KJØTTBOLLER MED RØRTE TYTTEBÆR, RØDBETCONFITSAUS OG SENNEPSSAUS
Dette er en skikkelig god høst og vinterrett med mange gode smaker. Prøv denne varianten med rødbetconfitsaus og sennepsaus, vi tørr nesten garantere at den vil falle i smak!
Ingen rating
Koketid 2 %s t timer
Total tid 2 %s t timer
Hva lager du Middag
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
INGREDIENSER KJØTTBOLLER
- 400 g kjøttdeig
- 1 dl melk
- 1 ss persilleblad
- 1 ss timian
- laurbærblad
- 1 skive gammelt eller tørt brød
- 1 ts nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala
- ½ ts Espelette Chilipulver AOP
- Urtesalt til kjøtt
- 1 stk egg
- 2 ss Julebalsamico*
- Hverdagsolje
INGREDIENSER SENNEPSSAUS
- 2 stk sjalottløk
- 3 ss Hverdagsolje
- 1 ss Økologisk svart pepper fra Kerala
- 1 ss Økologisk hvitt pepper fra Kerala
- 1 ss korianderfrø eller ½ ss korianderpulver
- 2 fedd hvitløk
- 2,5 dl hvitvin
- 3 ss Sennep m/ honning
- 2 ss Julebalsamico*
- 1,5 dl kjøttkraft
- 50 g fløte
INGREDIENSER RØDBETCONFITSAUS
- 2 ss finhakket sjalottløk
- 1 ss Hverdagsolje
- 2 ss Rødbetconfit
- 2 - 3 ss Julebalsamico*
- 1 dl rødvin
- 1 dl kjøttkraft
- 2 stk laurbærblad
- 1 ts karvefrø
- nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala
INGREDIENSER RØRTE TYTTEBÆR
- 500 g tyttebær
- 2 ss 12 års lagret Balsamico
- 100 g sukker
- ½ stk rødt eple
Instruksjoner
TILBEREDNING RØDBETCONFITSAUS
- Fres sjalottløken blank med hverdagsolje i 2-3 minutter i en medium varm panne
- Tilsett rødbetconfit og fortsett å frese i 1 minutt til
- Deretter ha i balsamico, rødvin, kjøttkraft, karvefrø og laurbærblad. La det småkoke i cirka 10 minutter
- Hold sausen varm i en liten kasserolle
TILBEREDNING KJØTTBOLLER
- Grovhakk både persillebladene og timianen
- Varm opp melken og tilsett espelette chilipulver, 3-4 klyper urtesalt til kjøtt, laurbærblad, nykvernet sort pepper og tilsett urter. La det trekke i 30 minutter, deretter sil det hele
- Hell blandingen over det tørre brødet. La det trekke
- Bland kjøttdeig sammen med egg, aromatisert brød og balsamico
- Form kjøttboller og stek dem i stekepanne eller i ovnen
TILBEREDNING RØRTE TYTTEBÆR
- Skrell eplet og del det i små terninger
- Bland sammen tyttebær med balsamico, epleterninger og sukker til en syltetøykonsistens
TILBEREDNING SENNEPSSAUS
- Knus pepper og koriander grovt i en morter
- Fres sjalottløk i hverdagsolje i 2-3 minutter til den er blank
- Tilsett hvitvin og koriander, pepper og hvitløk knust med skall
- Reduser det hele til all hvitvinen er fordampet
- Tilsett kjøttkraft, 1 ss sennep m/honning og balsamico. La det småkoke i 10 minutter
- Tilsett fløte og 2 ss sennep m/honning
- Bland kjøttbollene i sausen
Merknader
*Julebalsamico kan erstattes med 12 års lagret Balsamico
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!
KJØTTBOLLER MED RØRTE TYTTEBÆR, RØDBETCONFITSAUS OG SENNEPSSAUS
Dette er en skikkelig god høst og vinterrett med mange gode smaker. Prøv denne varianten med rødbetconfitsaus og sennepsaus, vi tørr nesten garantere at den vil falle i smak!
Ingen rating
Koketid 2 %s t timer
Total tid 2 %s t timer
Hva lager du Middag
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
INGREDIENSER KJØTTBOLLER
- 400 g kjøttdeig
- 1 dl melk
- 1 ss persilleblad
- 1 ss timian
- laurbærblad
- 1 skive gammelt eller tørt brød
- 1 ts nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala
- ½ ts Espelette Chilipulver AOP
- Urtesalt til kjøtt
- 1 stk egg
- 2 ss Julebalsamico*
- Hverdagsolje
INGREDIENSER SENNEPSSAUS
- 2 stk sjalottløk
- 3 ss Hverdagsolje
- 1 ss Økologisk svart pepper fra Kerala
- 1 ss Økologisk hvitt pepper fra Kerala
- 1 ss korianderfrø eller ½ ss korianderpulver
- 2 fedd hvitløk
- 2,5 dl hvitvin
- 3 ss Sennep m/ honning
- 2 ss Julebalsamico*
- 1,5 dl kjøttkraft
- 50 g fløte
INGREDIENSER RØDBETCONFITSAUS
- 2 ss finhakket sjalottløk
- 1 ss Hverdagsolje
- 2 ss Rødbetconfit
- 2 - 3 ss Julebalsamico*
- 1 dl rødvin
- 1 dl kjøttkraft
- 2 stk laurbærblad
- 1 ts karvefrø
- nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala
INGREDIENSER RØRTE TYTTEBÆR
- 500 g tyttebær
- 2 ss 12 års lagret Balsamico
- 100 g sukker
- ½ stk rødt eple
Instruksjoner
TILBEREDNING RØDBETCONFITSAUS
- Fres sjalottløken blank med hverdagsolje i 2-3 minutter i en medium varm panne
- Tilsett rødbetconfit og fortsett å frese i 1 minutt til
- Deretter ha i balsamico, rødvin, kjøttkraft, karvefrø og laurbærblad. La det småkoke i cirka 10 minutter
- Hold sausen varm i en liten kasserolle
TILBEREDNING KJØTTBOLLER
- Grovhakk både persillebladene og timianen
- Varm opp melken og tilsett espelette chilipulver, 3-4 klyper urtesalt til kjøtt, laurbærblad, nykvernet sort pepper og tilsett urter. La det trekke i 30 minutter, deretter sil det hele
- Hell blandingen over det tørre brødet. La det trekke
- Bland kjøttdeig sammen med egg, aromatisert brød og balsamico
- Form kjøttboller og stek dem i stekepanne eller i ovnen
TILBEREDNING RØRTE TYTTEBÆR
- Skrell eplet og del det i små terninger
- Bland sammen tyttebær med balsamico, epleterninger og sukker til en syltetøykonsistens
TILBEREDNING SENNEPSSAUS
- Knus pepper og koriander grovt i en morter
- Fres sjalottløk i hverdagsolje i 2-3 minutter til den er blank
- Tilsett hvitvin og koriander, pepper og hvitløk knust med skall
- Reduser det hele til all hvitvinen er fordampet
- Tilsett kjøttkraft, 1 ss sennep m/honning og balsamico. La det småkoke i 10 minutter
- Tilsett fløte og 2 ss sennep m/honning
- Bland kjøttbollene i sausen
Merknader
*Julebalsamico kan erstattes med 12 års lagret Balsamico
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!