Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

KALKUNFILET MED TRØFFEL OG AROMASOPP-SAUS

Smaksrik hovedrett med nydelige smaker fra skogen

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Jul, Middag
Middels
4

Porsjoner

Smaksrik hovedrett med nydelige smaker fra skogen

2 kalkunfileter a 750g (kan erstattes med kylling)
12 ss Olivenpesto med trøffel
6 ss Hverdagsolje
1 finhakket sjalottløk
300 g aromasopp
1.5 ss hvetemel
4 dl fløte
Havsalt fra Camargue
nykvernet Sort Kampot pepper
kjørvel
6 ts Mørk balsamico med trøffel
1. 

Skjær de 2 filetene på langs slik at du får 6 ca. like store biter


2. 

Kjevle kalkunfiletene flate.


3. 

Smør på et tynt lag Olivenpesto med trøffel og rull filetene stramt sammen på langs. Bruk cocktailpinner eller lignende til å holde de sammenrullet. Pakk de sammenrullede kalkunfiletene inn i plastfilm.


4. 

Varm opp vann til kokepunktet og kok kalkunfiletene i ca. 15 minutter.


5. 

Ta de ut av vannet og kjøl ned før plasten fjernes.


6. 

Strimle aromasopp i tynne skiver.


7. 

Ha 4-5 ss Hverdagsolje i en panne og stek sjalottløk på svak varme, tilsett sopp og stek videre på høy varme inntil kraften har fordampet.


8. 

Skru ned varmen, og på svak varme bland inn hvetemel, tilsett fløte og fortsett å koke 5 minutter til.


9. 

Smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet Kampot pepper, tilsett kjørvel og rør forsiktig.


10. 

Varm opp 2 ss Hverdagsolje i en stekepanne. Del kalkunrullene i 1,5 cm tykke skiver og stek dem raskt til de har en lett gyllen farge.


11. 

Anrett kalkunskivene på en tallerken sammen med soppsausen, og ringle over 1 ts Mørk balsamico med trøffel.


Tilberedning

1. 

Skjær de 2 filetene på langs slik at du får 6 ca. like store biter


2. 

Kjevle kalkunfiletene flate.


3. 

Smør på et tynt lag Olivenpesto med trøffel og rull filetene stramt sammen på langs. Bruk cocktailpinner eller lignende til å holde de sammenrullet. Pakk de sammenrullede kalkunfiletene inn i plastfilm.


4. 

Varm opp vann til kokepunktet og kok kalkunfiletene i ca. 15 minutter.


5. 

Ta de ut av vannet og kjøl ned før plasten fjernes.


6. 

Strimle aromasopp i tynne skiver.


7. 

Ha 4-5 ss Hverdagsolje i en panne og stek sjalottløk på svak varme, tilsett sopp og stek videre på høy varme inntil kraften har fordampet.


8. 

Skru ned varmen, og på svak varme bland inn hvetemel, tilsett fløte og fortsett å koke 5 minutter til.


9. 

Smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet Kampot pepper, tilsett kjørvel og rør forsiktig.


10. 

Varm opp 2 ss Hverdagsolje i en stekepanne. Del kalkunrullene i 1,5 cm tykke skiver og stek dem raskt til de har en lett gyllen farge.


11. 

Anrett kalkunskivene på en tallerken sammen med soppsausen, og ringle over 1 ts Mørk balsamico med trøffel.


Ingridienser

2 kalkunfileter a 750g (kan erstattes med kylling)
12 ss Olivenpesto med trøffel
6 ss Hverdagsolje
1 finhakket sjalottløk
300 g aromasopp
1.5 ss hvetemel
4 dl fløte
Havsalt fra Camargue
nykvernet Sort Kampot pepper
kjørvel
6 ts Mørk balsamico med trøffel

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter