Frist for å varene før julaften var 16. des! - Klikk & Hent er midlertidig stengt i flere butikker grunnet stor pågang.

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

JULETORSK MED RØKT SELLERIROT OG RØDBETCONFIT

Denne julemiddagen er både tradisjonell og nyskapende! Her kombineres en delikat, ovnsbakt torsk med fyldig, røkt sellerirot og vår Rødbetconfit bidrar med sødme og syrlighet. Ferske og smakfulle ingredienser som er nøye utvalgt for å hedre norske tradisjoner med en vri. Perfekt til juleselskapet!

Tilberedning: 30 minutter
Koketid 1.5 timer
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Jul, Middag
Enkel
4

Porsjoner

Denne julemiddagen er både tradisjonell og nyskapende! Her kombineres en delikat, ovnsbakt torsk med fyldig, røkt sellerirot og vår Rødbetconfit bidrar med sødme og syrlighet. Ferske og smakfulle ingredienser som er nøye utvalgt for å hedre norske tradisjoner med en vri. Perfekt til juleselskapet!

Til grønnsakskraft:

3

tomater

3

sjalottløk

1

liten purre

2

små gulrøtter

1

stangselleri

0.5

bunt persille

1 l

vann

375 ml

tørr hvitvin

Til røkt sellerirot:

1

sellerirot – ca. 500g ferdig skrelt

1

løk

1

sjalottløk

hvitløk

2 ss

Hverdagsolje

0.5 ts

Espelette chilipulver

50 ml

hvitvin

3 dl

kremfløte

100 g

parmesan

3 ss

Røkt olivenolje

1 klype

havsalt

Nykvernet sort pepper 

Til juletorsk:

4

torskefileter

Urtesalt til salat & pasta 

Nykvernet sort pepper 

4 ts

Røkt olivenolje

1 glass

Rødbetconfit med rødløk & balsamico 

1. 

Start med å lage grønnsakskraften som fisken skal tilberedes i. Skjær grønnsakene og persillen i store biter ha i en kasserolle med vann. Kok opp og la det småputre i ca. 30 minutter


2. 

Tilsett hvitvin og la det småputre i ca. 30 minutter til. Sil ut bitene og sett kraften til side


3. 

Mens grønnsakskraften koker kan du tilberede du den røkte selleriroten. Skrell sellerirot, løk, sjalottløk og hvitløk. Finhakk løk, sjalottløk oh hvitløk, og del selleriroten i små terninger


4. 

Varm opp 2 ss Hverdagsolje i en stor kasserolle. Fres løken i 1-2 minutter før du tilsetter hvitløk og sellerirot. Stek i ca. 5 minutter


5. 

Krydre med Espelette chilipulver, og tilsett hvitvin og 1,5 dl fløte. La det hele koke til selleriroten er al dente. Tilsett parmesan litt og litt


6. 

Pisk resten av fløten (1,5 dl) til en myk krem og bland forsiktig inn mot slutten av koketiden. Tilsett Røkt olivenolje og smak til med salt og pepper


7. 

Når grønnsakskraften er ferdig er det tid for å tilberede torsken. Sett ovnen på 180 grader


8. 

Plasser torskefiletene i en ildfast form, hell over grønnsakskraften og bak i ovnen i 10-20 minutter


9. 

Krydre fisken med Urtesalt til salat & pasta og nykvernet sort pepper. Ringle 1 ts Røkt olivenolje over hver filet før servering


10. 

Server med røkt sellerirot og vår Rødbetconfit med rødløk & balsamico


Tilberedning

1. 

Start med å lage grønnsakskraften som fisken skal tilberedes i. Skjær grønnsakene og persillen i store biter ha i en kasserolle med vann. Kok opp og la det småputre i ca. 30 minutter


2. 

Tilsett hvitvin og la det småputre i ca. 30 minutter til. Sil ut bitene og sett kraften til side


3. 

Mens grønnsakskraften koker kan du tilberede du den røkte selleriroten. Skrell sellerirot, løk, sjalottløk og hvitløk. Finhakk løk, sjalottløk oh hvitløk, og del selleriroten i små terninger


4. 

Varm opp 2 ss Hverdagsolje i en stor kasserolle. Fres løken i 1-2 minutter før du tilsetter hvitløk og sellerirot. Stek i ca. 5 minutter


5. 

Krydre med Espelette chilipulver, og tilsett hvitvin og 1,5 dl fløte. La det hele koke til selleriroten er al dente. Tilsett parmesan litt og litt


6. 

Pisk resten av fløten (1,5 dl) til en myk krem og bland forsiktig inn mot slutten av koketiden. Tilsett Røkt olivenolje og smak til med salt og pepper


7. 

Når grønnsakskraften er ferdig er det tid for å tilberede torsken. Sett ovnen på 180 grader


8. 

Plasser torskefiletene i en ildfast form, hell over grønnsakskraften og bak i ovnen i 10-20 minutter


9. 

Krydre fisken med Urtesalt til salat & pasta og nykvernet sort pepper. Ringle 1 ts Røkt olivenolje over hver filet før servering


10. 

Server med røkt sellerirot og vår Rødbetconfit med rødløk & balsamico


ingredienser

Til grønnsakskraft:

3

tomater

3

sjalottløk

1

liten purre

2

små gulrøtter

1

stangselleri

0.5

bunt persille

1 l

vann

375 ml

tørr hvitvin

Til røkt sellerirot:

1

sellerirot – ca. 500g ferdig skrelt

1

løk

1

sjalottløk

hvitløk

2 ss

Hverdagsolje

0.5 ts

Espelette chilipulver

50 ml

hvitvin

3 dl

kremfløte

100 g

parmesan

3 ss

Røkt olivenolje

1 klype

havsalt

Nykvernet sort pepper 

Til juletorsk:

4

torskefileter

Urtesalt til salat & pasta 

Nykvernet sort pepper 

4 ts

Røkt olivenolje

1 glass

Rødbetconfit med rødløk & balsamico 

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer