Min profil

Epleterte fra Normandie tranebaerbalsamico

EPLEKAKE FRA NORMANDIE

En verdig avslutting på et godt måltid eller bare for seg selv ved siden av kaffekoppen.
Ingen rating
Forberedelsestid 12 %s t
Koketid 25 minutter
Total tid 12 %s t 25 minutter
Hva lager du Dessert
Kjøkken French
Porsjoner 4 Porsjoner

Ingredienser
  

Instruksjoner
 

  • Miks mandler og melis sammen i en food prosessor
  • Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt
  • Tilsett deretter 2 stk eggeplommer, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen, men ikke for lenge
  • Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer
  • Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i en paiform. Stikk bunnen med en gaffel. Sett til side
  • Skrell og del eplene i store terninger, cirka 1,5 cm bredde
  • Bland eplebiter med tranebærbalsamico og smak til med nykvernet Sort Kampot pepper. La de marinere i minst 15 min
  • Visp sammen egg og sukker og tilsett fløte. Visp alt sammen godt med 1 ss Tranebærbalsamico. Sett i kjøleskapet
  • Stek eplene på medium varme i en stekepanne med hverdagsolje i 2-3 minutter. La de kjøle til romtemperatur
  • Forvarm ovnen til 175 grader
  • Ha epler på deigen og deretter fyllet. Stek terten i 25 minutter
  • Før servering, dryss på med melis og ringl over med høstolje
Tid Jeg har all tid i verden
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!

Epleterte fra Normandie tranebaerbalsamico

EPLEKAKE FRA NORMANDIE

En verdig avslutting på et godt måltid eller bare for seg selv ved siden av kaffekoppen.
Ingen rating
Forberedelsestid 12 %s t
Koketid 25 minutter
Total tid 12 %s t 25 minutter
Hva lager du Dessert
Kjøkken French
Porsjoner 4 Porsjoner

Ingredienser
  

Instruksjoner
 

  • Miks mandler og melis sammen i en food prosessor
  • Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt
  • Tilsett deretter 2 stk eggeplommer, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen, men ikke for lenge
  • Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer
  • Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i en paiform. Stikk bunnen med en gaffel. Sett til side
  • Skrell og del eplene i store terninger, cirka 1,5 cm bredde
  • Bland eplebiter med tranebærbalsamico og smak til med nykvernet Sort Kampot pepper. La de marinere i minst 15 min
  • Visp sammen egg og sukker og tilsett fløte. Visp alt sammen godt med 1 ss Tranebærbalsamico. Sett i kjøleskapet
  • Stek eplene på medium varme i en stekepanne med hverdagsolje i 2-3 minutter. La de kjøle til romtemperatur
  • Forvarm ovnen til 175 grader
  • Ha epler på deigen og deretter fyllet. Stek terten i 25 minutter
  • Før servering, dryss på med melis og ringl over med høstolje
Tid Jeg har all tid i verden
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!