Frist for å varene før julaften var 16. des! - Klikk & Hent er midlertidig stengt i flere butikker grunnet stor pågang.

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

TARTE TATIN MED KÅLROT, HONNING OG BALSAMICO MED KARAMELL

Prøv en spennende ny vri på klassisk tarte tatin med kålrot, glasert i sitronhonning og balsamico med karamell. Denne retten kombinerer kålrotens naturlige sødme med syrlig honning og balsamicoens fyldige dybde, noe som skaper en perfekt balanse mellom salt og søtt.

Tilberedning: 15 minutter
Koketid 35 minutter
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Jul
Enkel
4

Porsjoner

Prøv en spennende ny vri på klassisk tarte tatin med kålrot, glasert i sitronhonning og balsamico med karamell. Denne retten kombinerer kålrotens naturlige sødme med syrlig honning og balsamicoens fyldige dybde, noe som skaper en perfekt balanse mellom salt og søtt.

4 ss

Blomsterhonning med kandisert sitron

2 ss

Balsamico med karamell

800 g

kålrot, skåret i skiver

40 g

smør

0.5 dl

vann

1

økologisk appelsin, saft + skall

salt og nykvernet pepper

1

butterdeig

1. 

Skrell og skjær kålrot i skiver på ca. 4 mm. Kok skivene på svak varme i 0,5 dl vann sammen med appelsinsaft og -skall. Smak til med salt og pepper. Kok til kålrotbitene er møre. Hvis det fortsatt er litt kraft igjen, hell av væsken og la kålrota avkjøles.


2. 

Smør bunnen av en terte- eller paiform med 40 g smør. Hell deretter i sitronhonning og Balsamico med karamell, og fordel det jevnt i bunnen av formen.


3. 

Legg kålrotskivene i en sirkelformet rosett over honning- og balsamicoblandingen. Krydre lett med salt og pepper. Dekk kålrotskivene med butterdeigen, og trykk forsiktig kantene ned slik at butterdeigen omslutter fyllet.


4. 

Sett formen i en forvarmet ovn på 220 °C og stek i 20–25 minutter, til butterdeigen er gyllen og sprø.

Ta terten ut av ovnen og vend den umiddelbart over på et serveringsfat, slik at den karamelliserte toppen kommer til syne. Server terten varm, og nyt den som en imponerende rett for både store og små anledninger.


Tilberedning

1. 

Skrell og skjær kålrot i skiver på ca. 4 mm. Kok skivene på svak varme i 0,5 dl vann sammen med appelsinsaft og -skall. Smak til med salt og pepper. Kok til kålrotbitene er møre. Hvis det fortsatt er litt kraft igjen, hell av væsken og la kålrota avkjøles.


2. 

Smør bunnen av en terte- eller paiform med 40 g smør. Hell deretter i sitronhonning og Balsamico med karamell, og fordel det jevnt i bunnen av formen.


3. 

Legg kålrotskivene i en sirkelformet rosett over honning- og balsamicoblandingen. Krydre lett med salt og pepper. Dekk kålrotskivene med butterdeigen, og trykk forsiktig kantene ned slik at butterdeigen omslutter fyllet.


4. 

Sett formen i en forvarmet ovn på 220 °C og stek i 20–25 minutter, til butterdeigen er gyllen og sprø.

Ta terten ut av ovnen og vend den umiddelbart over på et serveringsfat, slik at den karamelliserte toppen kommer til syne. Server terten varm, og nyt den som en imponerende rett for både store og små anledninger.


ingredienser

4 ss

Blomsterhonning med kandisert sitron

2 ss

Balsamico med karamell

800 g

kålrot, skåret i skiver

40 g

smør

0.5 dl

vann

1

økologisk appelsin, saft + skall

salt og nykvernet pepper

1

butterdeig

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer