CRÈME BRÛLÉE MED APPELSIN

Crème brûlée er klassikeren vi ikke går lei av! Denne varianten bærer et særpreg med innslag fra vårt pepper samt smaksatte olje og balsamico!
OL27B61
Forberedelsestid 1 Dag
Koketid 1 %s t 40 minutter
Total tid 1 Dag 1 %s t 40 minutter
Porsjoner 4 porsjoner
Hva lager du Dessert

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Vask appelsinene og rasp appelsinskall
  • Varm opp fløten med 1 vaniljestang og litt nykvernet voatsiperifery-pepper, kjøl ned. Hvis du har tid: la fløten med vaniljestang og pepper stå i 24 timer
  • Bland sukker med appelsinskall
  • Bland deretter sukkeret med eggeplommene og tilsett fløteblandingen
  • Hell blandingen i små ildfaste former, som du har i vannbad, og stek i ovnen på 110 grader, i cirka 30-45 minutter. Kjøl ned
  • Skrell appelsinene og lag fine fileter av dem
  • Bland disse appelsinene med mandarinolje, blodappelsinbalsamico og frøene av vaniljestang. Sett til side i romtemperatur i minst 1 time
  • Dryss brunt sukker over crème bruléen og sett de så høyt som mulig i ovnen, på grillfunksjonen. Sukkeret skal karamelliseres. Om du har; bruk gjerne en brenner istedenfor ovnen
  • Server med marinert appelsin som tilbehør

Merknader

*Mandarinolje kan erstattes med Grønn sitronolje eller Gul sitronolje
**Blodappelsinbalsamico kan erstattes med Sitronbalsamico eller Hvit balsamico

Tilberedning
 

  • Vask appelsinene og rasp appelsinskall
  • Varm opp fløten med 1 vaniljestang og litt nykvernet voatsiperifery-pepper, kjøl ned. Hvis du har tid: la fløten med vaniljestang og pepper stå i 24 timer
  • Bland sukker med appelsinskall
  • Bland deretter sukkeret med eggeplommene og tilsett fløteblandingen
  • Hell blandingen i små ildfaste former, som du har i vannbad, og stek i ovnen på 110 grader, i cirka 30-45 minutter. Kjøl ned
  • Skrell appelsinene og lag fine fileter av dem
  • Bland disse appelsinene med mandarinolje, blodappelsinbalsamico og frøene av vaniljestang. Sett til side i romtemperatur i minst 1 time
  • Dryss brunt sukker over crème bruléen og sett de så høyt som mulig i ovnen, på grillfunksjonen. Sukkeret skal karamelliseres. Om du har; bruk gjerne en brenner istedenfor ovnen
  • Server med marinert appelsin som tilbehør

Merknader

*Mandarinolje kan erstattes med Grønn sitronolje eller Gul sitronolje
**Blodappelsinbalsamico kan erstattes med Sitronbalsamico eller Hvit balsamico
Loading...