GAZPACHO

Spansk tomatsuppe med opphav i Andalucia. Fin som egen rett eller ha den i glass og sett frem på tapasbordet.
olivenlunden oppskrifter suppe gazpacho olivenolje mangobalsamico havsalt pepper
Total tid 40 minutter
Hva lager du Suppe

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Skjær løken i biter
  • Skjær hvitløken i 2 og fjern det grønne i midten
  • Skrell agurken og skjær den i biter
  • Fjern frøene fra paprikaen og skjær den i biter
  • Skjær tomatene i båter
  • Skrell mangoen og skjær den i biter
  • Bland løken, hvitløken, agurken, paprikaen, salt og mangoen i en skål
  • Tilsett vann og kjør det glatt med en stavmikser
  • Sil gazpachoen og visp den sammen med olivenoljen og mangobalsamico. Sett den i kjøleskap i minst 2 timer
  • Server den kaldt og gjerne i små glass
  • Hell ca. 1 ts vellagret hvit balsamicoeddik over hvert glass

Merknader

*Mangobalsamico kan erstattes med Sherryeddik
Tilsett gjerne 30 g loff i gazpachoen for ytterligere tekstur og smak

Tilberedning
 

  • Skjær løken i biter
  • Skjær hvitløken i 2 og fjern det grønne i midten
  • Skrell agurken og skjær den i biter
  • Fjern frøene fra paprikaen og skjær den i biter
  • Skjær tomatene i båter
  • Skrell mangoen og skjær den i biter
  • Bland løken, hvitløken, agurken, paprikaen, salt og mangoen i en skål
  • Tilsett vann og kjør det glatt med en stavmikser
  • Sil gazpachoen og visp den sammen med olivenoljen og mangobalsamico. Sett den i kjøleskap i minst 2 timer
  • Server den kaldt og gjerne i små glass
  • Hell ca. 1 ts vellagret hvit balsamicoeddik over hvert glass

Merknader

*Mangobalsamico kan erstattes med Sherryeddik
Tilsett gjerne 30 g loff i gazpachoen for ytterligere tekstur og smak
Loading...