Bestill innen 16. desember for å få varene før julaften!

BERLINERBOLLER MED BRINGEBÆR

Foreberedelsestid: 15 min

Koketid: 4 min

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon

Bakst, Dessert

Enkel

Lagre til min samling

4

Porsjoner

Tilberedning

  1. I kjøkkenmaskin: bland sammen romtemperert melk, egg, fint salt, sitronskall og sukker i bakebollen. Bland sammen.
  2. Bland sammen mel og gjær og hell det over den flytende blandingen.
  3. Bruk deigkrok og kjør deigen på middels hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten til deigen løsner fra sidene av bollen. Del det romtempererte i terninger og tilsett gradvis. Fortsett å elte deigen frem til smøret er jobbet inn.
  4. Ha deigen over i en ren bolle, dekk til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
  5. Dryss et lett lag med mel på kjøkkenbenken, og del deigen i 10 emner. Form de runde, og la de etterheve på et bakebrett kledd med bakepapir i 30 minutter. PS: pass på å ha god avstand mellom bollene.
  6. Varm smaksnøytral olje i en kjele. Oljen skal ha en temperatur på 170 °C. Bruser det rundt en tresleiv når du stikker den i oljen er den passe varm. Vær veldig forsiktig når du varmer opp olje. Ha gjerne et lokk i nærheten og dekk til med det hvis det begynner å brenne i oljen.
  7. Senk bollene nedi og friter i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på kjøkkenpapir slik at fettet absorberes, og strø over sukker.
  8. Når bollene er avkjølt, fyll en sprøytepose med syltetøy og fyll bollene.
[printfriendly]

Ingridienser

  • 1 glass Syltetøy med bringebær & pasjonsfrukt
  • 350 g mel
  • 2 egg
  • 40 g sukker
  • 1,2 dl romtemperert melk
  • 5 g fersk gjær
  • skall fra 1 økologisk sitron
  • 5 g salt
  • 30 g mykt smør
  • 0,5 l nøytral olje til frityr
  • Sukker til å dekke smultringene
    sprøytepose

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

kr 149

Legg i handlekurv

Relaterte

Oppskrifter

Panna cotta er en tradisjonell, italiensk dessert med fløte og vanilje. Her har vi gjort en liten vri og byttet ut vaniljen

Hjemmelaget labneh med olivenpaté med tomat. Labneh er en ferskost laget av yoghurt og salt, og er mye brukt i Midt-Østen. Her

En frisk og lett fruktsalat med appelsin, dadler, pistasjnøtter og ricotta. Nydelig som dessert etter et litt tyngre måltid, eller når du