Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!

BERLINERBOLLER MED BRINGEBÆR

Søte, saftige og deilige berlinerboller fylt med syltetøy med bringebær og pasjonsfrukt.
Ingen rating
Forberedelsestid 15 minutter
Koketid 4 minutter
Hva lager du Bakst, Dessert

Instruksjoner
 

  • I kjøkkenmaskin: bland sammen romtemperert melk, egg, fint salt, sitronskall og sukker i bakebollen. Bland sammen.
  • Bland sammen mel og gjær og hell det over den flytende blandingen.
  • Bruk deigkrok og kjør deigen på middels hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten til deigen løsner fra sidene av bollen. Del det romtempererte i terninger og tilsett gradvis. Fortsett å elte deigen frem til smøret er jobbet inn.
  • Ha deigen over i en ren bolle, dekk til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
  • Dryss et lett lag med mel på kjøkkenbenken, og del deigen i 10 emner. Form de runde, og la de etterheve på et bakebrett kledd med bakepapir i 30 minutter. PS: pass på å ha god avstand mellom bollene.
  • Varm smaksnøytral olje i en kjele. Oljen skal ha en temperatur på 170 °C. Bruser det rundt en tresleiv når du stikker den i oljen er den passe varm. Vær veldig forsiktig når du varmer opp olje. Ha gjerne et lokk i nærheten og dekk til med det hvis det begynner å brenne i oljen.
  • Senk bollene nedi og friter i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på kjøkkenpapir slik at fettet absorberes, og strø over sukker.
  • Når bollene er avkjølt, fyll en sprøytepose med syltetøy og fyll bollene.
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!

BERLINERBOLLER MED BRINGEBÆR

Søte, saftige og deilige berlinerboller fylt med syltetøy med bringebær og pasjonsfrukt.
Ingen rating
Forberedelsestid 15 minutter
Koketid 4 minutter
Hva lager du Bakst, Dessert

Instruksjoner
 

  • I kjøkkenmaskin: bland sammen romtemperert melk, egg, fint salt, sitronskall og sukker i bakebollen. Bland sammen.
  • Bland sammen mel og gjær og hell det over den flytende blandingen.
  • Bruk deigkrok og kjør deigen på middels hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten til deigen løsner fra sidene av bollen. Del det romtempererte i terninger og tilsett gradvis. Fortsett å elte deigen frem til smøret er jobbet inn.
  • Ha deigen over i en ren bolle, dekk til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
  • Dryss et lett lag med mel på kjøkkenbenken, og del deigen i 10 emner. Form de runde, og la de etterheve på et bakebrett kledd med bakepapir i 30 minutter. PS: pass på å ha god avstand mellom bollene.
  • Varm smaksnøytral olje i en kjele. Oljen skal ha en temperatur på 170 °C. Bruser det rundt en tresleiv når du stikker den i oljen er den passe varm. Vær veldig forsiktig når du varmer opp olje. Ha gjerne et lokk i nærheten og dekk til med det hvis det begynner å brenne i oljen.
  • Senk bollene nedi og friter i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på kjøkkenpapir slik at fettet absorberes, og strø over sukker.
  • Når bollene er avkjølt, fyll en sprøytepose med syltetøy og fyll bollene.
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!