BABA GANOUSH

Denne oppskriften på Baba Ganoush er utviklet @juliesmatblogg og vi anbefaler på det varmeste å prøve denne hjemme. I denne oppskriften får du også mulighet til å lære mer om hvordan milde, balanserte og intense olivenoljer brukes forskjellig i matlaging.
baba ganoush
Total tid 2 %s t
Porsjoner 4 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

BABA GANOUSH

  • Forvarm ovnen til maks temperatur med grillelementet på
  • Vask og tørk auberginen. Prikk hull med gaffel gjennom skinnet. Legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form. Sett inn i stekeovnen. Stek 20 minutter, før du snur på auberginen og steker videre i 20 minutter. De skal bli litt brent og falle helt sammen
  • Kjøl litt ned. Skjær av toppen og del auberginen i to på langs. Skrap ut auberginekjøttet med to skjeer. Skjær det i grove biter og ha det over i en bolle. Mos med en gaffel. Det skal være litt klumpete! Tilsett most hvitløk, sitronsaft, tahini og olivenolje. Smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft. Ha det over i en serveringsskål
  • Rens granateplet. Jeg skjær først av toppen, for så å skjære skallet i båter. Da er det enkelt å “brekke” av en hel båt og så plukke ut kjernene. For å unngå søl kan de plukkes i en bakebolle under vann
  • Finhakk mynte og dryss over sammen med en håndfull granateplekjerner. Drypp til slutt litt ekstra olivenolje over

MYKE FLATBRØD

  • Bland sammen mel, havsalt og bakepulver i en stor bakebolle. Tilsett olivenolje, yoghurt og honning. Rør sammen til en smuldrete deig med en sleiv eller slikkepott
  • Dryss litt mel på bakebenken og vipp deigen ut. Samle og elt deigen for hånd i 5 minutter, eller til den er smidig. Del deigen i 8 og form til boller, la dem hvile under et kjøkkenhåndkle i 15-20 minutter
  • Kjevle ut hver bolle til ½ cm tykke flate brød. Pensle med olivenolje på begge sider. Stek flatbrødene i en varm og tørr stekepanne til de får en gyllen stekeskorpe på hver side, ca 2-3 minutter. La dem hvile under et kjøkkenhåndkle til servering

TOMATSALAT

  • Vask tomatene, og del dem i skiver eller båter. Legg utover et flatt serveringsfat. Smuldre fetaost over
  • Blant sammen flytende honning, havsalt og olivenolje. Hell over salaten. Topp med frisk oregano
    baba ganoush
@juliesmatblogg

Tilberedning
 

BABA GANOUSH

  • Forvarm ovnen til maks temperatur med grillelementet på
  • Vask og tørk auberginen. Prikk hull med gaffel gjennom skinnet. Legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form. Sett inn i stekeovnen. Stek 20 minutter, før du snur på auberginen og steker videre i 20 minutter. De skal bli litt brent og falle helt sammen
  • Kjøl litt ned. Skjær av toppen og del auberginen i to på langs. Skrap ut auberginekjøttet med to skjeer. Skjær det i grove biter og ha det over i en bolle. Mos med en gaffel. Det skal være litt klumpete! Tilsett most hvitløk, sitronsaft, tahini og olivenolje. Smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft. Ha det over i en serveringsskål
  • Rens granateplet. Jeg skjær først av toppen, for så å skjære skallet i båter. Da er det enkelt å “brekke” av en hel båt og så plukke ut kjernene. For å unngå søl kan de plukkes i en bakebolle under vann
  • Finhakk mynte og dryss over sammen med en håndfull granateplekjerner. Drypp til slutt litt ekstra olivenolje over

MYKE FLATBRØD

  • Bland sammen mel, havsalt og bakepulver i en stor bakebolle. Tilsett olivenolje, yoghurt og honning. Rør sammen til en smuldrete deig med en sleiv eller slikkepott
  • Dryss litt mel på bakebenken og vipp deigen ut. Samle og elt deigen for hånd i 5 minutter, eller til den er smidig. Del deigen i 8 og form til boller, la dem hvile under et kjøkkenhåndkle i 15-20 minutter
  • Kjevle ut hver bolle til ½ cm tykke flate brød. Pensle med olivenolje på begge sider. Stek flatbrødene i en varm og tørr stekepanne til de får en gyllen stekeskorpe på hver side, ca 2-3 minutter. La dem hvile under et kjøkkenhåndkle til servering

TOMATSALAT

  • Vask tomatene, og del dem i skiver eller båter. Legg utover et flatt serveringsfat. Smuldre fetaost over
  • Blant sammen flytende honning, havsalt og olivenolje. Hell over salaten. Topp med frisk oregano
    baba ganoush
@juliesmatblogg
Loading...