Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

HASSELNØTTKREM MED LEMON CURD OG SALT BANANKARAMELL

Her har vår kokk laget en nydelig dessert som kombinerer det søte, friske og salte!

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Dessert
Enkel
4

Porsjoner

Her har vår kokk laget en nydelig dessert som kombinerer det søte, friske og salte!

60 g

sukker

200 g

banan

0.4 dl

melk

2 klyper

Hasselnøttsalt

1 stk

banan

1 ss

Blodappelsinbalsamico

1 ss

sitronsaft

2 dl

kremfløte

2 ss

Lemon curd

4 ts

Gul sitronolje

4 ss

Hasselnøttkrem med olivenolje

ss

melk

Canistrelli med anis

Litt banan til pynt

1. 

Smelt sukker på medium varme i en kasserolle. Knus banan med en gaffel, og rør sammen med melk. Når karamellen har fått en lys farge, tilsett melk/banan og rør godt sammen. Bruk en stavmikser og kjør banankaramellblandingen glatt. Til slutt bland i Hasselnøttsalt og kjøl ned.


2. 

Kutt bananen i terninger og bland med sitronsaft og Blodappelsinbalsamico. Bruk en visp som morter for å knuse bananbitene forsiktig, ikke mos de helt, det skal være noen biter av banan


3. 

Pisk fløte til krem og vend forsiktig inn Lemon curd


4. 

Ha banankaramellen i en sprøytepose og fordel i 4 eller 8 små glass


5. 

Fordel banankompotten over karamellen og strø over knust Canistrelli med anis. Deretter fordel Lemon curd-krem i hvert glass og ha 1 ts Gul sitronolje over Lemon curd-kremen


6. 

Bland sammen melk og Hasselnøttkrem med olivenolje. Ha kremen i en sprøytepose og fordel over hvert glass.


7. 

Dander med banan og dryss over litt Hasselnøttsalt


Tilberedning

1. 

Smelt sukker på medium varme i en kasserolle. Knus banan med en gaffel, og rør sammen med melk. Når karamellen har fått en lys farge, tilsett melk/banan og rør godt sammen. Bruk en stavmikser og kjør banankaramellblandingen glatt. Til slutt bland i Hasselnøttsalt og kjøl ned.


2. 

Kutt bananen i terninger og bland med sitronsaft og Blodappelsinbalsamico. Bruk en visp som morter for å knuse bananbitene forsiktig, ikke mos de helt, det skal være noen biter av banan


3. 

Pisk fløte til krem og vend forsiktig inn Lemon curd


4. 

Ha banankaramellen i en sprøytepose og fordel i 4 eller 8 små glass


5. 

Fordel banankompotten over karamellen og strø over knust Canistrelli med anis. Deretter fordel Lemon curd-krem i hvert glass og ha 1 ts Gul sitronolje over Lemon curd-kremen


6. 

Bland sammen melk og Hasselnøttkrem med olivenolje. Ha kremen i en sprøytepose og fordel over hvert glass.


7. 

Dander med banan og dryss over litt Hasselnøttsalt


ingredienser

60 g

sukker

200 g

banan

0.4 dl

melk

2 klyper

Hasselnøttsalt

1 stk

banan

1 ss

Blodappelsinbalsamico

1 ss

sitronsaft

2 dl

kremfløte

2 ss

Lemon curd

4 ts

Gul sitronolje

4 ss

Hasselnøttkrem med olivenolje

ss

melk

Canistrelli med anis

Litt banan til pynt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter