Dette er en skikkelig god høst og vinterrett med mange gode smaker. Prøv denne varianten med rødbetconfitsaus og sennepsaus, vi tørr nesten garantere at den vil falle i smak!
Dette er en skikkelig god høst og vinterrett med mange gode smaker. Prøv denne varianten med rødbetconfitsaus og sennepsaus, vi tørr nesten garantere at den vil falle i smak!
kjøttdeig
melk
persilleblad
persilleblad
timian
laurbærblad
gammelt eller tørt brød
nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala
Espelette Chilipulver AOP
Urtesalt til kjøtt
egg
Julebalsamico*
Hverdagsolje
sjalottløk
Hverdagsolje
Økologisk svart pepper fra Kerala
Økologisk hvitt pepper fra Kerala
korianderfrø eller ½ ss korianderpulver
hvitløk
hvitvin
Sennep m/ honning
Julebalsamico*
kjøttkraft
fløte
finhakket sjalottløk
Hverdagsolje
Rødbetconfit
Julebalsamico*
rødvin
kjøttkraft
laurbærblad
karvefrø
nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala
tyttebær
12 års lagret Balsamico
sukker
rødt eple
Fres sjalottløken blank med hverdagsolje i 2-3 minutter i en medium varm panne
Tilsett rødbetconfit og fortsett å frese i 1 minutt til
Deretter ha i balsamico, rødvin, kjøttkraft, karvefrø og laurbærblad. La det småkoke i cirka 10 minutter
Hold sausen varm i en liten kasserolle
Grovhakk både persillebladene og timianen
Varm opp melken og tilsett espelette chilipulver, 3-4 klyper urtesalt til kjøtt, laurbærblad, nykvernet sort pepper og tilsett urter. La det trekke i 30 minutter, deretter sil det hele
Hell blandingen over det tørre brødet. La det trekke
Bland kjøttdeig sammen med egg, aromatisert brød og balsamico
Form kjøttboller og stek dem i stekepanne eller i ovnen
Skrell eplet og del det i små terninger
Bland sammen tyttebær med balsamico, epleterninger og sukker til en syltetøykonsistens
Knus pepper og koriander grovt i en morter
Fres sjalottløk i hverdagsolje i 2-3 minutter til den er blank
Tilsett hvitvin og koriander, pepper og hvitløk knust med skall
Reduser det hele til all hvitvinen er fordampet
Tilsett kjøttkraft, 1 ss sennep m/honning og balsamico. La det småkoke i 10 minutter
Tilsett fløte og 2 ss sennep m/honning
Bland kjøttbollene i sausen
Tilberedning
Fres sjalottløken blank med hverdagsolje i 2-3 minutter i en medium varm panne
Tilsett rødbetconfit og fortsett å frese i 1 minutt til
Deretter ha i balsamico, rødvin, kjøttkraft, karvefrø og laurbærblad. La det småkoke i cirka 10 minutter
Hold sausen varm i en liten kasserolle
Grovhakk både persillebladene og timianen
Varm opp melken og tilsett espelette chilipulver, 3-4 klyper urtesalt til kjøtt, laurbærblad, nykvernet sort pepper og tilsett urter. La det trekke i 30 minutter, deretter sil det hele
Hell blandingen over det tørre brødet. La det trekke
Bland kjøttdeig sammen med egg, aromatisert brød og balsamico
Form kjøttboller og stek dem i stekepanne eller i ovnen
Skrell eplet og del det i små terninger
Bland sammen tyttebær med balsamico, epleterninger og sukker til en syltetøykonsistens
Knus pepper og koriander grovt i en morter
Fres sjalottløk i hverdagsolje i 2-3 minutter til den er blank
Tilsett hvitvin og koriander, pepper og hvitløk knust med skall
Reduser det hele til all hvitvinen er fordampet
Tilsett kjøttkraft, 1 ss sennep m/honning og balsamico. La det småkoke i 10 minutter
Tilsett fløte og 2 ss sennep m/honning
Bland kjøttbollene i sausen
ingredienser
kjøttdeig
melk
persilleblad
persilleblad
timian
laurbærblad
gammelt eller tørt brød
nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala
Espelette Chilipulver AOP
Urtesalt til kjøtt
egg
Julebalsamico*
Hverdagsolje
sjalottløk
Hverdagsolje
Økologisk svart pepper fra Kerala
Økologisk hvitt pepper fra Kerala
korianderfrø eller ½ ss korianderpulver
hvitløk
hvitvin
Sennep m/ honning
Julebalsamico*
kjøttkraft
fløte
finhakket sjalottløk
Hverdagsolje
Rødbetconfit
Julebalsamico*
rødvin
kjøttkraft
laurbærblad
karvefrø
nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala
tyttebær
12 års lagret Balsamico
sukker
rødt eple
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: