LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

JORDSKOKKSUPPE MED TRØFFELPARMESANKREM

Ta steget inn i julens magi med vår festlige kreasjon: Jordskokksuppe med trøffelparmesankrem. Denne oppskriften er designet for å fortrylle julemåltidene dine, og blander den fløyelsmyke sødmen fra jordskokker med trøffelens fengslende eleganse, alt sammen fremhevet av en rik parmesankrem. En kulinarisk reise som varmer sjelen og inviterer til årstidens under. Unn deg denne raffinerte opplevelsen, perfekt for å tilføre julemiddagene dine et snev av fortryllelse.

 

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Jul, Suppe
Enkel
4

Porsjoner

Ta steget inn i julens magi med vår festlige kreasjon: Jordskokksuppe med trøffelparmesankrem. Denne oppskriften er designet for å fortrylle julemåltidene dine, og blander den fløyelsmyke sødmen fra jordskokker med trøffelens fengslende eleganse, alt sammen fremhevet av en rik parmesankrem. En kulinarisk reise som varmer sjelen og inviterer til årstidens under. Unn deg denne raffinerte opplevelsen, perfekt for å tilføre julemiddagene dine et snev av fortryllelse.

 

500 g

jordskokk

2

fedd hvitløk

1 stk

sjalottløk

1 ss

Hverdagsolje

4 dl

melk

1.5 dl

fløte

3 dl

grønnsakskraft

4 ss

Hvit trøffelolje 

Hvitt trøffelsalt

sort pepper

2 stk

mandariner

Parmesankrem med trøffel

1. 

Hvis du velger å ha med mandarin, skrell mandarinene og del i 16 skiver. Karamelliser mandarinskivene i en “tørr” stekepanne.


2. 

Skrell jordskokkene, finhakk sjalottløken og hvitløksfeddene. Fres sjalottløken i en stor gryte med hverdagsolje til den blir blank og tilsett deretter hvitløken. Bland godt sammen.


3. 

Tilsett så jordskokkene, melken og grønnsakskraften/vannet. La det småkoke til jordskokkene blir møre. Kjør det glatt med en stavmikser.


4. 

Pisk fløten og vend inn 2 ss parmesankrem med trøffel. Ha det i suppen.


5. 

Ha 4 karamelliserte mandarinskiver i bunnen av hver bolle og hell suppen over.


6. 

Topp med 1 ts parmesankrem med trøffel og 4 mandarinskiver.  


7. 

Til slutt ringle over trøffelolje og smak til med trøffelsalt og nykvernet pepper.


Tilberedning

1. 

Hvis du velger å ha med mandarin, skrell mandarinene og del i 16 skiver. Karamelliser mandarinskivene i en “tørr” stekepanne.


2. 

Skrell jordskokkene, finhakk sjalottløken og hvitløksfeddene. Fres sjalottløken i en stor gryte med hverdagsolje til den blir blank og tilsett deretter hvitløken. Bland godt sammen.


3. 

Tilsett så jordskokkene, melken og grønnsakskraften/vannet. La det småkoke til jordskokkene blir møre. Kjør det glatt med en stavmikser.


4. 

Pisk fløten og vend inn 2 ss parmesankrem med trøffel. Ha det i suppen.


5. 

Ha 4 karamelliserte mandarinskiver i bunnen av hver bolle og hell suppen over.


6. 

Topp med 1 ts parmesankrem med trøffel og 4 mandarinskiver.  


7. 

Til slutt ringle over trøffelolje og smak til med trøffelsalt og nykvernet pepper.


ingredienser

500 g

jordskokk

2

fedd hvitløk

1 stk

sjalottløk

1 ss

Hverdagsolje

4 dl

melk

1.5 dl

fløte

3 dl

grønnsakskraft

4 ss

Hvit trøffelolje 

Hvitt trøffelsalt

sort pepper

2 stk

mandariner

Parmesankrem med trøffel

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer