Salaten fungerer like godt til dessert som til forrett! Denne friske salaten er en perfekt som avslutning på et godt måltid, særlig med pisket krem eller vaniljeis til.
Salaten fungerer like godt til dessert som til forrett! Denne friske salaten er en perfekt som avslutning på et godt måltid, særlig med pisket krem eller vaniljeis til.
Balsamico med jordbær
mandler
lime, gjerne økologisk
jordbær
friske mynteblader
Fruktig Grand Cru olivenolje
nykvernet sort pepper
Balsamicoperler med bringebær (valgfritt)
Forvarmovnen til 180 grader, over- og undervarme. Bland en liten spiseskje Balsamico med jordbær med mandlene, og stek dem i 10 minutter. Kjøl ned og sett til side
Vask limen. Riv skallet og skvis ut en spiseskje limesaft
Del jordbærene i fire og finhakk myntebladene
Lag en dressing av 2 ss Fruktig Grand Cru olivenolje, 1 ss limesaft og 2 ss Balsamico med jordbær og limeskall. Ha dressingen over jordbærene. La de marinere i 20 minutter i kjøleskapet
Knus ristede mandler i små biter. Dryss så mynteblader og mandler over de marinerte jordbærene, og smak til med nykvernet sort pepper. Topp eventuelt med balsamicoperler
Tilberedning
Forvarmovnen til 180 grader, over- og undervarme. Bland en liten spiseskje Balsamico med jordbær med mandlene, og stek dem i 10 minutter. Kjøl ned og sett til side
Vask limen. Riv skallet og skvis ut en spiseskje limesaft
Del jordbærene i fire og finhakk myntebladene
Lag en dressing av 2 ss Fruktig Grand Cru olivenolje, 1 ss limesaft og 2 ss Balsamico med jordbær og limeskall. Ha dressingen over jordbærene. La de marinere i 20 minutter i kjøleskapet
Knus ristede mandler i små biter. Dryss så mynteblader og mandler over de marinerte jordbærene, og smak til med nykvernet sort pepper. Topp eventuelt med balsamicoperler
ingredienser
Balsamico med jordbær
mandler
lime, gjerne økologisk
jordbær
friske mynteblader
Fruktig Grand Cru olivenolje
nykvernet sort pepper
Balsamicoperler med bringebær (valgfritt)