FOCACCIA À LA JULIES MATBLOGG
Julies MatbloggLag en rask og enkel focaccia med cherrytomater, oliven og rosmarin. Dypp den i en av våre Grand Cru olivenoljer og balsamico. Hva med å toppe den med litt burrata? Blir ikke bedre enn det!
Ingen rating
Forberedelsestid 1 %s t hr 50 minutter min
Koketid 25 minutter min
Total tid 2 %s t timer 15 minutter min
Hva lager du Bakst, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
- 350 g hvetemel
- 2 ts Havsalt fra Camargue + ekstra til topping
- ½ pakke pakke tørrgjær (6,5 g)
- 1 ts sukker
- 3 dl lunket vann
- ½ dl Hverdagsolje + mer til smøring av form og topping
- 1 ss Cherrytomater med olivenolje
- 1 ss Leccino-oliven uten stein
- 1 ss frisk rosmarin
Serveres med:
Instruksjoner
- Vei opp og bland sammen mel, salt, tørrgjær og sukker i en bakebolle. Tilsett lunket vann og olivenolje, og elt deigen i 10 minutter i kjøkkenmaskin. Eventuelt kan deigen røres for hånd.
- Deigen skal være klissete og ganske rennende. Dekk til bollen med plastfolie og sett til heving.
- Når deigen har doblet størrelse er den klar, 30 - 60 minutter.
- Smør en liten ildfast form på ca 15 x 25 cm med litt olivenolje. Hell deigen over i formen og trykk den ut i alle kanter. Eventuelt kan du lage en friformsfocaccia på et stekebrett kledd med bakepapir. Etterhev 30 minutter.
- Varm ovnen til 220 grader.
- Legg cherrytomatene, oliven og rosmarin utover focacciaen. Drypp litt ekstra olivenolje over. Bruk fingertuppene til å lage små hull i deigen, og samtidig trykke ingrediensene litt ned i deigen. Topp med et lite dryss havsalt.
- Stek focaccia 20 - 25 minutter midt i ovnen.
- Server nystekt focaccia med burrata og tomater. Dypp i en blanding av First Harvest-olivenolje og julebalsamicoen for en intens smaksopplevelse.
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!
FOCACCIA À LA JULIES MATBLOGG
Julies MatbloggLag en rask og enkel focaccia med cherrytomater, oliven og rosmarin. Dypp den i en av våre Grand Cru olivenoljer og balsamico. Hva med å toppe den med litt burrata? Blir ikke bedre enn det!
Ingen rating
Forberedelsestid 1 %s t hr 50 minutter min
Koketid 25 minutter min
Total tid 2 %s t timer 15 minutter min
Hva lager du Bakst, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
- 350 g hvetemel
- 2 ts Havsalt fra Camargue + ekstra til topping
- ½ pakke pakke tørrgjær (6,5 g)
- 1 ts sukker
- 3 dl lunket vann
- ½ dl Hverdagsolje + mer til smøring av form og topping
- 1 ss Cherrytomater med olivenolje
- 1 ss Leccino-oliven uten stein
- 1 ss frisk rosmarin
Serveres med:
Instruksjoner
- Vei opp og bland sammen mel, salt, tørrgjær og sukker i en bakebolle. Tilsett lunket vann og olivenolje, og elt deigen i 10 minutter i kjøkkenmaskin. Eventuelt kan deigen røres for hånd.
- Deigen skal være klissete og ganske rennende. Dekk til bollen med plastfolie og sett til heving.
- Når deigen har doblet størrelse er den klar, 30 - 60 minutter.
- Smør en liten ildfast form på ca 15 x 25 cm med litt olivenolje. Hell deigen over i formen og trykk den ut i alle kanter. Eventuelt kan du lage en friformsfocaccia på et stekebrett kledd med bakepapir. Etterhev 30 minutter.
- Varm ovnen til 220 grader.
- Legg cherrytomatene, oliven og rosmarin utover focacciaen. Drypp litt ekstra olivenolje over. Bruk fingertuppene til å lage små hull i deigen, og samtidig trykke ingrediensene litt ned i deigen. Topp med et lite dryss havsalt.
- Stek focaccia 20 - 25 minutter midt i ovnen.
- Server nystekt focaccia med burrata og tomater. Dypp i en blanding av First Harvest-olivenolje og julebalsamicoen for en intens smaksopplevelse.
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!