Smakfull rett med blåskjell og tomat. Passer like godt om vinteren som en sommerkveld.
Smakfull rett med blåskjell og tomat. Passer like godt om vinteren som en sommerkveld.
blåskjell
hele tomater uten skinn
hvitløk
løk
basilikumstilker
timianstilker
rosmarinstilk
Hverdagsolje
rød Phu Quoc pepper
Balansert olivenolje*
Tomat- & basilikumbalsamico
Vask blåskjellene godt og fjern de som er allerede er åpnet
Kutt løk i terninger, finhakk hvitløk og strimle 2 av 3 basilikumblader
Ha hverdagsolje i en stor kasserolle og varm opp til medium varme
Stek løken blank i 2-3 minutter uten at den får farge, tilsett hvitløk og fortsett å steke i ca. 1 minutt
Tilsett tomater, stilker av timian og 1 stilk rosmarin. Rør alt godt sammen, smak til med pepper og fortsett å koke på svak varme i 15 minutter med lokk
Mot slutten av koketiden, rør inn 2 ss balsamico og 2 ss olivenolje
Øk varmen på tomatblandingen og tilsett blåskjellene. Bland godt etter 3 minutter, og fortsett å koke 2 minutter til
Ha blåskjellene i 4 dype tallerkener, fjern stilkene fra timian og rosmarin og de tomme blåskjellskallene
Ha tomatblandingen over blåskjellene og dander med resten av basilikumbladene
Server umiddelbart
Tilberedning
Vask blåskjellene godt og fjern de som er allerede er åpnet
Kutt løk i terninger, finhakk hvitløk og strimle 2 av 3 basilikumblader
Ha hverdagsolje i en stor kasserolle og varm opp til medium varme
Stek løken blank i 2-3 minutter uten at den får farge, tilsett hvitløk og fortsett å steke i ca. 1 minutt
Tilsett tomater, stilker av timian og 1 stilk rosmarin. Rør alt godt sammen, smak til med pepper og fortsett å koke på svak varme i 15 minutter med lokk
Mot slutten av koketiden, rør inn 2 ss balsamico og 2 ss olivenolje
Øk varmen på tomatblandingen og tilsett blåskjellene. Bland godt etter 3 minutter, og fortsett å koke 2 minutter til
Ha blåskjellene i 4 dype tallerkener, fjern stilkene fra timian og rosmarin og de tomme blåskjellskallene
Ha tomatblandingen over blåskjellene og dander med resten av basilikumbladene
Server umiddelbart
ingredienser
blåskjell
hele tomater uten skinn
hvitløk
løk
basilikumstilker
timianstilker
rosmarinstilk
Hverdagsolje
rød Phu Quoc pepper
Balansert olivenolje*
Tomat- & basilikumbalsamico
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 899