EPLEKAKE FRA NORMANDIE
En verdig avslutting på et godt måltid eller bare for seg selv ved siden av kaffekoppen.
Ingen rating
Forberedelsestid 12 %s t timer
Koketid 25 minutter min
Total tid 12 %s t timer 25 minutter min
Hva lager du Dessert
Kjøkken French
Porsjoner 4 Porsjoner
Ingredienser
- 100 g smør romtemperert
- 105 g hvetemel
- 3 g salt
- 65 g melis
- 25 g mandler kan bruke mandelmel
- 3 stk egg
- 1 stk lime
- 1 stk vaniljestang
- 10 g sukker
- 1,5 dl fløte
- 3 ss Tranebærebalsamico kan erstattes med Sitron- eller Eplebalsamico
- 2 stk epler
- 2 ss Hverdagsolje
- Sort Kampot pepper nykvernet
- Høstolje
Instruksjoner
- Miks mandler og melis sammen i en food prosessor
- Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt
- Tilsett deretter 2 stk eggeplommer, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen, men ikke for lenge
- Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer
- Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i en paiform. Stikk bunnen med en gaffel. Sett til side
- Skrell og del eplene i store terninger, cirka 1,5 cm bredde
- Bland eplebiter med tranebærbalsamico og smak til med nykvernet Sort Kampot pepper. La de marinere i minst 15 min
- Visp sammen egg og sukker og tilsett fløte. Visp alt sammen godt med 1 ss Tranebærbalsamico. Sett i kjøleskapet
- Stek eplene på medium varme i en stekepanne med hverdagsolje i 2-3 minutter. La de kjøle til romtemperatur
- Forvarm ovnen til 175 grader
- Ha epler på deigen og deretter fyllet. Stek terten i 25 minutter
- Før servering, dryss på med melis og ringl over med høstolje
Tid Jeg har all tid i verden
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!
EPLEKAKE FRA NORMANDIE
En verdig avslutting på et godt måltid eller bare for seg selv ved siden av kaffekoppen.
Ingen rating
Forberedelsestid 12 %s t timer
Koketid 25 minutter min
Total tid 12 %s t timer 25 minutter min
Hva lager du Dessert
Kjøkken French
Porsjoner 4 Porsjoner
Ingredienser
- 100 g smør romtemperert
- 105 g hvetemel
- 3 g salt
- 65 g melis
- 25 g mandler kan bruke mandelmel
- 3 stk egg
- 1 stk lime
- 1 stk vaniljestang
- 10 g sukker
- 1,5 dl fløte
- 3 ss Tranebærebalsamico kan erstattes med Sitron- eller Eplebalsamico
- 2 stk epler
- 2 ss Hverdagsolje
- Sort Kampot pepper nykvernet
- Høstolje
Instruksjoner
- Miks mandler og melis sammen i en food prosessor
- Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt
- Tilsett deretter 2 stk eggeplommer, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen, men ikke for lenge
- Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer
- Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i en paiform. Stikk bunnen med en gaffel. Sett til side
- Skrell og del eplene i store terninger, cirka 1,5 cm bredde
- Bland eplebiter med tranebærbalsamico og smak til med nykvernet Sort Kampot pepper. La de marinere i minst 15 min
- Visp sammen egg og sukker og tilsett fløte. Visp alt sammen godt med 1 ss Tranebærbalsamico. Sett i kjøleskapet
- Stek eplene på medium varme i en stekepanne med hverdagsolje i 2-3 minutter. La de kjøle til romtemperatur
- Forvarm ovnen til 175 grader
- Ha epler på deigen og deretter fyllet. Stek terten i 25 minutter
- Før servering, dryss på med melis og ringl over med høstolje
Tid Jeg har all tid i verden
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!