LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

GURLOT-TERTE

Nydelig gulrot-terte med solbærbalsamico og timian.

 

Totaltid: 2 timer
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Lunsj, Middag
Enkel
4

Porsjoner

Nydelig gulrot-terte med solbærbalsamico og timian.

 

Ingredienser til deigen

200 g

hvetemel

0.5 dl

hverdagsolje

1 dl

vann

1 ts

tørket timian

1

klype salt

Ingredienser til fyll

5

gulrøtter

salt

3

egg

2 dl

kremfløte

1 ss

høstolje

1

fedd hvitløk

2 ts

curry

4

knivspisser espelette krydder

3

klyper urtesalt til salat og pasta

Håndfull bladpersille

Balsamico med solbær 

1. 

Bland alle ingrediensene til deigen, kna til du har en fast og smidig deig. La den hvile i 10 minutter på benken før du kjevler deigen ut slik at den passer i en paiform. 


2. 

Skrell gulrøttene og bruk en potetskreller til å lage lange tynne strimler.  


3. 

Kok opp vannet med salt og forvell strimlene av gulrøttene i ca. 2 minutter. Ta ut av vannet og legg til side.  


4. 

Forvarm ovnen til 200 grader. 


5. 

Bland eggene med fløte, olivenolje, finhakket hvitløk, urtesalt til salat pasta, nykvernet sort pepper og Espelette krydder.  


6. 

Legg gulrøttene i bunnen av paiformen, hell kremen over og stekt cirka 45 minutter. 


7. 

Etter steking: ringle over ca. 1 ts balsamico med solbær, høstolje og bladpersille. 


Tilberedning

1. 

Bland alle ingrediensene til deigen, kna til du har en fast og smidig deig. La den hvile i 10 minutter på benken før du kjevler deigen ut slik at den passer i en paiform. 


2. 

Skrell gulrøttene og bruk en potetskreller til å lage lange tynne strimler.  


3. 

Kok opp vannet med salt og forvell strimlene av gulrøttene i ca. 2 minutter. Ta ut av vannet og legg til side.  


4. 

Forvarm ovnen til 200 grader. 


5. 

Bland eggene med fløte, olivenolje, finhakket hvitløk, urtesalt til salat pasta, nykvernet sort pepper og Espelette krydder.  


6. 

Legg gulrøttene i bunnen av paiformen, hell kremen over og stekt cirka 45 minutter. 


7. 

Etter steking: ringle over ca. 1 ts balsamico med solbær, høstolje og bladpersille. 


ingredienser

Ingredienser til deigen

200 g

hvetemel

0.5 dl

hverdagsolje

1 dl

vann

1 ts

tørket timian

1

klype salt

Ingredienser til fyll

5

gulrøtter

salt

3

egg

2 dl

kremfløte

1 ss

høstolje

1

fedd hvitløk

2 ts

curry

4

knivspisser espelette krydder

3

klyper urtesalt til salat og pasta

Håndfull bladpersille

Balsamico med solbær 

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer