Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

GAZPACHO MED AVOKADO, AGURK OG YOGHURT

Den perfekte suppen for vår og sommer! Passer like fint som forrett som på tapasbordet.

Koketid 20 min
Totaltid: 2.5 timer
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Forrett, Suppe
Enkel
4

Porsjoner

Den perfekte suppen for vår og sommer! Passer like fint som forrett som på tapasbordet.

1

agurk

1

liten avokado

1

lite fedd hvitløk

3 cm

ingefær

250 g

yoghurt naturell

2 dl

iskaldt vann

0.5

grønt eple

0.5 dl

lettmelk

3 knivspisser

Espelette Chilipulver AOP

Havsalt fra Camargue

nykvernet sort pepper

4 ss

Balansert Grand Cru olivenolje

2.5 ss

sherryeddik

0.5 bunt

mynte

2 ss

Balsamico med jordbær

Balsamicoperler med sitron fra Menton (valgfritt)

1. 

Skrell 2/3 av agurken og del i større terninger


2. 

Del avokadoen i to og ha kjøttet i en mikser sammen med agurkbitene


3. 

Skrell hvitløksfeddet, fjern det grønne og ha feddet i mikseren


4. 

Skrell ingefæren og del i biter. Ha i sammen med de andre ingrediensene


5. 

Til slutt ha yoghurt, iskaldt vann, melk og Espelette Chilipulver AOP


6. 

Kjør det glatt i mikseren i 2 minutter og smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet sort pepper. Tilsett 2 ss balansert Grand Cru olivenolje og 2,5 ss sherryeddik, pisk godt sammen


7. 

Sett suppen i kjøleskapet i 2 timer før servering


8. 

Del eplet og resten av agurken i små terninger og strimle myntebladene. Fordel en del av disse ingredienser i små suppeboller


9. 

Ha gazpachoen i suppebollene og dander med resten av mynteblande og agurk- og eplebitene


10. 

Til slutt ringle cirka ½ ss balansert Grand Cru olivenolje og ½ ss Balsamico med jordbær over hver porsjon. Eventuelt dander med balsamicoperler med sitron. Server iskald


Tilberedning

1. 

Skrell 2/3 av agurken og del i større terninger


2. 

Del avokadoen i to og ha kjøttet i en mikser sammen med agurkbitene


3. 

Skrell hvitløksfeddet, fjern det grønne og ha feddet i mikseren


4. 

Skrell ingefæren og del i biter. Ha i sammen med de andre ingrediensene


5. 

Til slutt ha yoghurt, iskaldt vann, melk og Espelette Chilipulver AOP


6. 

Kjør det glatt i mikseren i 2 minutter og smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet sort pepper. Tilsett 2 ss balansert Grand Cru olivenolje og 2,5 ss sherryeddik, pisk godt sammen


7. 

Sett suppen i kjøleskapet i 2 timer før servering


8. 

Del eplet og resten av agurken i små terninger og strimle myntebladene. Fordel en del av disse ingredienser i små suppeboller


9. 

Ha gazpachoen i suppebollene og dander med resten av mynteblande og agurk- og eplebitene


10. 

Til slutt ringle cirka ½ ss balansert Grand Cru olivenolje og ½ ss Balsamico med jordbær over hver porsjon. Eventuelt dander med balsamicoperler med sitron. Server iskald


ingredienser

1

agurk

1

liten avokado

1

lite fedd hvitløk

3 cm

ingefær

250 g

yoghurt naturell

2 dl

iskaldt vann

0.5

grønt eple

0.5 dl

lettmelk

3 knivspisser

Espelette Chilipulver AOP

Havsalt fra Camargue

nykvernet sort pepper

4 ss

Balansert Grand Cru olivenolje

2.5 ss

sherryeddik

0.5 bunt

mynte

2 ss

Balsamico med jordbær

Balsamicoperler med sitron fra Menton (valgfritt)

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter