Denne julemiddagen er både tradisjonell og nyskapende! Her kombineres en delikat, ovnsbakt torsk med fyldig, røkt sellerirot og vår Rødbetconfit bidrar med sødme og syrlighet. Ferske og smakfulle ingredienser som er nøye utvalgt for å hedre norske tradisjoner med en vri. Perfekt til juleselskapet!
Denne julemiddagen er både tradisjonell og nyskapende! Her kombineres en delikat, ovnsbakt torsk med fyldig, røkt sellerirot og vår Rødbetconfit bidrar med sødme og syrlighet. Ferske og smakfulle ingredienser som er nøye utvalgt for å hedre norske tradisjoner med en vri. Perfekt til juleselskapet!
tomater
sjalottløk
liten purre
små gulrøtter
stangselleri
bunt persille
vann
tørr hvitvin
sellerirot – ca. 500g ferdig skrelt
løk
sjalottløk
hvitløk
Hverdagsolje
Espelette chilipulver
hvitvin
kremfløte
parmesan
Røkt olivenolje
havsalt
Nykvernet sort pepper
torskefileter
Urtesalt til salat & pasta
Nykvernet sort pepper
Røkt olivenolje
Rødbetconfit med rødløk & balsamico
Start med å lage grønnsakskraften som fisken skal tilberedes i. Skjær grønnsakene og persillen i store biter ha i en kasserolle med vann. Kok opp og la det småputre i ca. 30 minutter
Tilsett hvitvin og la det småputre i ca. 30 minutter til. Sil ut bitene og sett kraften til side
Mens grønnsakskraften koker kan du tilberede du den røkte selleriroten. Skrell sellerirot, løk, sjalottløk og hvitløk. Finhakk løk, sjalottløk oh hvitløk, og del selleriroten i små terninger
Varm opp 2 ss Hverdagsolje i en stor kasserolle. Fres løken i 1-2 minutter før du tilsetter hvitløk og sellerirot. Stek i ca. 5 minutter
Krydre med Espelette chilipulver, og tilsett hvitvin og 1,5 dl fløte. La det hele koke til selleriroten er al dente. Tilsett parmesan litt og litt
Pisk resten av fløten (1,5 dl) til en myk krem og bland forsiktig inn mot slutten av koketiden. Tilsett Røkt olivenolje og smak til med salt og pepper
Når grønnsakskraften er ferdig er det tid for å tilberede torsken. Sett ovnen på 180 grader
Plasser torskefiletene i en ildfast form, hell over grønnsakskraften og bak i ovnen i 10-20 minutter
Krydre fisken med Urtesalt til salat & pasta og nykvernet sort pepper. Ringle 1 ts Røkt olivenolje over hver filet før servering
Server med røkt sellerirot og vår Rødbetconfit med rødløk & balsamico
Tilberedning
Start med å lage grønnsakskraften som fisken skal tilberedes i. Skjær grønnsakene og persillen i store biter ha i en kasserolle med vann. Kok opp og la det småputre i ca. 30 minutter
Tilsett hvitvin og la det småputre i ca. 30 minutter til. Sil ut bitene og sett kraften til side
Mens grønnsakskraften koker kan du tilberede du den røkte selleriroten. Skrell sellerirot, løk, sjalottløk og hvitløk. Finhakk løk, sjalottløk oh hvitløk, og del selleriroten i små terninger
Varm opp 2 ss Hverdagsolje i en stor kasserolle. Fres løken i 1-2 minutter før du tilsetter hvitløk og sellerirot. Stek i ca. 5 minutter
Krydre med Espelette chilipulver, og tilsett hvitvin og 1,5 dl fløte. La det hele koke til selleriroten er al dente. Tilsett parmesan litt og litt
Pisk resten av fløten (1,5 dl) til en myk krem og bland forsiktig inn mot slutten av koketiden. Tilsett Røkt olivenolje og smak til med salt og pepper
Når grønnsakskraften er ferdig er det tid for å tilberede torsken. Sett ovnen på 180 grader
Plasser torskefiletene i en ildfast form, hell over grønnsakskraften og bak i ovnen i 10-20 minutter
Krydre fisken med Urtesalt til salat & pasta og nykvernet sort pepper. Ringle 1 ts Røkt olivenolje over hver filet før servering
Server med røkt sellerirot og vår Rødbetconfit med rødløk & balsamico
ingredienser
tomater
sjalottløk
liten purre
små gulrøtter
stangselleri
bunt persille
vann
tørr hvitvin
sellerirot – ca. 500g ferdig skrelt
løk
sjalottløk
hvitløk
Hverdagsolje
Espelette chilipulver
hvitvin
kremfløte
parmesan
Røkt olivenolje
havsalt
Nykvernet sort pepper
torskefileter
Urtesalt til salat & pasta
Nykvernet sort pepper
Røkt olivenolje
Rødbetconfit med rødløk & balsamico
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 199
kr 229
kr 399
kr 119
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 199
kr 229
kr 399
kr 119