Prøv en spennende ny vri på klassisk tarte tatin med kålrot, glasert i sitronhonning og balsamico med karamell. Denne retten kombinerer kålrotens naturlige sødme med syrlig honning og balsamicoens fyldige dybde, noe som skaper en perfekt balanse mellom salt og søtt.
Prøv en spennende ny vri på klassisk tarte tatin med kålrot, glasert i sitronhonning og balsamico med karamell. Denne retten kombinerer kålrotens naturlige sødme med syrlig honning og balsamicoens fyldige dybde, noe som skaper en perfekt balanse mellom salt og søtt.
Blomsterhonning med kandisert sitron
Balsamico med karamell
kålrot, skåret i skiver
smør
vann
økologisk appelsin, saft + skall
salt og nykvernet pepper
butterdeig
Skrell og skjær kålrot i skiver på ca. 4 mm. Kok skivene på svak varme i 0,5 dl vann sammen med appelsinsaft og -skall. Smak til med salt og pepper. Kok til kålrotbitene er møre. Hvis det fortsatt er litt kraft igjen, hell av væsken og la kålrota avkjøles.
Smør bunnen av en terte- eller paiform med 40 g smør. Hell deretter i sitronhonning og Balsamico med karamell, og fordel det jevnt i bunnen av formen.
Legg kålrotskivene i en sirkelformet rosett over honning- og balsamicoblandingen. Krydre lett med salt og pepper. Dekk kålrotskivene med butterdeigen, og trykk forsiktig kantene ned slik at butterdeigen omslutter fyllet.
Sett formen i en forvarmet ovn på 220 °C og stek i 20–25 minutter, til butterdeigen er gyllen og sprø.
Ta terten ut av ovnen og vend den umiddelbart over på et serveringsfat, slik at den karamelliserte toppen kommer til syne. Server terten varm, og nyt den som en imponerende rett for både store og små anledninger.
Tilberedning
Skrell og skjær kålrot i skiver på ca. 4 mm. Kok skivene på svak varme i 0,5 dl vann sammen med appelsinsaft og -skall. Smak til med salt og pepper. Kok til kålrotbitene er møre. Hvis det fortsatt er litt kraft igjen, hell av væsken og la kålrota avkjøles.
Smør bunnen av en terte- eller paiform med 40 g smør. Hell deretter i sitronhonning og Balsamico med karamell, og fordel det jevnt i bunnen av formen.
Legg kålrotskivene i en sirkelformet rosett over honning- og balsamicoblandingen. Krydre lett med salt og pepper. Dekk kålrotskivene med butterdeigen, og trykk forsiktig kantene ned slik at butterdeigen omslutter fyllet.
Sett formen i en forvarmet ovn på 220 °C og stek i 20–25 minutter, til butterdeigen er gyllen og sprø.
Ta terten ut av ovnen og vend den umiddelbart over på et serveringsfat, slik at den karamelliserte toppen kommer til syne. Server terten varm, og nyt den som en imponerende rett for både store og små anledninger.
ingredienser
Blomsterhonning med kandisert sitron
Balsamico med karamell
kålrot, skåret i skiver
smør
vann
økologisk appelsin, saft + skall
salt og nykvernet pepper
butterdeig
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 199
kr 109
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 199
kr 109