Smaksrik hovedrett med nydelige smaker fra skogen
Smaksrik hovedrett med nydelige smaker fra skogen
kalkunfileter a 750g (kan erstattes med kylling)
Olivenpesto med trøffel
Hverdagsolje
finhakket sjalottløk
aromasopp
hvetemel
fløte
Havsalt fra Camargue
nykvernet Sort Kampot pepper
kjørvel
Mørk balsamico med trøffel
Skjær de 2 filetene på langs slik at du får 6 ca. like store biter
Kjevle kalkunfiletene flate.
Smør på et tynt lag Olivenpesto med trøffel og rull filetene stramt sammen på langs. Bruk cocktailpinner eller lignende til å holde de sammenrullet. Pakk de sammenrullede kalkunfiletene inn i plastfilm.
Varm opp vann til kokepunktet og kok kalkunfiletene i ca. 15 minutter.
Ta de ut av vannet og kjøl ned før plasten fjernes.
Strimle aromasopp i tynne skiver.
Ha 4-5 ss Hverdagsolje i en panne og stek sjalottløk på svak varme, tilsett sopp og stek videre på høy varme inntil kraften har fordampet.
Skru ned varmen, og på svak varme bland inn hvetemel, tilsett fløte og fortsett å koke 5 minutter til.
Smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet Kampot pepper, tilsett kjørvel og rør forsiktig.
Varm opp 2 ss Hverdagsolje i en stekepanne. Del kalkunrullene i 1,5 cm tykke skiver og stek dem raskt til de har en lett gyllen farge.
Anrett kalkunskivene på en tallerken sammen med soppsausen, og ringle over 1 ts Mørk balsamico med trøffel.
Tilberedning
Skjær de 2 filetene på langs slik at du får 6 ca. like store biter
Kjevle kalkunfiletene flate.
Smør på et tynt lag Olivenpesto med trøffel og rull filetene stramt sammen på langs. Bruk cocktailpinner eller lignende til å holde de sammenrullet. Pakk de sammenrullede kalkunfiletene inn i plastfilm.
Varm opp vann til kokepunktet og kok kalkunfiletene i ca. 15 minutter.
Ta de ut av vannet og kjøl ned før plasten fjernes.
Strimle aromasopp i tynne skiver.
Ha 4-5 ss Hverdagsolje i en panne og stek sjalottløk på svak varme, tilsett sopp og stek videre på høy varme inntil kraften har fordampet.
Skru ned varmen, og på svak varme bland inn hvetemel, tilsett fløte og fortsett å koke 5 minutter til.
Smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet Kampot pepper, tilsett kjørvel og rør forsiktig.
Varm opp 2 ss Hverdagsolje i en stekepanne. Del kalkunrullene i 1,5 cm tykke skiver og stek dem raskt til de har en lett gyllen farge.
Anrett kalkunskivene på en tallerken sammen med soppsausen, og ringle over 1 ts Mørk balsamico med trøffel.
ingredienser
kalkunfileter a 750g (kan erstattes med kylling)
Olivenpesto med trøffel
Hverdagsolje
finhakket sjalottløk
aromasopp
hvetemel
fløte
Havsalt fra Camargue
nykvernet Sort Kampot pepper
kjørvel
Mørk balsamico med trøffel
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 219
kr 699
kr 109
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 399
kr 219
kr 699
kr 109