ½ ss korianderpulver

2 fedd

hvitløk

2.5 dl

hvitvin

3 ss

Sennep m/ honning

2 ss

Julebalsamico*

1.5 dl

kjøttkraft

50 g

fløte

2 ss

finhakket sjalottløk

1 ss

Hverdagsolje

2 ss

Rødbetconfit

3 ss

Julebalsamico*

1 dl

rødvin

1 dl

kjøttkraft

2 stk

laurbærblad

1 ts

karvefrø

nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala

500 g

tyttebær

2 ss

12 års lagret Balsamico

100 g

sukker

0.5 stk

rødt eple

1. 

Fres sjalottløken blank med hverdagsolje i 2-3 minutter i en medium varm panne


2. 

Tilsett rødbetconfit og fortsett å frese i 1 minutt til


3. 

Deretter ha i balsamico, rødvin, kjøttkraft, karvefrø og laurbærblad. La det småkoke i cirka 10 minutter


4. 

Hold sausen varm i en liten kasserolle


5. 

Grovhakk både persillebladene og timianen


6. 

Varm opp melken og tilsett espelette chilipulver, 3-4 klyper urtesalt til kjøtt, laurbærblad, nykvernet sort pepper og tilsett urter. La det trekke i 30 minutter, deretter sil det hele


7. 

Hell blandingen over det tørre brødet. La det trekke


8. 

Bland kjøttdeig sammen med egg, aromatisert brød og balsamico


9. 

Form kjøttboller og stek dem i stekepanne eller i ovnen


10. 

Skrell eplet og del det i små terninger


11. 

Bland sammen tyttebær med balsamico, epleterninger og sukker til en syltetøykonsistens


12. 

Knus pepper og koriander grovt i en morter


13. 

Fres sjalottløk i hverdagsolje i 2-3 minutter til den er blank


14. 

Tilsett hvitvin og koriander, pepper og hvitløk knust med skall


15. 

Reduser det hele til all hvitvinen er fordampet


16. 

Tilsett kjøttkraft, 1 ss sennep m/honning og balsamico. La det småkoke i 10 minutter


17. 

Tilsett fløte og 2 ss sennep m/honning


18. 

Bland kjøttbollene i sausen


Tilberedning

1. 

Fres sjalottløken blank med hverdagsolje i 2-3 minutter i en medium varm panne


2. 

Tilsett rødbetconfit og fortsett å frese i 1 minutt til


3. 

Deretter ha i balsamico, rødvin, kjøttkraft, karvefrø og laurbærblad. La det småkoke i cirka 10 minutter


4. 

Hold sausen varm i en liten kasserolle


5. 

Grovhakk både persillebladene og timianen


6. 

Varm opp melken og tilsett espelette chilipulver, 3-4 klyper urtesalt til kjøtt, laurbærblad, nykvernet sort pepper og tilsett urter. La det trekke i 30 minutter, deretter sil det hele


7. 

Hell blandingen over det tørre brødet. La det trekke


8. 

Bland kjøttdeig sammen med egg, aromatisert brød og balsamico


9. 

Form kjøttboller og stek dem i stekepanne eller i ovnen


10. 

Skrell eplet og del det i små terninger


11. 

Bland sammen tyttebær med balsamico, epleterninger og sukker til en syltetøykonsistens


12. 

Knus pepper og koriander grovt i en morter


13. 

Fres sjalottløk i hverdagsolje i 2-3 minutter til den er blank


14. 

Tilsett hvitvin og koriander, pepper og hvitløk knust med skall


15. 

Reduser det hele til all hvitvinen er fordampet


16. 

Tilsett kjøttkraft, 1 ss sennep m/honning og balsamico. La det småkoke i 10 minutter


17. 

Tilsett fløte og 2 ss sennep m/honning


18. 

Bland kjøttbollene i sausen


ingredienser

400 g

kjøttdeig

1 dl

melk

1 ss

persilleblad

1 ss

persilleblad

1 ss

timian

laurbærblad

1 skive

gammelt eller tørt brød

1 ts

nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala

0.5 ts

Espelette Chilipulver AOP

Urtesalt til kjøtt

1 stk

egg

2 ss

Julebalsamico*

Hverdagsolje

2 stk

sjalottløk

3 ss

Hverdagsolje

1 ss

Økologisk svart pepper fra Kerala

1 ss

Økologisk hvitt pepper fra Kerala

1 ss

korianderfrø eller ½ ss korianderpulver

2 fedd

hvitløk

2.5 dl

hvitvin

3 ss

Sennep m/ honning

2 ss

Julebalsamico*

1.5 dl

kjøttkraft

50 g

fløte

2 ss

finhakket sjalottløk

1 ss

Hverdagsolje

2 ss

Rødbetconfit

3 ss

Julebalsamico*

1 dl

rødvin

1 dl

kjøttkraft

2 stk

laurbærblad

1 ts

karvefrø

nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala

500 g

tyttebær

2 ss

12 års lagret Balsamico

100 g

sukker

0.5 stk

rødt eple

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer