HASSELNØTTKREM MED LEMON CURD OG SALT BANANKARAMELL

Her har vår kokk laget en nydelig dessert som kombinerer det søte, friske og salte!
DSC
Forberedelsestid 30 minutter
2 %s t
Total tid 2 %s t 30 minutter
Porsjoner 4 porsjoner
Hva lager du 17. mai, Dessert

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

BANANKARAMELL

  • Smelt sukker på medium varme i en kasserolle. Knus banan med en gaffel, og rør sammen med melk. Når karamellen har fått en lys farge, tilsett melk/banan og rør godt sammen. Bruk en stavmikser og kjør banankaramellblandingen glatt. Til slutt bland i Hasselnøttsalt og kjøl ned.

BANANKOMPOTT

  • Kutt bananen i terninger og bland med sitronsaft og Blodappelsinbalsamico. Bruk en visp som morter for å knuse bananbitene forsiktig, ikke mos de helt, det skal være noen biter av banan

LEMON CURD-KREM

  • Pisk fløte til krem og vend forsiktig inn Lemon curd
  • Ha banankaramellen i en sprøytepose og fordel i 4 eller 8 små glass
  • Fordel banankompotten over karamellen og strø over knust Canistrelli med anis. Deretter fordel Lemon curd-krem i hvert glass og ha 1 ts Gul sitronolje over Lemon curd-kremen

HASSELNØTTKREM

  • Bland sammen melk og Hasselnøttkrem med olivenolje. Ha kremen i en sprøytepose og fordel over hvert glass.
  • Dander med banan og dryss over litt Hasselnøttsalt
    DSC
Olivier Pean

Ingredienser

Ingredienser
  

BANANKARAMELL

BANANKOMPOTT

LEMON-CURD KREM

Tilberedning
 

BANANKARAMELL

  • Smelt sukker på medium varme i en kasserolle. Knus banan med en gaffel, og rør sammen med melk. Når karamellen har fått en lys farge, tilsett melk/banan og rør godt sammen. Bruk en stavmikser og kjør banankaramellblandingen glatt. Til slutt bland i Hasselnøttsalt og kjøl ned.

BANANKOMPOTT

  • Kutt bananen i terninger og bland med sitronsaft og Blodappelsinbalsamico. Bruk en visp som morter for å knuse bananbitene forsiktig, ikke mos de helt, det skal være noen biter av banan

LEMON CURD-KREM

  • Pisk fløte til krem og vend forsiktig inn Lemon curd
  • Ha banankaramellen i en sprøytepose og fordel i 4 eller 8 små glass
  • Fordel banankompotten over karamellen og strø over knust Canistrelli med anis. Deretter fordel Lemon curd-krem i hvert glass og ha 1 ts Gul sitronolje over Lemon curd-kremen

HASSELNØTTKREM

  • Bland sammen melk og Hasselnøttkrem med olivenolje. Ha kremen i en sprøytepose og fordel over hvert glass.
  • Dander med banan og dryss over litt Hasselnøttsalt
    DSC
Olivier Pean
Loading...