Frisk, fargerik og full av smak – denne salaten med søte appelsiner, rødbeter og Saba druemost er en hyllest til det beste av vinterens råvarer. Perfekt som forrett, siderett eller en lett lunsj, og garantert en rett som vekker begeistring rundt bordet.
Frisk, fargerik og full av smak – denne salaten med søte appelsiner, rødbeter og Saba druemost er en hyllest til det beste av vinterens råvarer. Perfekt som forrett, siderett eller en lett lunsj, og garantert en rett som vekker begeistring rundt bordet.
kokte rødbeter
appelsiner, pluss saften fra 1 appelsin
liten rødløk
spisskummenfrø
Saba druemost
FIRST Harvest olivenolje eller en annen intens olivenolje
sterk sennep
salt
pepper
mynteblader
Skrell de kokte rødbetene og skjær dem i veldig tynne skiver, gjerne med en mandolin.
Skrell appelsinene og skjær dem i tynne skiver.
Finhakk rødløken.
Dander skivene på en tallerken, annenhver appelsinskive og rødbetskive, med litt overlapp. Dryss rødløk over.
Knus spisskummenfrøene lett i en morter, og ha de i en bolle sammen med appelsinsaften, Saba druemost, FIRST Harvest olivenolje, sennep, salt og pepper. Visp det hele lett sammen.
Ringle dressingen over salaten, pynt med mynteblader og server.
Tilberedning
Skrell de kokte rødbetene og skjær dem i veldig tynne skiver, gjerne med en mandolin.
Skrell appelsinene og skjær dem i tynne skiver.
Finhakk rødløken.
Dander skivene på en tallerken, annenhver appelsinskive og rødbetskive, med litt overlapp. Dryss rødløk over.
Knus spisskummenfrøene lett i en morter, og ha de i en bolle sammen med appelsinsaften, Saba druemost, FIRST Harvest olivenolje, sennep, salt og pepper. Visp det hele lett sammen.
Ringle dressingen over salaten, pynt med mynteblader og server.
ingredienser
kokte rødbeter
appelsiner, pluss saften fra 1 appelsin
liten rødløk
spisskummenfrø
Saba druemost
FIRST Harvest olivenolje eller en annen intens olivenolje
sterk sennep
salt
pepper
mynteblader
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: