En verdig avslutting på et godt måltid eller bare for seg selv ved siden av kaffekoppen.
En verdig avslutting på et godt måltid eller bare for seg selv ved siden av kaffekoppen.
smør
hvetemel
salt
melis
mandler
egg
egg
vaniljestang
sukker
fløte
Tranebærebalsamico
Tranebærebalsamico
Hverdagsolje
Sort Kampot pepper
Høstolje
Miks mandler og melis sammen i en food prosessor
Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt
Tilsett deretter 2 stk eggeplommer, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen, men ikke for lenge
Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer
Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i en paiform. Stikk bunnen med en gaffel. Sett til side
Skrell og del eplene i store terninger, cirka 1,5 cm bredde
Bland eplebiter med tranebærbalsamico og smak til med nykvernet Sort Kampot pepper. La de marinere i minst 15 min
Visp sammen egg og sukker og tilsett fløte. Visp alt sammen godt med 1 ss Tranebærbalsamico. Sett i kjøleskapet
Stek eplene på medium varme i en stekepanne med hverdagsolje i 2-3 minutter. La de kjøle til romtemperatur
Forvarm ovnen til 175 grader
Ha epler på deigen og deretter fyllet. Stek terten i 25 minutter
Før servering, dryss på med melis og ringl over med høstolje
Tilberedning
Miks mandler og melis sammen i en food prosessor
Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt
Tilsett deretter 2 stk eggeplommer, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen, men ikke for lenge
Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer
Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i en paiform. Stikk bunnen med en gaffel. Sett til side
Skrell og del eplene i store terninger, cirka 1,5 cm bredde
Bland eplebiter med tranebærbalsamico og smak til med nykvernet Sort Kampot pepper. La de marinere i minst 15 min
Visp sammen egg og sukker og tilsett fløte. Visp alt sammen godt med 1 ss Tranebærbalsamico. Sett i kjøleskapet
Stek eplene på medium varme i en stekepanne med hverdagsolje i 2-3 minutter. La de kjøle til romtemperatur
Forvarm ovnen til 175 grader
Ha epler på deigen og deretter fyllet. Stek terten i 25 minutter
Før servering, dryss på med melis og ringl over med høstolje
ingredienser
smør
hvetemel
salt
melis
mandler
egg
egg
vaniljestang
sukker
fløte
Tranebærebalsamico
Tranebærebalsamico
Hverdagsolje
Sort Kampot pepper
Høstolje
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699