Den perfekte suppen for vår og sommer! Passer like fint som forrett som på tapasbordet.
Den perfekte suppen for vår og sommer! Passer like fint som forrett som på tapasbordet.
agurk
liten avokado
lite fedd hvitløk
ingefær
yoghurt naturell
iskaldt vann
grønt eple
lettmelk
Espelette Chilipulver AOP
Havsalt fra Camargue
nykvernet sort pepper
Balansert Grand Cru olivenolje
sherryeddik
mynte
Balsamico med jordbær
Balsamicoperler med sitron fra Menton (valgfritt)
Skrell 2/3 av agurken og del i større terninger
Del avokadoen i to og ha kjøttet i en mikser sammen med agurkbitene
Skrell hvitløksfeddet, fjern det grønne og ha feddet i mikseren
Skrell ingefæren og del i biter. Ha i sammen med de andre ingrediensene
Til slutt ha yoghurt, iskaldt vann, melk og Espelette Chilipulver AOP
Kjør det glatt i mikseren i 2 minutter og smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet sort pepper. Tilsett 2 ss balansert Grand Cru olivenolje og 2,5 ss sherryeddik, pisk godt sammen
Sett suppen i kjøleskapet i 2 timer før servering
Del eplet og resten av agurken i små terninger og strimle myntebladene. Fordel en del av disse ingredienser i små suppeboller
Ha gazpachoen i suppebollene og dander med resten av mynteblande og agurk- og eplebitene
Til slutt ringle cirka ½ ss balansert Grand Cru olivenolje og ½ ss Balsamico med jordbær over hver porsjon. Eventuelt dander med balsamicoperler med sitron. Server iskald
Tilberedning
Skrell 2/3 av agurken og del i større terninger
Del avokadoen i to og ha kjøttet i en mikser sammen med agurkbitene
Skrell hvitløksfeddet, fjern det grønne og ha feddet i mikseren
Skrell ingefæren og del i biter. Ha i sammen med de andre ingrediensene
Til slutt ha yoghurt, iskaldt vann, melk og Espelette Chilipulver AOP
Kjør det glatt i mikseren i 2 minutter og smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet sort pepper. Tilsett 2 ss balansert Grand Cru olivenolje og 2,5 ss sherryeddik, pisk godt sammen
Sett suppen i kjøleskapet i 2 timer før servering
Del eplet og resten av agurken i små terninger og strimle myntebladene. Fordel en del av disse ingredienser i små suppeboller
Ha gazpachoen i suppebollene og dander med resten av mynteblande og agurk- og eplebitene
Til slutt ringle cirka ½ ss balansert Grand Cru olivenolje og ½ ss Balsamico med jordbær over hver porsjon. Eventuelt dander med balsamicoperler med sitron. Server iskald
ingredienser
agurk
liten avokado
lite fedd hvitløk
ingefær
yoghurt naturell
iskaldt vann
grønt eple
lettmelk
Espelette Chilipulver AOP
Havsalt fra Camargue
nykvernet sort pepper
Balansert Grand Cru olivenolje
sherryeddik
mynte
Balsamico med jordbær
Balsamicoperler med sitron fra Menton (valgfritt)