Gravlaks er en klassiker i juletiden og en selvfølge på et hvert koldtbord
Gravlaks er en klassiker i juletiden og en selvfølge på et hvert koldtbord
medium store poteter
Pestato m/ fersk paprika
hardkokte eggeplommer
Gul sitronolje
Sennep med honning
Havsalt fra Camargue
Espelette Chilipulver AOP
Dill til pynt
Kok potetene til al dente, og skrell dem varmt. Kjøl ned og sett til side
Kok eggene i 10-12 minutter og kjøl ned
Fjern eggeplommen fra eggehviten og mos de
Del 4 av potetene i skiver som er cirka 1 cm tykke
Knus den siste poteten med en gaffel og miks med eggeplommene, sennep med honning, pestato med paprika, espelette chilipulver og gul sitronolje
Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt over potetskivene
Dander med gravlaks og dill, dryss over havsalt fra Camargue
Tilberedning
Kok potetene til al dente, og skrell dem varmt. Kjøl ned og sett til side
Kok eggene i 10-12 minutter og kjøl ned
Fjern eggeplommen fra eggehviten og mos de
Del 4 av potetene i skiver som er cirka 1 cm tykke
Knus den siste poteten med en gaffel og miks med eggeplommene, sennep med honning, pestato med paprika, espelette chilipulver og gul sitronolje
Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt over potetskivene
Dander med gravlaks og dill, dryss over havsalt fra Camargue
ingredienser
medium store poteter
Pestato m/ fersk paprika
hardkokte eggeplommer
Gul sitronolje
Sennep med honning
Havsalt fra Camargue
Espelette Chilipulver AOP
Dill til pynt