Olivenlunden til familien Iannotta ligger i Lazio, sør for Roma, Italia. Olivenlunden, som har vært i Lucias familie i tre generasjoner, ble startet av hennes bestefar. Lucias far tok over driften da Lucia enda var en liten jente. Lucia sier derfor at hun hele sitt liv, på den ene eller andre måten, alltid har vært involvert i produksjonen av olivenolje. Det var derimot ikke før etter at hun tok en utdannelse innen økonomi på universitetet at Lucia Iannotta bestemte seg for å ta over familiebedriften. I dag dyrker Lucia økologisk og hovedsakelig olivensorten Itrana.
Lucia sier at hemmeligheten bak den smakfulle olivenoljen er nettopp at de bruker organiske Itrana oliven fra deres egen olivenlund i produksjonen. Itrana olivenen har en robust og fruktig smak og har en nydelig lukt.
Olivenoljen er så god på smak i seg selv at Lucias favorittmåltid med den er å ringle den over duftene, nybakt brød med havsalt. «Noen ganger er de enkleste ting de mest smakfulle» sier hun.
Kjøp Iannotta her.
Lucia Iannotta