Crème brûlée er klassikeren vi ikke går lei av! Denne varianten bærer et særpreg med innslag fra vårt pepper samt smaksatte olje og balsamico!
Crème brûlée er klassikeren vi ikke går lei av! Denne varianten bærer et særpreg med innslag fra vårt pepper samt smaksatte olje og balsamico!
eggeplommer
sukker
vaniljestenger
fløte
nykvernet sort Voatsiperifery-pepper
økologiske appelsiner
Mandarinolje*
Blodappelsinbalsamico**
brunt sukker
Vask appelsinene og rasp appelsinskall
Varm opp fløten med 1 vaniljestang og litt nykvernet voatsiperifery-pepper, kjøl ned. Hvis du har tid: la fløten med vaniljestang og pepper stå i 24 timer
Bland sukker med appelsinskall
Bland deretter sukkeret med eggeplommene og tilsett fløteblandingen
Hell blandingen i små ildfaste former, som du har i vannbad, og stek i ovnen på 110 grader, i cirka 30-45 minutter. Kjøl ned
Skrell appelsinene og lag fine fileter av dem
Bland disse appelsinene med mandarinolje, blodappelsinbalsamico og frøene av vaniljestang. Sett til side i romtemperatur i minst 1 time
Dryss brunt sukker over crème bruléen og sett de så høyt som mulig i ovnen, på grillfunksjonen. Sukkeret skal karamelliseres. Om du har, bruk gjerne en brenner istedenfor ovnen
Server med marinert appelsin som tilbehør
Tilberedning
Vask appelsinene og rasp appelsinskall
Varm opp fløten med 1 vaniljestang og litt nykvernet voatsiperifery-pepper, kjøl ned. Hvis du har tid: la fløten med vaniljestang og pepper stå i 24 timer
Bland sukker med appelsinskall
Bland deretter sukkeret med eggeplommene og tilsett fløteblandingen
Hell blandingen i små ildfaste former, som du har i vannbad, og stek i ovnen på 110 grader, i cirka 30-45 minutter. Kjøl ned
Skrell appelsinene og lag fine fileter av dem
Bland disse appelsinene med mandarinolje, blodappelsinbalsamico og frøene av vaniljestang. Sett til side i romtemperatur i minst 1 time
Dryss brunt sukker over crème bruléen og sett de så høyt som mulig i ovnen, på grillfunksjonen. Sukkeret skal karamelliseres. Om du har, bruk gjerne en brenner istedenfor ovnen
Server med marinert appelsin som tilbehør
ingredienser
eggeplommer
sukker
vaniljestenger
fløte
nykvernet sort Voatsiperifery-pepper
økologiske appelsiner
Mandarinolje*
Blodappelsinbalsamico**
brunt sukker