LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

GLØGG MED BALSAMICO

Visste du at balsamico kan gi et elegant løft til den klassiske julegløggen? Prøv en spennende og moderne vri med Årets Julebalsamico! Vår gløgg kan lages både med og uten alkohol, med rød eller hvit base. Med dype kryddersmaker og en syrlig undetone, nytes denne varmende drikken best på kalde vinterdager.

Tips: For å lage rød gløgg kan du bruke rød saft eller rødvin.

Tilberedning: 10 minutter
Koketid 1h
Totaltid: 1h10
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Drikke, Jul
Enkel
4

Porsjoner

Visste du at balsamico kan gi et elegant løft til den klassiske julegløggen? Prøv en spennende og moderne vri med Årets Julebalsamico! Vår gløgg kan lages både med og uten alkohol, med rød eller hvit base. Med dype kryddersmaker og en syrlig undetone, nytes denne varmende drikken best på kalde vinterdager.

Tips: For å lage rød gløgg kan du bruke rød saft eller rødvin.

10

nellikspikre

2

kanelstenger

5 stk

hel kardemomme

5 stk

hel allehånde

1

vaniljestang

2

stjerneanis

1

økologisk appelsin

6 ss

Julebalsamico

1 l

eplemost eller 1 falske hvitvin

Rosiner

Mandler, og eventuelt andre nøtter

1. 

Skrell skallet av appelsinen med en potetskreller og del appelsinen i båter.


2. 

Ha cirka en tredjedel av eplemosten eller vinen i en kjele, tilsett krydder, appelsinskall og et par appelsinbåter. Kok opp i 5-10 minutter.


3. 

Fjern skummet som legger seg på toppen med en øse.


4. 

Tilsett resten av eplemosten eller vinen og smak til med Julebalsamico.


5. 

Med eplemost: kok opp og la det småkoke i 30 minutter.


6. 

Med hvitvin: ha lokk på kjelen og varm opp til rett før kokepunktet, ta kjelen av platen og la gløggen trekke i 30 minutter, deretter kan den varmes opp til ønsket temperatur før servering.


7. 

Sil gløggen før servering, slik at krydderne fjernes.


8. 

Tilsett rosiner, nøtter, mandler og appelsinbåter, etter eget ønske. Nytes varm.


Tilberedning

1. 

Skrell skallet av appelsinen med en potetskreller og del appelsinen i båter.


2. 

Ha cirka en tredjedel av eplemosten eller vinen i en kjele, tilsett krydder, appelsinskall og et par appelsinbåter. Kok opp i 5-10 minutter.


3. 

Fjern skummet som legger seg på toppen med en øse.


4. 

Tilsett resten av eplemosten eller vinen og smak til med Julebalsamico.


5. 

Med eplemost: kok opp og la det småkoke i 30 minutter.


6. 

Med hvitvin: ha lokk på kjelen og varm opp til rett før kokepunktet, ta kjelen av platen og la gløggen trekke i 30 minutter, deretter kan den varmes opp til ønsket temperatur før servering.


7. 

Sil gløggen før servering, slik at krydderne fjernes.


8. 

Tilsett rosiner, nøtter, mandler og appelsinbåter, etter eget ønske. Nytes varm.


ingredienser

10

nellikspikre

2

kanelstenger

5 stk

hel kardemomme

5 stk

hel allehånde

1

vaniljestang

2

stjerneanis

1

økologisk appelsin

6 ss

Julebalsamico

1 l

eplemost eller 1 falske hvitvin

Rosiner

Mandler, og eventuelt andre nøtter

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer