Bestill innen 16. desember for å få varene før julaften!

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

INDISKINSPIRERT RETT MED LINSER OG SØTPOTETER

Mettende og smaksrik vegetarrett som er veldig enkel og rask å lage!

Koketid Under 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag, Suppe
Enkel
4

Porsjoner

Mettende og smaksrik vegetarrett som er veldig enkel og rask å lage!

2

løk

1

rød paprika

2

gulrøtter

2 ss

Hverdagsolje

1

raspet fersk ingefær

1 ss

spisskumen

.5 ss

kardemomme

2 ss

karri

Havsalt fra Camargue

500 g

søtpoteter

2

små tomater

150 g

røde linser

1 l

varmt vann, noe mindre hvis risen sløyfes

100 g

basmatiris, kan sløyfes

1

grønt eple

nykvernet sort pepper

1

lime - kun saften

200 g

rømme

koriander

FIRST Harvest olivenolje, eller en annen intens olivenolje

1. 

Finhakk løk, kutt paprika og gulrøtter i små terninger


2. 

Ha litt Hverdagsolje i en stor kasserolle og fres de kuttede grønnsakene sammen med ingefær, spisskummen, kardemomme og karri på medium varme. Smak til med Havsalt fra Camargue. Stek i 4-5 minutter med lokk


3. 

Skrell og kutt søtpoteter i store terninger, kutt tomater i store terninger


4. 

Tilsett søtpotet, tomat, røde linser og vann i kasserollen. La det småkoke i 10 minutter. Tilsett ris og la det småkoke 10 minutter til


5. 

Skrell og kutt eplet i terninger på størrelse med søtpotet-terningene. Ha dem i suppen og smak til med nykvernet pepper. Fortsett å koke på veldig svak varme i 5 minutter


6. 

Ta kjelen av platen og ha i limesaften


7. 

Server i dype tallerkener med 1 god spiseskje rømme. Dryss over koriander og ringle over en 1 ss First Harvest olivenolje


Tilberedning

1. 

Finhakk løk, kutt paprika og gulrøtter i små terninger


2. 

Ha litt Hverdagsolje i en stor kasserolle og fres de kuttede grønnsakene sammen med ingefær, spisskummen, kardemomme og karri på medium varme. Smak til med Havsalt fra Camargue. Stek i 4-5 minutter med lokk


3. 

Skrell og kutt søtpoteter i store terninger, kutt tomater i store terninger


4. 

Tilsett søtpotet, tomat, røde linser og vann i kasserollen. La det småkoke i 10 minutter. Tilsett ris og la det småkoke 10 minutter til


5. 

Skrell og kutt eplet i terninger på størrelse med søtpotet-terningene. Ha dem i suppen og smak til med nykvernet pepper. Fortsett å koke på veldig svak varme i 5 minutter


6. 

Ta kjelen av platen og ha i limesaften


7. 

Server i dype tallerkener med 1 god spiseskje rømme. Dryss over koriander og ringle over en 1 ss First Harvest olivenolje


ingredienser

2

løk

1

rød paprika

2

gulrøtter

2 ss

Hverdagsolje

1

raspet fersk ingefær

1 ss

spisskumen

.5 ss

kardemomme

2 ss

karri

Havsalt fra Camargue

500 g

søtpoteter

2

små tomater

150 g

røde linser

1 l

varmt vann, noe mindre hvis risen sløyfes

100 g

basmatiris, kan sløyfes

1

grønt eple

nykvernet sort pepper

1

lime - kun saften

200 g

rømme

koriander

FIRST Harvest olivenolje, eller en annen intens olivenolje

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer