LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

FOCACCIA À LA JULIES MATBLOGG

Lag en rask og enkel focaccia med cherrytomater, oliven og rosmarin. Dypp den i en av våre Grand Cru olivenoljer og balsamico. Hva med å toppe den med litt burrata? Blir ikke bedre enn det!

Koketid 2 timer
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg, Tilbehør
Enkel
4

Porsjoner

Lag en rask og enkel focaccia med cherrytomater, oliven og rosmarin. Dypp den i en av våre Grand Cru olivenoljer og balsamico. Hva med å toppe den med litt burrata? Blir ikke bedre enn det!

350 g

hvetemel

2 ts

Havsalt fra Camargue

0.5 pakke

tørrgjær (7 g)

1 ts

sukker

3 dl

lunket vann

0.5 dl

Hverdagsolje + mer til smøring av form og topping

1 ss

Semitørkede cherrytomater

1 ss

Leccino-oliven uten stein

1 ss

frisk rosmarin

FIRST Harvest olivenolje, eller en annen intens olivenolje

Julebalsamico, eller en annen vellagret mørk balsamico 

burrata

tomater

1. 

Vei opp og bland sammen mel, salt, tørrgjær og sukker i en bakebolle. Tilsett lunket vann og Hverdagsolje, og elt deigen i 10 minutter i kjøkkenmaskin. Eventuelt kan deigen røres for hånd.


2. 

Deigen skal være klissete og ganske rennende. Dekk til bollen med plastfolie og sett til heving.


3. 

Når deigen har doblet størrelse er den klar, 30-60 minutter.


4. 

Smør en liten ildfast form på ca 15 x 25 cm med litt Hverdagsolje. Hell deigen over i formen og trykk den ut i alle kanter. Eventuelt kan du lage en friformsfocaccia på et stekebrett kledd med bakepapir. Etterhev 30 minutter.


5. 

Varm ovnen til 220 grader.


6. 

Legg Cherrytomater, Oliven og rosmarin utover focacciaen. Drypp litt ekstra Hverdagsolje over. Bruk fingertuppene til å lage små hull i deigen, og samtidig trykke ingrediensene litt ned i deigen. Topp med et lite dryss havsalt.


7. 

Stek focaccia 20-25 minutter midt i ovnen.


8. 

Server nystekt focaccia med burrata og tomater. Dypp i en blanding av First Harvest olivenolje og Julebalsamico for en intens smaksopplevelse.


Tilberedning

1. 

Vei opp og bland sammen mel, salt, tørrgjær og sukker i en bakebolle. Tilsett lunket vann og Hverdagsolje, og elt deigen i 10 minutter i kjøkkenmaskin. Eventuelt kan deigen røres for hånd.


2. 

Deigen skal være klissete og ganske rennende. Dekk til bollen med plastfolie og sett til heving.


3. 

Når deigen har doblet størrelse er den klar, 30-60 minutter.


4. 

Smør en liten ildfast form på ca 15 x 25 cm med litt Hverdagsolje. Hell deigen over i formen og trykk den ut i alle kanter. Eventuelt kan du lage en friformsfocaccia på et stekebrett kledd med bakepapir. Etterhev 30 minutter.


5. 

Varm ovnen til 220 grader.


6. 

Legg Cherrytomater, Oliven og rosmarin utover focacciaen. Drypp litt ekstra Hverdagsolje over. Bruk fingertuppene til å lage små hull i deigen, og samtidig trykke ingrediensene litt ned i deigen. Topp med et lite dryss havsalt.


7. 

Stek focaccia 20-25 minutter midt i ovnen.


8. 

Server nystekt focaccia med burrata og tomater. Dypp i en blanding av First Harvest olivenolje og Julebalsamico for en intens smaksopplevelse.


ingredienser

350 g

hvetemel

2 ts

Havsalt fra Camargue

0.5 pakke

tørrgjær (7 g)

1 ts

sukker

3 dl

lunket vann

0.5 dl

Hverdagsolje + mer til smøring av form og topping

1 ss

Semitørkede cherrytomater

1 ss

Leccino-oliven uten stein

1 ss

frisk rosmarin

FIRST Harvest olivenolje, eller en annen intens olivenolje

Julebalsamico, eller en annen vellagret mørk balsamico 

burrata

tomater

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer