Min profil

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

CÆSARSALAT MED PASJONSFRUKTVINAIGRETTE

Cæsarsalat med en vri! Her har vi byttet ut den tradisjonelle dressingen med pasjonsfruktvinaigrette. Nydelig i sommervarmen og perfekt som lunsj eller en lettere middag.

Totaltid: 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Lunsj, Salat
Enkel
4

Porsjoner

Cæsarsalat med en vri! Her har vi byttet ut den tradisjonelle dressingen med pasjonsfruktvinaigrette. Nydelig i sommervarmen og perfekt som lunsj eller en lettere middag.

VINAIGRETTE:

3 ss

Sommerolje

3 ss

Balsamico med pasjonsfrukt

3 ts

Sennep med balsamico og honning

3 ss

rømme

3 klyper

Urtesalt til salat og pasta

SALAT:

400 g

kyllingfilet

Urtesalt til kjøtt

Nykvernet timut pepper

5 klyper

Provenceurter

1.5 ss

Hverdagsolje

4

egg

Fransk landbrød i skiver

Romanosalat

Parmesan

Sommerolje

1. 

Bland alle ingrediensene til vinaigretten sammen og smak til med urtesalt til salat & pasta.


2. 

Forvarm ovnen til 150 grader.


3. 

Del landbrødskivene i terninger.


4. 

Bland sammen 1 ss hverdagsolje med Provenceurter i en bolle, ha landbrødterningene oppi blandingen.


5. 

Fordel terningene i en langpanne og stek de i ovnen i ca. 10-15 minutter.


6. 

Bland sammen urtesalt til kjøtt med Timut-pepper. Gni inn kyllingfileten med salt og pepper.


7. 

Stek kyllingfileten på medium varme. La den hvile i 10 minutter etter steking før den skjæres i skiver.


8. 

Kok eggene i 10 minutter med litt salt. Kjøl de ned og del de i båter.


9. 

Ha romanosalat, kyllingskivene, krutongene og eggene på tallerkenene.


10. 

Ha tynne skiver med parmesan over salaten og ringle over cirka 1 ss sommerolje.


11. 

Til slutt ringler du over 1 ss vinaigrette av pasjonsfruktbalsamico.


Tilberedning

1. 

Bland alle ingrediensene til vinaigretten sammen og smak til med urtesalt til salat & pasta.


2. 

Forvarm ovnen til 150 grader.


3. 

Del landbrødskivene i terninger.


4. 

Bland sammen 1 ss hverdagsolje med Provenceurter i en bolle, ha landbrødterningene oppi blandingen.


5. 

Fordel terningene i en langpanne og stek de i ovnen i ca. 10-15 minutter.


6. 

Bland sammen urtesalt til kjøtt med Timut-pepper. Gni inn kyllingfileten med salt og pepper.


7. 

Stek kyllingfileten på medium varme. La den hvile i 10 minutter etter steking før den skjæres i skiver.


8. 

Kok eggene i 10 minutter med litt salt. Kjøl de ned og del de i båter.


9. 

Ha romanosalat, kyllingskivene, krutongene og eggene på tallerkenene.


10. 

Ha tynne skiver med parmesan over salaten og ringle over cirka 1 ss sommerolje.


11. 

Til slutt ringler du over 1 ss vinaigrette av pasjonsfruktbalsamico.


ingredienser

VINAIGRETTE:

3 ss

Sommerolje

3 ss

Balsamico med pasjonsfrukt

3 ts

Sennep med balsamico og honning

3 ss

rømme

3 klyper

Urtesalt til salat og pasta

SALAT:

400 g

kyllingfilet

Urtesalt til kjøtt

Nykvernet timut pepper

5 klyper

Provenceurter

1.5 ss

Hverdagsolje

4

egg

Fransk landbrød i skiver

Romanosalat

Parmesan

Sommerolje

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer