BLÅSKJELL MED TOMATBASERT MIDDELHAVSSAUS

Smakfull rett med blåskjell og tomat. Passer like godt om vinteren som en sommerkveld.
DSC
Forberedelsestid 25 minutter
Koketid 20 minutter
Total tid 45 minutter
Porsjoner 4 porsjoner
Hva lager du Lunsj, Middag
Kjøkken Mediterranean

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Vask blåskjellene godt og fjern de som er allerede er åpnet
  • Kutt løk i terninger, finhakk hvitløk og strimle 2 av 3 basilikumblader
  • Ha hverdagsolje i en stor kasserolle og varm opp til medium varme
  • Stek løken blank i 2-3 minutter uten at den får farge, tilsett hvitløk og fortsett å steke i ca. 1 minutt
  • Tilsett tomater, stilker av timian og 1 stilk rosmarin. Rør alt godt sammen, smak til med pepper og fortsett å koke på svak varme i 15 minutter med lokk
  • Mot slutten av koketiden, rør inn 2 ss balsamico og 2 ss olivenolje
  • Øk varmen på tomatblandingen og tilsett blåskjellene. Bland godt etter 3 minutter, og fortsett å koke 2 minutter til
  • Ha blåskjellene i 4 dype tallerkener, fjern stilkene fra timian og rosmarin og de tomme blåskjellskallene
  • Ha tomatblandingen over blåskjellene og dander med resten av basilikumbladene
  • Server umiddelbart
    DSC
Olivier Pean

Ingredienser

Ingredienser
  

*Balansert olivenolje kan erstattes med Basilikumolje

    Tilberedning
     

    • Vask blåskjellene godt og fjern de som er allerede er åpnet
    • Kutt løk i terninger, finhakk hvitløk og strimle 2 av 3 basilikumblader
    • Ha hverdagsolje i en stor kasserolle og varm opp til medium varme
    • Stek løken blank i 2-3 minutter uten at den får farge, tilsett hvitløk og fortsett å steke i ca. 1 minutt
    • Tilsett tomater, stilker av timian og 1 stilk rosmarin. Rør alt godt sammen, smak til med pepper og fortsett å koke på svak varme i 15 minutter med lokk
    • Mot slutten av koketiden, rør inn 2 ss balsamico og 2 ss olivenolje
    • Øk varmen på tomatblandingen og tilsett blåskjellene. Bland godt etter 3 minutter, og fortsett å koke 2 minutter til
    • Ha blåskjellene i 4 dype tallerkener, fjern stilkene fra timian og rosmarin og de tomme blåskjellskallene
    • Ha tomatblandingen over blåskjellene og dander med resten av basilikumbladene
    • Server umiddelbart
      DSC
    Olivier Pean
    Loading...