Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!

INNBAKT BIFF MED PORTVIN- OG BALSAMICOSAUS

Imponer middagsgjestene dine med en saftig, innbakt biff med smaksrik portvin- og balsamicosaus til. En rett som er nydelig både som julemiddag og på nyttårsbordet.
Ingen rating
Hva lager du Jul, Middag

Ingredienser
  

Ingredienser saus:

Tips til tilbehør: Stekte eller ovnsbakte poteter

    *Om ønskelig kan butterdeigplatene erstattes med hvetedeig eller brioche

      Instruksjoner
       

      • Legg ut platene med butterdeig slik at de tiner mens du forbereder kjøttet
      • Krydre oksefileten godt med salt og pepper. Varm en god klunk Hverdagsolje i en tykkbunnet gryte, og brun fileten godt på alle sider på høy varme
      • Ta kjøttet ut av gryten og avkjøl på en tallerken/fjøl
      • Sett ovnen på 200 grader og la et stekebrett stå i ovnen for å varme seg
      • Kjevle butterdeigen til et stort rektangel på et melet bord. Det må være stort nok til at du kan pakke det rundt kjøttet
      • Smør et godt lag Olivenpaté med trøffel på midten av butterdeigen
      • Brett butterdeigen rundt kjøttet: Brett først kortsiden av deigen over begge endene, pensle kantene med eggeplomme og brett over langsidene. Skjær vekk eventuell overflødig deig og pass på at alle skjøter ligger på undersiden
      • Pensle hele deigen med eggeplomme
      • Plasser deigen på et bakepapir på det varme stekebrettet, og skjær noen fine strimler i deigen (uten å lage hull!). Da slipper dampen ut under stekingen
      • Stek i ca. 30 minutter eller til deigen har blitt sprø og gyllen. Kjøttet skal ha en kjernetemperatur på 55 grader når du tar det ut av ovnen. La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres i skiver
      • Mens kjøttet er i ovnen, lag sausen i samme gryte som du stekte kjøttet
      • Ha 40g smør, Julebalsamico og strimlet kantarell i gryten. Stek på lav varme i ca. 10 minutter
      • Ta ut soppen og tilsett portvin. Pisk gradvis inn resten av smøret (40g). Smak til med salt og nykvernet pepper, og ha soppen tilbake i sausen
      • Server kjøttet i skiver sammen med sausen
      Tid Jeg har all tid i verden
      Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!

      INNBAKT BIFF MED PORTVIN- OG BALSAMICOSAUS

      Imponer middagsgjestene dine med en saftig, innbakt biff med smaksrik portvin- og balsamicosaus til. En rett som er nydelig både som julemiddag og på nyttårsbordet.
      Ingen rating
      Hva lager du Jul, Middag

      Ingredienser
        

      Ingredienser saus:

      Tips til tilbehør: Stekte eller ovnsbakte poteter

        *Om ønskelig kan butterdeigplatene erstattes med hvetedeig eller brioche

          Instruksjoner
           

          • Legg ut platene med butterdeig slik at de tiner mens du forbereder kjøttet
          • Krydre oksefileten godt med salt og pepper. Varm en god klunk Hverdagsolje i en tykkbunnet gryte, og brun fileten godt på alle sider på høy varme
          • Ta kjøttet ut av gryten og avkjøl på en tallerken/fjøl
          • Sett ovnen på 200 grader og la et stekebrett stå i ovnen for å varme seg
          • Kjevle butterdeigen til et stort rektangel på et melet bord. Det må være stort nok til at du kan pakke det rundt kjøttet
          • Smør et godt lag Olivenpaté med trøffel på midten av butterdeigen
          • Brett butterdeigen rundt kjøttet: Brett først kortsiden av deigen over begge endene, pensle kantene med eggeplomme og brett over langsidene. Skjær vekk eventuell overflødig deig og pass på at alle skjøter ligger på undersiden
          • Pensle hele deigen med eggeplomme
          • Plasser deigen på et bakepapir på det varme stekebrettet, og skjær noen fine strimler i deigen (uten å lage hull!). Da slipper dampen ut under stekingen
          • Stek i ca. 30 minutter eller til deigen har blitt sprø og gyllen. Kjøttet skal ha en kjernetemperatur på 55 grader når du tar det ut av ovnen. La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres i skiver
          • Mens kjøttet er i ovnen, lag sausen i samme gryte som du stekte kjøttet
          • Ha 40g smør, Julebalsamico og strimlet kantarell i gryten. Stek på lav varme i ca. 10 minutter
          • Ta ut soppen og tilsett portvin. Pisk gradvis inn resten av smøret (40g). Smak til med salt og nykvernet pepper, og ha soppen tilbake i sausen
          • Server kjøttet i skiver sammen med sausen
          Tid Jeg har all tid i verden
          Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!