Denne oppskriften på Baba Ganoush er utviklet @juliesmatblogg og vi anbefaler på det varmeste å prøve denne hjemme. I denne oppskriften får du også mulighet til å lære mer om hvordan milde, balanserte og intense olivenoljer brukes forskjellig i matlaging.
Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok
Tilberedning
BABA GANOUSH
Forvarm ovnen til maks temperatur med grillelementet på
Vask og tørk auberginen. Prikk hull med gaffel gjennom skinnet. Legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form. Sett inn i stekeovnen. Stek 20 minutter, før du snur på auberginen og steker videre i 20 minutter. De skal bli litt brent og falle helt sammen
Kjøl litt ned. Skjær av toppen og del auberginen i to på langs. Skrap ut auberginekjøttet med to skjeer. Skjær det i grove biter og ha det over i en bolle. Mos med en gaffel. Det skal være litt klumpete! Tilsett most hvitløk, sitronsaft, tahini og olivenolje. Smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft. Ha det over i en serveringsskål
Rens granateplet. Jeg skjær først av toppen, for så å skjære skallet i båter. Da er det enkelt å “brekke” av en hel båt og så plukke ut kjernene. For å unngå søl kan de plukkes i en bakebolle under vann
Finhakk mynte og dryss over sammen med en håndfull granateplekjerner. Drypp til slutt litt ekstra olivenolje over
MYKE FLATBRØD
Bland sammen mel, havsalt og bakepulver i en stor bakebolle. Tilsett olivenolje, yoghurt og honning. Rør sammen til en smuldrete deig med en sleiv eller slikkepott
Dryss litt mel på bakebenken og vipp deigen ut. Samle og elt deigen for hånd i 5 minutter, eller til den er smidig. Del deigen i 8 og form til boller, la dem hvile under et kjøkkenhåndkle i 15-20 minutter
Kjevle ut hver bolle til ½ cm tykke flate brød. Pensle med olivenolje på begge sider. Stek flatbrødene i en varm og tørr stekepanne til de får en gyllen stekeskorpe på hver side, ca 2-3 minutter. La dem hvile under et kjøkkenhåndkle til servering
TOMATSALAT
Vask tomatene, og del dem i skiver eller båter. Legg utover et flatt serveringsfat. Smuldre fetaost over
Blant sammen flytende honning, havsalt og olivenolje. Hell over salaten. Topp med frisk oregano
Forvarm ovnen til maks temperatur med grillelementet på
Vask og tørk auberginen. Prikk hull med gaffel gjennom skinnet. Legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form. Sett inn i stekeovnen. Stek 20 minutter, før du snur på auberginen og steker videre i 20 minutter. De skal bli litt brent og falle helt sammen
Kjøl litt ned. Skjær av toppen og del auberginen i to på langs. Skrap ut auberginekjøttet med to skjeer. Skjær det i grove biter og ha det over i en bolle. Mos med en gaffel. Det skal være litt klumpete! Tilsett most hvitløk, sitronsaft, tahini og olivenolje. Smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft. Ha det over i en serveringsskål
Rens granateplet. Jeg skjær først av toppen, for så å skjære skallet i båter. Da er det enkelt å “brekke” av en hel båt og så plukke ut kjernene. For å unngå søl kan de plukkes i en bakebolle under vann
Finhakk mynte og dryss over sammen med en håndfull granateplekjerner. Drypp til slutt litt ekstra olivenolje over
MYKE FLATBRØD
Bland sammen mel, havsalt og bakepulver i en stor bakebolle. Tilsett olivenolje, yoghurt og honning. Rør sammen til en smuldrete deig med en sleiv eller slikkepott
Dryss litt mel på bakebenken og vipp deigen ut. Samle og elt deigen for hånd i 5 minutter, eller til den er smidig. Del deigen i 8 og form til boller, la dem hvile under et kjøkkenhåndkle i 15-20 minutter
Kjevle ut hver bolle til ½ cm tykke flate brød. Pensle med olivenolje på begge sider. Stek flatbrødene i en varm og tørr stekepanne til de får en gyllen stekeskorpe på hver side, ca 2-3 minutter. La dem hvile under et kjøkkenhåndkle til servering
TOMATSALAT
Vask tomatene, og del dem i skiver eller båter. Legg utover et flatt serveringsfat. Smuldre fetaost over
Blant sammen flytende honning, havsalt og olivenolje. Hell over salaten. Topp med frisk oregano