Vask blåskjellene godt og fjern de som er allerede er åpnet
Kutt løk i terninger, finhakk hvitløk og strimle 2 av 3 basilikumblader
Ha hverdagsolje i en stor kasserolle og varm opp til medium varme
Stek løken blank i 2-3 minutter uten at den får farge, tilsett hvitløk og fortsett å steke i ca. 1 minutt
Tilsett tomater, stilker av timian og 1 stilk rosmarin. Rør alt godt sammen, smak til med pepper og fortsett å koke på svak varme i 15 minutter med lokk
Mot slutten av koketiden, rør inn 2 ss balsamico og 2 ss olivenolje
Øk varmen på tomatblandingen og tilsett blåskjellene. Bland godt etter 3 minutter, og fortsett å koke 2 minutter til
Ha blåskjellene i 4 dype tallerkener, fjern stilkene fra timian og rosmarin og de tomme blåskjellskallene
Ha tomatblandingen over blåskjellene og dander med resten av basilikumbladene
Server umiddelbart