Visste du at balsamico kan gi et elegant løft til den klassiske julegløggen? Prøv en spennende og moderne vri med Årets Julebalsamico! Vår gløgg kan lages både med og uten alkohol, med rød eller hvit base. Med dype kryddersmaker og en syrlig undetone, nytes denne varmende drikken best på kalde vinterdager.
Tips: For å lage rød gløgg kan du bruke rød saft eller rødvin.
Visste du at balsamico kan gi et elegant løft til den klassiske julegløggen? Prøv en spennende og moderne vri med Årets Julebalsamico! Vår gløgg kan lages både med og uten alkohol, med rød eller hvit base. Med dype kryddersmaker og en syrlig undetone, nytes denne varmende drikken best på kalde vinterdager.
Tips: For å lage rød gløgg kan du bruke rød saft eller rødvin.
nellikspikre
kanelstenger
hel kardemomme
hel allehånde
vaniljestang
stjerneanis
økologisk appelsin
Julebalsamico
eplemost eller 1 falske hvitvin
Rosiner
Mandler, og eventuelt andre nøtter
Skrell skallet av appelsinen med en potetskreller og del appelsinen i båter.
Ha cirka en tredjedel av eplemosten eller vinen i en kjele, tilsett krydder, appelsinskall og et par appelsinbåter. Kok opp i 5-10 minutter.
Fjern skummet som legger seg på toppen med en øse.
Tilsett resten av eplemosten eller vinen og smak til med Julebalsamico.
Med eplemost: kok opp og la det småkoke i 30 minutter.
Med hvitvin: ha lokk på kjelen og varm opp til rett før kokepunktet, ta kjelen av platen og la gløggen trekke i 30 minutter, deretter kan den varmes opp til ønsket temperatur før servering.
Sil gløggen før servering, slik at krydderne fjernes.
Tilsett rosiner, nøtter, mandler og appelsinbåter, etter eget ønske. Nytes varm.
Tilberedning
Skrell skallet av appelsinen med en potetskreller og del appelsinen i båter.
Ha cirka en tredjedel av eplemosten eller vinen i en kjele, tilsett krydder, appelsinskall og et par appelsinbåter. Kok opp i 5-10 minutter.
Fjern skummet som legger seg på toppen med en øse.
Tilsett resten av eplemosten eller vinen og smak til med Julebalsamico.
Med eplemost: kok opp og la det småkoke i 30 minutter.
Med hvitvin: ha lokk på kjelen og varm opp til rett før kokepunktet, ta kjelen av platen og la gløggen trekke i 30 minutter, deretter kan den varmes opp til ønsket temperatur før servering.
Sil gløggen før servering, slik at krydderne fjernes.
Tilsett rosiner, nøtter, mandler og appelsinbåter, etter eget ønske. Nytes varm.
ingredienser
nellikspikre
kanelstenger
hel kardemomme
hel allehånde
vaniljestang
stjerneanis
økologisk appelsin
Julebalsamico
eplemost eller 1 falske hvitvin
Rosiner
Mandler, og eventuelt andre nøtter