KALKUNFILET MED TRØFFEL OG AROMASOPP-SAUS

Smaksrik hovedrett med nydelige smaker fra skogen
Recette ballotines ©FQ BD x kalkun
Forberedelsestid 45 minutes
Koketid 1 %s t
Total tid 1 %s t 45 minutes
Porsjoner 6 porsjoner
Hva lager du Jul, Middag

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Skjær de 2 filetene på langs slik at du får 6 ca. like store biter
  • Kjevle kalkunfiletene flate.
  • Smør på et tynt lag Olivenpesto med trøffel og rull filetene stramt sammen på langs. Bruk cocktailpinner eller lignende til å holde de sammenrullet. Pakk de sammenrullede kalkunfiletene inn i plastfilm.
  • Varm opp vann til kokepunktet og kok kalkunfiletene i ca. 15 minutter.
  • Ta de ut av vannet og kjøl ned før plasten fjernes.
  • Strimle aromasopp i tynne skiver.
  • Ha 4-5 ss Hverdagsolje i en panne og stek sjalottløk på svak varme, tilsett sopp og stek videre på høy varme inntil kraften har fordampet.
  • Skru ned varmen, og på svak varme bland inn hvetemel, tilsett fløte og fortsett å koke 5 minutter til.
  • Smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet Kampot pepper, tilsett kjørvel og rør forsiktig.
  • Varm opp 2 ss Hverdagsolje i en stekepanne. Del kalkunrullene i 1,5 cm tykke skiver og stek dem raskt til de har en lett gyllen farge.
  • Anrett kalkunskivene på en tallerken sammen med soppsausen, og ringle over 1 ts Mørk balsamico med trøffel.
    Recette ballotines ©FQ BD x kalkun

Tilberedning
 

  • Skjær de 2 filetene på langs slik at du får 6 ca. like store biter
  • Kjevle kalkunfiletene flate.
  • Smør på et tynt lag Olivenpesto med trøffel og rull filetene stramt sammen på langs. Bruk cocktailpinner eller lignende til å holde de sammenrullet. Pakk de sammenrullede kalkunfiletene inn i plastfilm.
  • Varm opp vann til kokepunktet og kok kalkunfiletene i ca. 15 minutter.
  • Ta de ut av vannet og kjøl ned før plasten fjernes.
  • Strimle aromasopp i tynne skiver.
  • Ha 4-5 ss Hverdagsolje i en panne og stek sjalottløk på svak varme, tilsett sopp og stek videre på høy varme inntil kraften har fordampet.
  • Skru ned varmen, og på svak varme bland inn hvetemel, tilsett fløte og fortsett å koke 5 minutter til.
  • Smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet Kampot pepper, tilsett kjørvel og rør forsiktig.
  • Varm opp 2 ss Hverdagsolje i en stekepanne. Del kalkunrullene i 1,5 cm tykke skiver og stek dem raskt til de har en lett gyllen farge.
  • Anrett kalkunskivene på en tallerken sammen med soppsausen, og ringle over 1 ts Mørk balsamico med trøffel.
    Recette ballotines ©FQ BD x kalkun