Lag en rask og enkel focaccia med cherrytomater, oliven og rosmarin. Dypp den i en av våre Grand Cru olivenoljer og balsamico. Hva med å toppe den med litt burrata? Blir ikke bedre enn det!
Lag en rask og enkel focaccia med cherrytomater, oliven og rosmarin. Dypp den i en av våre Grand Cru olivenoljer og balsamico. Hva med å toppe den med litt burrata? Blir ikke bedre enn det!
hvetemel
Havsalt fra Camargue
tørrgjær (7 g)
sukker
lunket vann
Hverdagsolje + mer til smøring av form og topping
Semitørkede cherrytomater
Leccino-oliven uten stein
frisk rosmarin
FIRST Harvest olivenolje, eller en annen intens olivenolje
Julebalsamico, eller en annen vellagret mørk balsamico
burrata
tomater
Vei opp og bland sammen mel, salt, tørrgjær og sukker i en bakebolle. Tilsett lunket vann og Hverdagsolje, og elt deigen i 10 minutter i kjøkkenmaskin. Eventuelt kan deigen røres for hånd.
Deigen skal være klissete og ganske rennende. Dekk til bollen med plastfolie og sett til heving.
Når deigen har doblet størrelse er den klar, 30-60 minutter.
Smør en liten ildfast form på ca 15 x 25 cm med litt Hverdagsolje. Hell deigen over i formen og trykk den ut i alle kanter. Eventuelt kan du lage en friformsfocaccia på et stekebrett kledd med bakepapir. Etterhev 30 minutter.
Varm ovnen til 220 grader.
Legg Cherrytomater, Oliven og rosmarin utover focacciaen. Drypp litt ekstra Hverdagsolje over. Bruk fingertuppene til å lage små hull i deigen, og samtidig trykke ingrediensene litt ned i deigen. Topp med et lite dryss havsalt.
Stek focaccia 20-25 minutter midt i ovnen.
Server nystekt focaccia med burrata og tomater. Dypp i en blanding av First Harvest olivenolje og Julebalsamico for en intens smaksopplevelse.
Tilberedning
Vei opp og bland sammen mel, salt, tørrgjær og sukker i en bakebolle. Tilsett lunket vann og Hverdagsolje, og elt deigen i 10 minutter i kjøkkenmaskin. Eventuelt kan deigen røres for hånd.
Deigen skal være klissete og ganske rennende. Dekk til bollen med plastfolie og sett til heving.
Når deigen har doblet størrelse er den klar, 30-60 minutter.
Smør en liten ildfast form på ca 15 x 25 cm med litt Hverdagsolje. Hell deigen over i formen og trykk den ut i alle kanter. Eventuelt kan du lage en friformsfocaccia på et stekebrett kledd med bakepapir. Etterhev 30 minutter.
Varm ovnen til 220 grader.
Legg Cherrytomater, Oliven og rosmarin utover focacciaen. Drypp litt ekstra Hverdagsolje over. Bruk fingertuppene til å lage små hull i deigen, og samtidig trykke ingrediensene litt ned i deigen. Topp med et lite dryss havsalt.
Stek focaccia 20-25 minutter midt i ovnen.
Server nystekt focaccia med burrata og tomater. Dypp i en blanding av First Harvest olivenolje og Julebalsamico for en intens smaksopplevelse.
ingredienser
hvetemel
Havsalt fra Camargue
tørrgjær (7 g)
sukker
lunket vann
Hverdagsolje + mer til smøring av form og topping
Semitørkede cherrytomater
Leccino-oliven uten stein
frisk rosmarin
FIRST Harvest olivenolje, eller en annen intens olivenolje
Julebalsamico, eller en annen vellagret mørk balsamico
burrata
tomater
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699
kr 109
kr 139
kr 139
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699
kr 109
kr 139
kr 139