Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

JORDBÆRSALAT MED MANDLER OG MYNTE

Salaten fungerer like godt til dessert som til forrett! Denne friske salaten er en perfekt som avslutning på et godt måltid, særlig med pisket krem eller vaniljeis til.

Koketid Under 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert, Forrett, Salat
Enkel
4

Porsjoner

Salaten fungerer like godt til dessert som til forrett! Denne friske salaten er en perfekt som avslutning på et godt måltid, særlig med pisket krem eller vaniljeis til.

300 g Jordbær
1 stk Lime
11 stk Mandler
1 neve Friske mynteblader
2 ss Grand Cru fruktig Olivenolje
2 ss Jordbærbalsamico
Sort pepper
Balsamicoperler
1. 

Forvarmovnen til 180 grader, over- og undervarme. Bland 1liten ss jordbær balsamico med mandlene, og stek dem i 10 minutter. Kjøl ned og sett til side


2. 

Vask limen. Riv skallet og skvis ut 1 ss saft av limen


3. 

Del jordbærene i 4 og finhakk myntebladene


4. 

Lag en dressing av 2 ss fruktig olivenolje, 1 ss limesaft og 2 ss jordbærbalsamico og limeskall. Ha dressingen over jordbærene. La de marinere i 20 minutter i kjøleskapet


5. 

Knus ristede mandler i små biter. Dryss så mynteblader og mandler over de marinerte jordbærene, og smak til med nykvernet sortpepper


6. 

Pynt med balsamicoperler


Tilberedning

1. 

Forvarmovnen til 180 grader, over- og undervarme. Bland 1liten ss jordbær balsamico med mandlene, og stek dem i 10 minutter. Kjøl ned og sett til side


2. 

Vask limen. Riv skallet og skvis ut 1 ss saft av limen


3. 

Del jordbærene i 4 og finhakk myntebladene


4. 

Lag en dressing av 2 ss fruktig olivenolje, 1 ss limesaft og 2 ss jordbærbalsamico og limeskall. Ha dressingen over jordbærene. La de marinere i 20 minutter i kjøleskapet


5. 

Knus ristede mandler i små biter. Dryss så mynteblader og mandler over de marinerte jordbærene, og smak til med nykvernet sortpepper


6. 

Pynt med balsamicoperler


Ingridienser

300 g Jordbær
1 stk Lime
11 stk Mandler
1 neve Friske mynteblader
2 ss Grand Cru fruktig Olivenolje
2 ss Jordbærbalsamico
Sort pepper
Balsamicoperler

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter