Bestill innen 16. desember for å få varene før julaften!

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

EPLEKAKE FRA NORMANDIE

En verdig avslutting på et godt måltid eller bare for seg selv ved siden av kaffekoppen.

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert
Enkel
4

Porsjoner

En verdig avslutting på et godt måltid eller bare for seg selv ved siden av kaffekoppen.

100 g

smør

105 g

hvetemel

3 g

salt

65 g

melis

25 g

mandler

3 stk

egg

1 stk

egg

1 stk

vaniljestang

10 g

sukker

1.5 dl

fløte

3 ss

Tranebærebalsamico

2 stk

Tranebærebalsamico

2 ss

Hverdagsolje

Sort Kampot pepper

Høstolje

1. 

Miks mandler og melis sammen i en food prosessor


2. 

Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt


3. 

Tilsett deretter 2 stk eggeplommer, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen, men ikke for lenge


4. 

Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer


5. 

Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i en paiform. Stikk bunnen med en gaffel. Sett til side


6. 

Skrell og del eplene i store terninger, cirka 1,5 cm bredde


7. 

Bland eplebiter med tranebærbalsamico og smak til med nykvernet Sort Kampot pepper. La de marinere i minst 15 min


8. 

Visp sammen egg og sukker og tilsett fløte. Visp alt sammen godt med 1 ss Tranebærbalsamico. Sett i kjøleskapet


9. 

Stek eplene på medium varme i en stekepanne med hverdagsolje i 2-3 minutter. La de kjøle til romtemperatur


10. 

Forvarm ovnen til 175 grader


11. 

Ha epler på deigen og deretter fyllet. Stek terten i 25 minutter


12. 

Før servering, dryss på med melis og ringl over med høstolje


Tilberedning

1. 

Miks mandler og melis sammen i en food prosessor


2. 

Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt


3. 

Tilsett deretter 2 stk eggeplommer, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen, men ikke for lenge


4. 

Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer


5. 

Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i en paiform. Stikk bunnen med en gaffel. Sett til side


6. 

Skrell og del eplene i store terninger, cirka 1,5 cm bredde


7. 

Bland eplebiter med tranebærbalsamico og smak til med nykvernet Sort Kampot pepper. La de marinere i minst 15 min


8. 

Visp sammen egg og sukker og tilsett fløte. Visp alt sammen godt med 1 ss Tranebærbalsamico. Sett i kjøleskapet


9. 

Stek eplene på medium varme i en stekepanne med hverdagsolje i 2-3 minutter. La de kjøle til romtemperatur


10. 

Forvarm ovnen til 175 grader


11. 

Ha epler på deigen og deretter fyllet. Stek terten i 25 minutter


12. 

Før servering, dryss på med melis og ringl over med høstolje


ingredienser

100 g

smør

105 g

hvetemel

3 g

salt

65 g

melis

25 g

mandler

3 stk

egg

1 stk

egg

1 stk

vaniljestang

10 g

sukker

1.5 dl

fløte

3 ss

Tranebærebalsamico

2 stk

Tranebærebalsamico

2 ss

Hverdagsolje

Sort Kampot pepper

Høstolje

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer