GAZPACHO MED AVOKADO, AGURK OG YOGHURT

Den perfekte suppen for vår og sommer! Passer like fint som forrett som på tapasbordet.
DSC
Forberedelsestid 15 minutes
2 %s t
Total tid 2 %s t 15 minutes
Porsjoner 4 porsjoner
Hva lager du 17. mai, Forrett, Suppe

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Skrell 2/3 av agurken og del i større terninger
  • Del avokadoen i to og ha kjøttet i en mikser sammen med agurkbitene
  • Skrell hvitløken, fjern det grønne og ha den i mikseren
  • Skrell ingefæren og del i biter. Ha den i sammen med de andre ingrediensene
  • Til slutt ha i yoghurt, iskaldt vann, melk og espelette chilipulver
  • Kjør det glatt i mikseren i 2 minutter og smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet sort pepper. Tilsett 2 ss olivenolje og 2,5 ss sherryeddik, pisk godt sammen
  • Sett suppen i kjøleskapet i 2 timer før servering
  • Del eplet og resten av agurken i små terninger og strimle myntebladene. Fordel en del av disse ingredienser i små suppeboller
  • Ha gazpachoen i suppebollene og dander med resten av mynteblande og agurk- og eplebitene
  • Til slutt ringle cirka ½ ss olivenolje og ½ ss jordbærbalsamico over hver porsjon. Dander med balsamicoperler med sitron. Server iskald
    DSC
Olivier Pean

Tilberedning
 

  • Skrell 2/3 av agurken og del i større terninger
  • Del avokadoen i to og ha kjøttet i en mikser sammen med agurkbitene
  • Skrell hvitløken, fjern det grønne og ha den i mikseren
  • Skrell ingefæren og del i biter. Ha den i sammen med de andre ingrediensene
  • Til slutt ha i yoghurt, iskaldt vann, melk og espelette chilipulver
  • Kjør det glatt i mikseren i 2 minutter og smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet sort pepper. Tilsett 2 ss olivenolje og 2,5 ss sherryeddik, pisk godt sammen
  • Sett suppen i kjøleskapet i 2 timer før servering
  • Del eplet og resten av agurken i små terninger og strimle myntebladene. Fordel en del av disse ingredienser i små suppeboller
  • Ha gazpachoen i suppebollene og dander med resten av mynteblande og agurk- og eplebitene
  • Til slutt ringle cirka ½ ss olivenolje og ½ ss jordbærbalsamico over hver porsjon. Dander med balsamicoperler med sitron. Server iskald
    DSC
Olivier Pean